ροή ειδήσεων

Ο Νίκος Καραχάλιος, η ξανθιά μοντέλα, το βίντεο στον Τάμεση και η απόλυσή του από τον ΕΟΤ

Είναι η δεύτερη φορά που απολύεται ο 43χρονος μποέμ επικοινωνιολόγος Νίκος Καραχάλιος. Χθες απελύθη από γενικός γραμματέας του ΕΟΤ. Την προηγούμενη φορά απελύθη από τη θέση του... γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ από τον τότε Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Πρόκειται για έναν χαρισματικό και επικοινωνιακό άνθρωπο που συνεισέφερε με τις ιδέες του στην ανανέωση της εικόνας της συντηρητικής ΝΔ.

Τότε γιατί τον απολύουν;...

Η ξανθιά ψηλή μοντέλα

Προ δεκαημέρου έγινε γνωστό ότι η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη εξεράγη όταν έμαθε ότι ο ΕΟΤ πλήρωσε το εισιτήριο της πρώην μοντέλας και γυμνάστριας, Γιάννας Νταρίλη, για να έρθει από την Αμερική στα εγκαίνια μιας έκθεσης.

Την ίδια ώρα, βέβαια, τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό παραμένουν ακέφαλα παρότι οι σχετικές προκηρύξεις είναι έτοιμες από τον περασμένο Μάιο, έλεγαν οι πληροφορίες.

Το βιντεάκι στον Τάμεση

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που πραγματικά ενόχλησε την Ολγα Κεφαλογιάννη ήταν το γεγονός ότι ο Νίκος Καραχάλιος την συμβούλευσε να γυρίσει ένα βιντεάκι, στις όχθες του Τάμεση, στο Λονδίνο με το επιχείρημα ότι αυτό θα επιδιορθώσει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Στο βιντεάκι νεαροί άνδρες και γυναίκες χόρευαν συρτάκι στις όχθες του Τάμεση, άνθρωποι τους παρακολουθούσαν χαρούμενοι και ανάμεσά τους η Ολγα Κεφαλογιάννη παρακολουθούσε και φωτογράφιζε.

Το βιντεάκι γύρισε όμως μπούμερανγκ για την υπουργό Τουρισμού διότι εκρίθη ανεπιτυχής προσπάθεια προώθησης της εικόνας της χώρας.

Αδυναμία στις ξανθές και όμορφες

Η ζωή του 43χρονου μποέμ επικοινωνιολόγου τα έχει όλα: μια πολυτάραχη φιλία με τον Κώστα Καραμανλή, επαγγελματική σχέση με τους Κλίντον, ατελείωτα πάρτι και συνθήματα στο Καραϊσκάκη. Εχει όμως μια ιδιαίτερη αδυναμία στις όμορφες ξανθές, Εύα Καϊλή, Ζέτα Δούκα, Γιάννα Νταρίλη και άλλες.

Οι γυναικείες παρέες του ήταν πολυπολιτισμικές, ενώ κυκλοφορεί με την ίδια άνεση τόσο στη διάσημη Ψαρού της Μυκόνου όσο και σε ερημικές παραλίες της Αττικής. «Εκοψα το Κολωνάκι από τη στιγμή που το ενοχοποίησαν κάποιοι σεμνότυφοι από το κόμμα μας και αναγκάστηκα να μετακομίσω σε στέκια της Γλυφάδας» έχει δηλώσει σε συνέντευξη στην Εσπρέσσο.

Αδυναμία στη Μύκονο

Αν ρωτήσεις τον Σπύρο Παγουλάτο από το «La Notte» (σε Αθήνα και Μύκονο), τον Στέλιο Διονυσίου και τον Τόλη Βοσκόπουλο θα σου πουν ότι ο Νίκος είναι αδελφικός φίλος.

Αυτός είναι ο Καραχάλιος! Μπουζούκια, μπαράκια αλλά και γήπεδο. Η Εύα Καϊλή και ο φίλος του Θοδωρής Ζαγοράκης ήταν η αφορμή που τον οδήγησε και στις κερκίδες του ΠΑΟΚ, τόσο του ποδοσφαίρου όσο και του μπάσκετ. Με τόσο πολυτάραχη ζωή, δεν είναι τυχαίο ότι είναι περιζήτητος. Το δόγμα του το εξηγεί ο ίδιος όσο πιο απλά μπορεί: «Ζω πολύ καλά και είμαι εργένης».

Φαρσες στο ιντερνετ, βαψομαλλιάς

Παρότι βρίσκεται πολλά χρόνια στις επάλξεις της επικοινωνίας είναι επιρρεπής στις γκάφες. Στο προφίλ του στο ίντερνετ είχε γράψει ότι είναι 28 ετών και οι αναγνώστες βρήκαν ευκαιρία να τον ειρωνευθούν αλλά και να τον κατηγορήσουν ότι βάφει τα μαλλιά του. Το περίεργο είναι ότι ο Νίκος Καραχάλιος απάντησε και για τα δύο!

Karapiperis1 Κύριε Καραχάλιο Μην κρύβετε τα χρόνια σας. Τα χρόνια δεν είναι ντροπή, παιδί μου. Μην κάνεις αυτό το λάθος. Αν μάλιστα βάφεις και τα μαλλιά σου για να ξεγελάσεις τον χρόνο, όπως διάβασα, τότε πρόκειται για έγκλημα.

Karahalios: Agapite kurie karapiperi, sas apadw ek merous tis omadas internet tou Nikou Karahaliou. Exei ginei lathos sto profile otan dimiourgithike kai anti tou 38 graftike 28. H alitheia einai oti paramelisame na to diorthwsoume dioti otan to prospathisame den ta kataferame (an boreite na mas diafwtisete sto pws na allaxoume tin ilikia tha itan efxis ergon). Exete apolito dikio padws kai sas efxaristoume poli toso gia ta timitika sas logia oso kai gia tin episkepsi sas sto profile. na eiste kala. p.s. afto pou diavasate peri vafis einai profanestata psevdes. Oi sikofanties distixws einai sti fisi arketwn.

Γκόλντεν μπόι του Καραμανλή

Του κόλλησαν τον τίτλο του golden boy της εποχής Καραμανλή και ενοχλήθηκε. Πώς αντέδρασε; Την ημέρα που έμαθε ότι ο πρωθυπουργός τον απομάκρυνε από τη θέση του στο γραφείο Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή μια συνέντευξη που έδωσε στην αμερικανική εφημερίδα «Herald Tribune» πήγε για μπάνιο στη Νέα Μάκρη !

Golden boy ταπεινής καταγωγής

Σε καιρούς που αρκετοί πολιτικοί δεν μπορούν να εξηγήσουν τα πλούτη τους, ο Καραχάλιος δεν έχει πρόβλημα να δηλώσει την ταπεινή καταγωγή του. Τα παιδικά χρόνια του τα πέρασε σε ένα διαμέρισμα σαράντα δύο τετραγωνικών μεταξύ Κυψέλης και Πατησίων με τη μητέρα του Κάτια Παπαϊωάννου, αφότου οι γονείς του χώρισαν όταν ο ίδιος ήταν μόλις έξι μηνών.

Ο πατέρας του Δημήτρης Καραχάλιος, διακεκριμένος καθηγητής στο Κολλέγιο Αθηνών, στάθηκε γι' αυτόν πνευματικός φάρος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μερικά χρόνια αργότερα ο Νικόλας, μαθητής της δευτέρας Δημοτικού, χωρίς να χρησιμοποιήσει το όνομά του, συμμετέχοντας σε πανελλήνιο διαγωνισμό πέρασε με υποτροφία στο σχολείο όπου δίδασκε ο μπαμπάς του.

Παιδί του Κολλεγίου Αθηνών

Ανήκει στη γενιά των μαθητών του Κολλεγίου που έβγαλε πολλά ονόματα. Παλιοί συμμαθητές του είναι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Μάκης Βορίδης, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο Σπήλιος Λιβανός, ο Δημήτρης Τζιώτης και άλλοι.

«Πού είναι ο Καραχάλιος;» ήταν η συνηθισμένη ερώτηση των καθηγητών που τον έψαχναν ανάμεσα στους μαθητικούς αγώνες και στις δραστηριότητες του σχολείου του, όπως η έκδοση του «Αθηναίου», ενός περιοδικού που έβγαλε με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Στα χρονικά του Κολλεγίου έχει μείνει η αποβολή που έφαγε και μάλιστα από τον καθηγητή που του είχε αδυναμία, όταν στο περιοδικό που εξέδιδαν δημοσίευσε σκίτσο όπου παρίστανε τους καθηγητές σαν σκιάχτρα που δεν έχουν να εμπνεύσουν τίποτα στους μαθητές τους.

Αποχαιρέτησε τα μαθητικά θρανία ως αριστούχος, με τη διάκριση του Veledictorian, εκφωνώντας τον λόγο της τάξης του '87. Τίτλος που του έδωσε τη δυνατότητα να σπουδάσει με υποτροφία στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Εκείνος όμως επέλεξε τη Νομική Αθηνών, ενώ παράλληλα ίδρυσε τη διαφημιστική εταιρεία Graffiti, που σχεδίασε το δελφίνι, την επίσημη μασκότ των Μεσογειακών Αγώνων του 1991.

Στην αφρόκρεμα

Μετακομίζει σ' ένα σπίτι που νοικιάζει στην περιοχή Ζούμπερι, κοντά στη Νέα Μάκρη, το οποίο αγόρασε το 2004. Παράλληλα σπουδάζει Ιστορία και Κοινωνικές Επιστήμες στο Deree, ενώ παίζει μπάσκετ στον Πανελλήνιο. Ενας τραυματισμός τού στερεί ίσως μια μεγάλη καριέρα στον αθλητισμό, αλλά συνεχίζει να παίζει στην ομάδα του Χαλανδρίου με συμπαίκτη τον σημερινό δήμαρχο Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο.

Το 1992 στράφηκε επαγγελματικά στην πολιτική. Εργάστηκε ως σύμβουλος στις εθνικές εκλογές του '93 και τον επόμενο χρόνο εγκαθίσταται στο Λονδίνο.

Το 1996 ξεκίνησε ερευνητική εργασία σε θέματα εκλογικής στρατηγικής και πολιτικής επικοινωνίας. Η γνωριμία του με τον Μπιλ Κλίντον είναι και η αφορμή για να εργαστεί στην καμπάνια του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Κώστας Καραμανλής τον συνάντησε για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο Fletcher, όπου ο Ελληνας επικοινωνιολόγος έδωσε μια ομιλία για την ασφάλεια στη Νοτιανατολική Ευρώπη. Με συνδετικό κρίκο την οικογένεια Βαρβιτσιώτη τον συμβουλεύεται στον τομέα των δημοσκοπήσεων. Η επίσημη πρόταση για να συνεργαστούν έγινε το 2000. Στη Ρηγίλλης εμφανίστηκε όχι ως επαγγελματικός συνεργάτης αλλά ως προσωπικός φίλος του Καραμανλή και δούλεψε για τέσσερις μήνες με το επιτελείο του Αρη Σπηλιωτόπουλου.

Και Σουφλιάς και Ψωμιάδης

Συνεργάστηκε άψογα με τον Σουφλιά αλλά ήταν και επικοινωνιακός σύμβουλος του Ψωμιάδη στη Θεσσαλονίκη. Με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη η συνεργασία οδηγεί σε βαθιά φιλία ενώ μπήκε στο επιτελείο της Γιάννας Αγγελοπούλου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως συγκρούστηκε στην πορεία και με την «κυρία του 2004».

Ολυμπιακός

Το 2009, ιδρύει τη δεξαμενή σκέψης Forum 2020 και με τη συνεργασία αναγνωρισμένων ακαδημαϊκών, επιστημόνων και ανθρώπων της αγοράς παρεμβαίνει δημιουργικά στο δημόσιο διάλογο. Το Forum2020 εστιάζει σε πέντε ερευνητικούς τομείς ή εργαστήρια ιδεών: το Demos που ασχολείται με την πολιτική, το Eco που ασχολείται με το περιβάλλον και την ανάπτυξη, το E-nnovation που ασχολείται με τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο και το RNL που ασχολείται με την έρευνα.

Από το 2010 έως το 2011, διατελεί σύμβουλος διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. Εισηγείται το πρόγραμμα "Ολυμπιακός 2020", που αποφέρει στο Σύλλογο έσοδα άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ. Από το 2011 έως το 2012, εργάζεται ως σύμβουλος διοίκησης του Αμερικανικού Κολεγίου Αθήνας και της εισηγμένης στο NASDAQ εταιρείας Velti.

Ο Νίκος Καραχάλιος γεννήθηκε το 1969 και είναι ανύπαντρος.

Πηγή: iefimerida

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/12/12 01:52

    .....ΣΑΠΙΛΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/12/12 11:57

    ΠΙΣΩ ΡΕ ΨΕΦΤΟΠΟΥΡΙΤΑΝΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ''ΠΟΥΤΑΝΑ ΓΚΛΑΜΟΥΡΙΑ''ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΠΑΡΘΕΝΕΣ.ΝΙΚΟ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/12/12 20:36

    Το αρθρο ειναι η επεξηγηση της λεξης: κλασσικο αχρηστο λαμογιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *