ροή ειδήσεων

Ο δήμος Ροδου αδιαφορεί για τους δημότες του

Χαρά και αισιοδοξία στα χριστουγεννιάτικα χωρια......Εμεις?
Ακόμα και τώρα μέρες που είναι ο δήμος Ροδου αδιαφορεί για τους δημότες του!!!!
Κύριε Δήμαρχε και κύριοι καρεκλοκένταυροι της Ρόδου, παραδειγματιστείτε για το τι κάνουν οι συνάδελφοι σας για τους δημότες τους...

και για τις τοπικές επιχειρήσεις τους, πάρτε μαθήματα για να καταλάβετε ότι οι καρέκλες σας δεν είναι ατομική επιχείρησή σας.
Πιστεύω ότι και εγώ σαν Έλληνας πολίτης της Ρόδου με τα τόσα προβλήματα που κουδουνίζουν καθημερινά στο κεφάλι μου, ότι δικαιούμαι έστω για λίγες μέρες να ξεφύγω από τα προβλήματα μου εγω και η οικογενεια μου, όπως και όλοι οι Ροδίτες. Γιατί αυτός ο δήμος ποτέ να μην προσφέρει κάτι στους δημότες του ειδικά τώρα που το έχουμε περισσότερο ανάγκη;
Γιατι οι αλλοι δημοι ειναι ποιο δραστήριοι απο εσας, ποιο ανθρώπινοι, ποιο δίκαιοι, και ποιο κοινωνικοί!!!!
Δημότης Ρόδου

Δείτε τι οργάνωσαν στην υπόλοιποι χώρα:

Εορταστικές εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας
Τη δύσκολη καθημερινότητα φαίνεται ότι διακοσμούν τα χριστουγεννιάτικα χωριά, τα οποία «ξεφυτρώνουν» σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για να στείλουν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας και χαράς.

Από την «Ονειρούπολη» στη Δράμα, μέχρι την Έδεσσα, τη Νάουσα και φυσικά τη Θεσσαλονίκη, μαγικά χωριά, παραμυθοχώρες και χριστουγεννιάτικες οάσεις υπόσχονται χαμόγελα και δίνουν την ευκαιρία και στους μεγάλους να μπουν στο κλίμα των εορτών, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

«Ονειρούπολη» Δράμας

Πιο εντυπωσιακή από κάθε άλλη χρόνια, γεμάτη χρώματα και φαντασία αλλά κυρίως γεμάτη από ονειρεμένες εικόνες, παιχνίδια, δράσεις και συναυλίες θα είναι φέτος η «Ονειρούπολη» της Δράμας που θα ανοίξει τις πύλες της στις 4 Δεκεμβρίου.

Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου από την Έλενα Παπαρίζου μέσα σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα που θα σηματοδοτήσει και την έναρξη του παραμυθιού των Χριστουγέννων.

Στην «Ονειρούπολη», που θα διαρκέσει έως τις 5 Ιανουαρίου, θα στηθούν σπιτάκια με διαφορετικές θεματικές ενότητες. Θα δεσπόζει όπως κάθε χρόνο το σπίτι του Αϊ Βασίλη, το σπίτι των Παραμυθιών, το σπίτι που θα φιλοξενεί τη δράση του ψηφιδωτού και ένα ακόμη σπιτάκι όπου θα πραγματοποιούνται πειράματα φυσικής και χημείας.

Κατά της διάρκεια των γιορτών θα φιλοξενηθούν στη Δράμα περισσότερες από 200 διαφορετικές δράσεις, μεταξύ των οποίων μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, δημιουργικά εργαστήρια και κουκλοθέατρα.

«Το Δάσος των Χριστουγέννων» στη Νάουσα

Το αγαπημένο δάσος του Αγίου Νικολάου Νάουσας μεταμορφώνεται για ένα μήνα σε Δάσος των Χριστουγέννων! Παραμυθένια μανιταρόσπιτα, χιονισμένα σπιτάκια, χριστουγεννιάτικο λούνα παρκ και πολλές γιορτινές δράσεις για διασκέδαση συνθέτουν ένα λαμπερό σκηνικό μέσα στη φύση.

Το «Δάσος των Χριστουγέννων» θα λειτουργεί από τις 5 Δεκεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου και θα δίνει επιπλέον τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες να συνδυάσουν τη ψυχαγωγία και το παιχνίδι με αγορές διαφόρων ειδών από τα καλαίσθητα εμπορικά περίπτερα.

«Είναι η πρώτη χρονιά που η Νάουσα έχει χριστουγεννιάτικο χωριό σε ένα ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον. Όλα θα είναι μαγικά και εάν έρθουν και χιόνια ακόμη καλύτερα. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τον κόσμο είναι θετικά γιατί ως δήμος θέλουμε να τονωθεί η οικονομία της πόλης και να αναδειχτούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει ο δήμος» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπατζός.

Τα επίσημα εγκαίνια του «Δάσους των Χριστουγέννων» θα γίνουν στις 8 Δεκεμβρίου και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Στα αξιοσημείωτα είναι πως δύο από τα μαγαζιά που θα στηθούν στο Άλσος του Αγίου Νικολάου θα παραχωρηθούν σε φιλανθρωπικούς συλλόγους.

Στην Έδεσσα η «Χριστουγεννιάτικη Παραμυθοχώρα»

Το σπιτάκι του Αϊ Βασίλη, ένα λούνα παρκ, εργαστήρια για παιδιά, συναυλίες και πλήθος άλλων εκδηλώσεων περιλαμβάνονται στη «Χριστουγεννιάτικη Παραμυθοχώρα» που θα «ζωντανέψει» από τις 6 Δεκεμβρίου στον κεντρικό πεζόδρομο της Έδεσσας.

Τη λειτουργία του χριστουγεννιάτικου χωριού διοργανώνει ο δήμος σε συνεργασία με τοπικούς φορείς. Η έναρξη θα γίνει με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον δήμαρχο Δημήτρη Γιάννου και η παραμυθοχώρα θα μείνει ανοιχτή έως τις 6 Ιανουαρίου.

Στόχος είναι να αποκτήσει η πόλη της Έδεσσας την κατάλληλη εορταστική ατμόσφαιρα και η αγορά την αναμενόμενη εμπορική κίνηση.

«Χριστούγεννα Ξανά» στα Γιαννιτσά
Με οικοδεσπότη τον Αϊ Βασίλη, η Παραμυθούπολη υποδέχεται για 2η συνεχή χρονιά μικρούς και μεγάλους στα Γιαννιτσά της Πέλλας, σε ένα χώρο γεμάτο λάμψη, χρώματα, στολίδια και μουσική.

Μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, ο πεζόδρομος και το Πολυκέντρο Γιαννιτσών «μεταμορφώνονται» για να φιλοξενήσουν ένα παραμυθένιο χωριό όπου όλοι μπορούν να πλάσουν τα χριστουγεννιάτικα τους όνειρα.

Παγοδρόμιο, τρενάκι, καρουσέλ, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, δημιουργικά εργαστήρια, παιχνίδια με δράση είναι ορισμένες από τις δραστηριότητες που μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Σκύδρα

Το δικό του μικρό και πολύχρωμο χριστουγεννιάτικο χωριό απέκτησε και ο δήμος Σκύδρας, στο νομό Πέλλας. Πρόκειται για μία ιδιωτική πρωτοβουλία, το Χωριό του Αϊ Βασίλη, που βρίσκεται στο 1ο χλμ Σεβαστιανών-Σκύδρας και περιλαμβάνει καρουζέλ, σπιτάκια με δραστηριότητες και γλυκίσματα, μια φάτνη και όλα όσα χρειάζονται για να μπουν τα παιδιά στο γιορτινό κλίμα και να διασκεδάσουν!

Μύρισε Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη

Ξύλινα Σπιτάκια στην πλατεία Αριστοτέλους

Από ξύλινα σπιτάκια «πλημμύρισε» ο άξονας της πλατείας Αριστοτέλους, από την παραλιακή Λεωφόρο Νίκης μέχρι την πλατεία της Αρχαίας Αγοράς, ενόψει των Χριστουγέννων. Τα σπιτάκια θα υποδέχονται το κοινό έως και τις 6 Ιανουαρίου.

Το Σπίτι του Αϊ Βασίλη, η Κουζίνα της Κυρά Βασιλικής, το 2012 …Κάρτες, ο Στολισμός, τα Παιχνίδια και το μεγάλο Παγοδρόμιο δίνουν την ευκαιρία σε όλους να γίνουν παιδιά και να νιώσουν ότι υπάρχει ένας κόσμος χαράς.

Για δεύτερη χρονιά, ο δήμος Θεσσαλονίκης συμπράττει με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο καθώς και με άλλους φορείς της πόλης. Η δημοτική αρχή, η οποία έχει την εποπτεία, παραχωρεί και φέτος το δημόσιο χώρο και το ηλεκτρικό ρεύμα που απαιτείται για τον στολισμό και τα παιχνίδια.

«Ευελπιστούμε να προσελκύσουμε τον κόσμο στο κέντρο της πόλης και να διατηρήσουμε την πελατεία τις ημέρες των εορτών. Μπορεί να ακούγεται κάπως "ρατσιστικό" για τις άλλες περιοχές αλλά σε όλες τις μεγάλες πόλεις συνήθως ευνοούνται τα ιστορικά κέντρα αυτήν την περίοδο. Μακάρι να εμπνευστούν και οι γύρω δήμοι και να προχωρήσουν σε παρόμοιες ενέργειες για την τόνωση της αγοράς» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κώστας Χαντζαρίδης.

Εξάλλου, εκτός όμως από την πλατεία Αριστοτέλους ο κεντρικός δήμος στολίζει και άλλα σημεία της πόλης, όπως την πλατεία Αγίας Σοφίας, την Ερμού, την πλατεία Άθωνος, κεντρικές αγορές, τον Λευκό Πύργο και το νέο δημαρχιακό μέγαρο.

Στα αξιοσημείωτα συγκαταλέγεται η εκδήλωση «Χριστούγεννα στο Μουσείο», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, στο Κέντρο Πολιτισμού του δήμου. Κάλαντα, κουκλοθέατρο, παραμύθια, εικαστικά εργαστήρια με χριστουγεννιάτικες κατασκευές, εργαστήρι ζαχαροπλαστικής και πολλές άλλες εκπλήξεις συνθέτουν το εορταστικό πρόγραμμα.

Επιπλέον, στις εγκαταστάσεις της HELEXPO, στην είσοδο της ΧΑΝΘ και με φόντο τον Πύργο του ΟΤΕ, στήνεται ένας ξεχωριστός «Αστερόκοσμος». Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της διοίκησης της HELEXPΟ σε μία προσπάθεια να σταλεί μία χαρούμενη νότα σε κατοίκους και επισκέπτες. Τα λαμπιόνια θα ανάψουν την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου και οι εκπλήξεις θα διαρκέσουν έως τις 6 Ιανουαρίου.

«Χριστουγεννιάτικη πλατεία» στην Καλαμαριά

Η κεντρική πλατεία του δήμου Καλαμαριάς φοράει τα γιορτινά της και μπαίνει σιγά σιγά σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς. Από τα τέλη της εβδομάδας και μέχρι τα Θεοφάνεια, θα μπορούν μικροί και μεγάλοι να απολαύσουν πατινάζ στο παγοδρόμιο, βόλτα με το καρουζέλ και να φωτογραφηθούν με τον αγαπημένο τους Αϊ Βασίλη.

Το ζαχαρόσπιτο, το γλυκόσπιτο και το σπιτάκι των ευχών συμπληρώνουν την εικόνα των Χριστουγέννων, ενώ φέτος έρχεται να προστεθεί στο σκηνικό και ο Καραγκιόζης.

Το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα γίνει στις 13 Δεκεμβρίου από τον δήμαρχο Καλαμαριάς, Θεοδόση Μπακογλίδη.

«Λαγκαδάς: Αγγέλων Πόλις»

Η «Αγγέλων Πόλις» άνοιξε τις πύλες της στο χώρο των Ιαματικών Λουτρών Λαγκαδά του νομού Θεσσαλονίκης, άναψε τα πολύχρωμα φώτα της και υποδέχεται τους επισκέπτες που θέλουν να ζήσουν την μαγεία των Χριστουγέννων.

Θεματικά σπιτάκια, ζογκλέρ, αγαπημένοι ήρωες παραμυθιών, παιχνιδιάρικα ξωτικά, η μασκότ των Χριστουγέννων, παιδικές δράσεις και παραστάσεις περιμένουν έως και τις 6 Ιανουαρίου μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν και να διασκεδάσουν.

Ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης, με τη βοήθεια των μεγάλων πρωταγωνιστών των Χριστουγέννων, των παιδιών, άναψε τα φώτα της «Αγγέλων Πόλις» σημαίνοντας την έναρξη της μεγάλης γιορτής του δήμου.

Εξάλλου, για την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, μετατέθηκε η συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη που ακυρώθηκε λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

«Μαγικά Χριστούγεννα» στο δήμο Παύλου Μελά

Ένας μαγευτικός χώρος ψυχαγωγίας και διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους θα στηθεί, από τις 8 Δεκεμβρίου έως και τις 7 Ιανουαρίου, στο χώρο του Μητροπολιτικού Πάρκου του πρώην στρατοπέδου Καρατάσου, υπό την αιγίδα και με τη συνεργασία του δήμου Παύλου Μελά.

Η είσοδος στο χώρο θα είναι ελεύθερη, ενώ θα υπάρχουν ένα σωρό παιχνίδια τα οποία θα μπορούν να απολαύσουν τα παιδιά. Η ιδιωτική εταιρεία που είναι και υπεύθυνη για τη δράση γνωστοποιεί στα σχολεία πως οι μαθητές που θα επισκεφτούν το χώρο μπορούν με τη συμβολική τιμή των 5 ευρώ να απολαύσουν συμμετοχή σε όλα τα παιχνίδια, χυμό και σάντουιτς.

Επιπλέον, ζητείται από τους δασκάλους, με διακριτικό χειρισμό, να συμμετέχουν στην επίσκεψη ακόμη και τα παιδιά που οι γονείς τους αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και αυτό το ποσό.

Στη Νεάπολη «Το Χωριό της Αγάπης»

«Το Χωριό της Αγάπης» ξεκίνησε από νωρίς τη λειτουργία του στο πρώην στρατόπεδο Στρεμπενιώτη, στη Νεάπολη της Θεσσαλονίκης. Είναι το πρώτο χωριό που άνοιξε τις πύλες του στο πολεοδομικό συγκρότημα -από τα τέλη Νοεμβρίου -δίνοντας από νωρίς τη δυνατότητα σε μικρά και μεγάλα παιδιά να βιώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων με μαγικό, δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο.

Το «Χωριό της Αγάπης» θα μείνει ανοιχτό έως τις 6 Ιανουαρίου προσφέροντας -μεταξύ άλλων -βόλτα με τα ελαφάκια και τα πόνυ του Αϊ Βασίλη προς τη φάτνη, ζαχαρωτά και γλυκά, χειμερινά παιχνίδια σε μεγάλη πισίνα.

Παράλληλα, μέσα στο χώρο διοργανώνεται ένα φιλανθρωπικό bazaar όπου θα συλλέγονται ρούχα, παιχνίδια και τρόφιμα για τα παιδιά από το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο και ιατροφαρμακευτικό υλικό για τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα».

«Χωριό των Θαυμάτων» στα Κουφάλια

Τα ξωτικά, μέσα από χορούς και πανηγύρια, στήνουν φέτος το χωριό τους, το «Χωριό των Θαυμάτων» στα Κουφάλια του δήμου Χαλκηδόνας. Από τις 8 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου στην κεντρική πλατεία, το εργαστήρι και τα σπιτάκια δίνουν ζωντάνια, λάμψη και χαρά σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες.
newsbeast



Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/12/12 13:15

    το πολύ-πολύ να μας στήσουν αυτό το πανηγύρι που συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια στην πλατεία Δημαρχείου,με το απαίσιο ψευτοπαγοδρόμιο που σακατεύονται κάθε χρόνο τόσα παιδιά,άντε να φέρουν και το λουνα παρκ...αυτό θα είναι το ντεκόρ μας!
    Σα δεν ντρέπονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/12/12 13:23

    EMEIS FTAIME POU TOUS PSIFISAME OLOUS AUTOUS GIA NA PERNOUN TOUS MISTHOUS KSEROUN GIA NA FTIAKSOUN KATI STIN OMORFI MAS POLI DEN KSEROUN I DIKEOLOGIA TOUS THA EINAI DEN EXOUME LEFTA MA DEN XRIAZONTAI STIS APOTHIKES EXOUN DIAFORA FANTASIA PREPEI NA EXOUN ALLA AUTOI SIGA POU THA KOURASTOUN GIA NA FTIAKSOUN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/12/12 13:33

    μια νεκρη πολη ! μονο με τους κλεφτες τους καταστηματαρχες που κρυφοκοιτανε πισω απο τα παραθυρα τους μπας και θα μπει κανενα κοροιδο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/12/12 13:39

    ma iste poli vlakes edo pera... i dimarxara mas .... i idiofioiamas ....nai milao gia to kousourna.... afto to politiko demonio...epidi esis den kserete tha sas ta eksigiso ego.. fetos tha exoume to kalitero event apo ola... tsantiria sti platia mprosta apo to dimarxio me tsigkanous na poulane ta klemena !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/12/12 13:48

    Ρόδος η πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων.... που την καταντήσανε!!
    Δε μας αξίζει αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος8/12/12 15:13

    Κύριε Κουσουρνά είμαι αυτός που έβαλε το θέμα και θέλω να σας κάνω ακόμα μια ερώτηση.
    Εσείς και η οικογένειά σας σε ποιο χωριο από όλα αυτά που έγραψα θα πάτε για Χριστούγεννα μιας και εσείς έχετε την απόλυτη οικονομική άνεση? γιατί εδώ αποκλείεται να σας δούμε κάπου. Εύχομαι πάντως να μην περάσετε καθόλου καλά, και να σας βρούν τα χριστούγεννα με γρίπη και γαστρεντερίτιδες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος8/12/12 18:15

    ΡΕ ΕΙΣΤΕ ΤΡΕΛΟΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΠΙΤΑΚΙΑ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟΙ. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/12/12 21:07

      Τι λες ρε ζαμπονοτυρόπιτα? θα κάτσουμε δλδ επειδή έχουμε κρίση να κόψουμε τις φλέβες μας η να κρεμαστούμε από καμια ελιά??? Να κάνει κάτι ο δήμος ελέω κρίσης ζητάμε ως παυσίπονο στα καθημερινά μας προβλήματα από εθελοντές και μη μιας και δεν έχουμε λεφτά για κέντρα διασκέδασης η και για ιδιωτικούς χώρους για εμάς και τα παιδιά μας, κατάλαβες τώρα τουλούμπα???? Εσύ άμα θες κάτσε να κλαις την μοίρα σου αγκαλιά με το PC και με τις ειδήσεις τον 8 στην TV.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος8/12/12 18:30

    δεν ειναι αναγκη να ξοδεψεις για να εχεις κατι ομορφο. Η αδιαφορια των ηλιθιων ειναι που τσακίζει των ηλιθιων και κακόγουστων που εχουμε στο δημο. Με ελάχιστες εξαιρεσεις που φυσικα χανονται μεσα στην σαβούρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος8/12/12 19:29

    Μα καλά εσείς ρε δεν ξαναψηφίσατε αυτούς τους αντιδημάρχους (πρόην δήμαρχους) που φέσωσαν το νησί με 100 εκατομ. χρέος??? Εδώ δεν είναι ικανοί ούτε τα σκουπίδια να μαζέψουν και θα σας στήσουν και ειδικά εφέ?? Δεν πάτε καλαααααααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *