ροή ειδήσεων

Δωρεάν γάλα και φρούτα στους μαθητές

Τη συμμόρφωση της Ελλάδας με την ευρωπαϊκή πολιτική για διανομή γάλακτος και φρούτων στα σχολεία, χωρίς κοινωνικές διακρίσεις μέσω της ένταξης της χώρας σε σχετικό κοινοτικό πρόγραμμα ανακοίνωσε... στο κοινοβούλιο ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Η πρωτοβουλία ήρθε ως απάντηση σε επερώτηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που αφορούσε τη συνολική εικόνα της Παιδείας στο πλαίσιο της πολιτικής λιτότητας που έχει επιβληθεί από το Μνημόνιο. Ως γνώστης των καταγεγραμμένων περιπτώσεων υποσιτισμού μαθητών, ο υπουργός είπε ότι το φαινόμενο θα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς έχει πολλές κοινωνικές παραμέτρους, και τόνισε ότι από τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει η δωρεάν παροχή γάλακτος και φρούτων στα σχολεία της χώρας.

«Πέραν του γεγονότος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανιτόπουλος, «ότι όποιοι φορείς θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να το κάνουν (και αυτό δεν αποτελεί επαιτεία σε μια χώρα που έχει παράδοση στη χορηγία και τη φιλανθρωπία), και πέραν του αυτοτελούς έργου της Εκκλησίας, υπάρχει μια ευρωπαϊκή πολιτική για διανομή γάλακτος και φρούτων στα σχολεία, χωρίς κοινωνικές διακρίσεις. Εμείς διασφαλίσαμε προσφάτως την ένταξή μας στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο αρχίζει απ' τον Φεβρουάριο και είναι ένα σημαντικό βοήθημα».
iapopsi.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/12/12 22:15

    Στα σχολεία των πολιτισμένων ευρωπαίων τα παιδιά τρώνε πρωινό και μεσημεριανό. Εχουν εστιατόρια σε όλα τα σχολεία. Στην Ελλάδα των πουλημένων πολιτικών εμφανίζεται ως μεγάλο επίτευγμα οτι μετά από 3 μήνες θα κάνουν την υπέρβαση να δίνουν στα πεινασμένα παιδιά με τους άνεργους γονείς ένα ποτήρι γάλα και ένα μήλο για να μην λιποθυμούν μέσα στο σχολείο αλλά να αντέχουν να φθάνουν μέχρι το σπίτι τους. Επίσης ο υπουργός εξαθλίωσης των παιδιών καλεί και τους φορείς που βοηθούν χρόνια να συνεχίσουν να βοηθούν λες και περίμεναν από αυτόν να τους το πεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *