ροή ειδήσεων

Πωλούσαν… «αόρατα» αυτοκίνητα μέσω Ίντερνετ

Πολυμελής σπείρα απατεώνων που εδώ και τρία χρόνια εξαπατούσε ανυποψίαστες πολίτες σε όλη την Ελλάδα πουλώντας ανύπαρκτα μεταχειρισμένα... 

...αυτοκίνητα με αγγελίες στο Ίντερνετ, εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Ναυπλίου και Τρίπολης. Ως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί 13 περιπτώσεις αλλά θεωρείται βέβαιο πως υπάρχουν πολλοί ακόμη που έπεσαν θύματα της κομπίνας.

Η εξάρθρωση της σπείρας ξεκίνησε στο Ναύπλιο με τη σύλληψη τριών Ελλήνων, δύο γυναικών ηλικίας 28 και 26 χρόνων και ενός 64χρονου, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις άνδρες ηλικίας 40, 36 και 53 χρόνων και μία 32χρονη γυναίκα. Όλοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Από το 2009, οι απατεώνες καταχωρούσαν εικονικές ηλεκτρονικές αγγελίες για την πώληση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και εισέπρατταν χρηματικά ποσά ως προκαταβολή από τους υποψήφιους αγοραστές, οι οποίοι τα κατέθεταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς. «Βιτρίνα» της σπείρας ήταν ο 64χρονος που συστηνόταν στα θύματα με την ιδιότητα του ιατρού ή του δικηγόρου και τα έπειθε να καταθέτουν τις προκαταβολές στους τραπεζικούς λογαριασμούς του 40χρονου και της 32χρονης. Τα ποσά μεταφέρονταν άμεσα σε άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς της 28χρονης και του 53χρονου, οι οποίοι έκαναν αμέσως ανάληψη.

Μόνο από τις 19 Νοεμβρίου, κατέθεσαν μηνύσεις 13 άτομα από τα οποία οι απατεώνες εισέπραξαν συνολικά 39.000 ευρώ! Στα σπίτια και ένα κατάστημα των συλληφθέντων, που οδηγούνται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, κατασχέθηκαν 9.345 ευρώ, πέντε βιβλιάρια καταθέσεων, έγγραφα τραπεζικών συναλλαγών, μια κάρτα ανάληψης, ένα μπλοκ επιταγών και ένας φορητός υπολογιστής. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για να διαλευκάνουν πλήρως τη δράση του κυκλώματος και ζητούν από τους πολίτες που έπεσαν θύματα απάτης να επικοινωνήσουν με την Ασφάλεια Ναυπλίου.
Πηγή: protothema.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *