ροή ειδήσεων

Το τηλεφώνημα Σαμαρά στο Καστελόριζο

Τηλεφωνική συνομιλία με τον διοικητή της Διοίκησης Άμυνας Νήσου Μεγίστης αντισυνταγματάρχη Βασίλειο Λαγογιάννη και με τον αρχιφύλακα του Φυλακίου της νήσου Ρω...
λοχαγο Αθανάσιο Σίσκο, είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά από πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου ο οποίος διανυκτέρευσε χθες στο νησί, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε στρατιωτικές μονάδες και ακριτικά φυλάκια των Δωδεκανήσων.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους δύο αξιωματικούς να μεταφέρουν τις θερμότερες ευχές του σε όλους τους ένστολους που υπηρετούν υπό τις διαταγές τους στις μονάδες της περιοχής τους.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατέστησε σαφές ότι "παρά τις εξοικονομήσεις δαπανών, που ήταν υποχρεωτικές για να μπορέσει η χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος παραμένουν και θα εξακολουθήσουν να είναι ο μεγάλος εγγυητής για την εθνική ασφάλεια, την εθνική κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την ακεραιότητα της χώρας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες".

Ο κ. Παναγιωτόπουλος απηύθυνε δημόσιο έπαινο σε όλους και σε όλες, που είναι παρόντες - παρούσες "παντού σε όλη την ελληνική επικράτεια για να μπορούν έτσι να διασφαλίζουν αυτά τα μεγάλα αγαθά: την ασφάλεια, την ακεραιότητα, την ανεξαρτησία".

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε επίσης τη Στρογγύλη και το φυλάκιο στη Ρω όπου συνομίλησε με το στρατιωτικό προσωπικό, παρέστη στο τρισάγιο που τελέστηκε στη μνήμη της «Κυράς της Ρω» και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της.



Κατά την επίσκεψη του στη Σύμη, ο κ. Παναγιωτόπουλος επιθεώρησε τη φρουρά και συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο. Σε δήλωση του εξήρε το έργο των υπηρετούντων στο νησί λέγοντας χαρακτηριστικά: «φυλάνε τα σύνορά μας, δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και προσφέρουν στην Πατρίδα»

Τέλος σε δήλωση του από την έδρα της 95ης ΑΔΤΕ στη Ρόδο εξήρε την επιχειρησιακή ετοιμότητα και την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "εγγυώνται και κατοχυρώνουν κατά τον καλύτερο τρόπο την κυριαρχία, την ακεραιότητα και την Εθνική ανεξαρτησία της χώρας".

Για δε την κρίση που διανύει η χώρα ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε ότι "ενωμένοι με ομοψυχία, με κοινωνική αλληλεγγύη μεταξύ μας θα τα καταφέρουμε, διατηρώντας την εθνική ενότητα και την κοινωνική συνοχή." .

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσαν: ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Διοικητής ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο Διοικητής 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Νικόλαος Δεβετζής.
enikos.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/12/12 16:34

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙ ΒΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΚΩΛΟ ΤΟΥ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΦΥΛΑΝΕ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΤΟ Ο ΑΡΧΙΠΟΥΣΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *