ροή ειδήσεων

ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ: Η Τράπεζα της Ελλάδος αρνείται να πει στους Έλληνες που δάνεισε τα χρήματά τους

Μόνο σε ειδική εξεταστική επιτροπή θα μπορούσε να αποστείλει η Τράπεζα της Ελλάδος στοιχεία για τον τραπεζικό δανεισμό των πολιτικών κομμάτων, όπως αναφέρει... σε έγγραφο της που κατέθεσε στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτού της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο της ΤτΕ, με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο (Ν. 3601/2007 και οι διατάξεις περί υπηρεσιακού και επαγγελματικού απορρήτου), «τα στοιχεία που τυχόν περιέρχονται σε γνώση τόσο των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος όσο και των ειδικών εκκαθαριστών και τα οποία αφορούν δάνεια προς συγκεκριμένα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν χορηγηθεί από πιστωτικά ιδρύματα που έχουν αδειοδοτηθεί και εποπτεύονται από την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και από πιστωτικά ιδρύματα που έχουν τεθεί σε ειδική εκκαθάριση, καλύπτονται από τις ως άνω διατάξεις περί απορρήτου».

Η Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρει πάντως ότι εισάγεται εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα, η οποία όμως «δεν εφαρμόζεται για πληροφορίες και στοιχεία ζητούμενα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αφού επιτρέπει τη διαβίβαση εποπτικών στοιχείων από την ΤτΕ μόνο προς τις ειδικές εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, κατά τη σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής άσκηση των καθηκόντων τους».

Αναφορικά με τον δανεισμό των πολιτικών κομμάτων από την Αγροτική Τράπεζα, η ΤτΕ αναφέρει ότι στα δάνεια που μεταβιβάστηκαν στην Πειραιώς περιλαμβάνονται και τα δάνεια που είχε χορηγήσει η ΑΤΕ προς πολιτικά κόμματα.

Στοιχεία για την επιχορήγηση των πολιτικών κομμάτων απέστειλε στη βουλευτή και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

Όπως ειδικότερα ενημερώνει ο υπουργός, η επιχορήγηση των δικαιούχων πολιτικών κομμάτων για το τρέχον έτος ανέρχεται σε 45.150.000 ευρώ, για το 2013 σε 21.827.000 ευρώ και για το 2014 σε 19.978.000 ευρώ.

Όπως σπεύδει να υπενθυμίσει ο κ. Στουρνάρας, η κατανομή των ανωτέρω ποσών στα δικαιούχα πολιτικά κόμματα γίνεται με ευθύνη του υπουργείου Εσωτερικών.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *