ροή ειδήσεων

Διεθνής Αμνηστία: «Ντροπιαστικές συνθήκες» για πρόσφυγες στην Ελλάδα

Απάνθρωπη χαρακτηρίζει την κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας που δημοσιεύθηκε σήμερα στο Βερολίνο. Παράλληλα αναγνωρίζει και τις ευθύνες της ΕΕ. Η Διεθνής Αμνηστία στην έκθεσή...


...της κάνει λόγο για πλήρη απουσία ασφάλειας και προστασίας των προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα. Παράλληλα ασκεί δριμεία κριτική για τη στάση των ελληνικών Αρχών, οι οποίες αγνοούν τα δικαιώματα των προσφύγων, στερώντας από πολλούς το νόμιμο δικαίωμά τους να υποβάλλουν αίτηση χορήγησης ασύλου.

Η έκθεση θίγει τις «καταστροφικές» συνθήκες κράτησης των προσφύγων που συλλαμβάνονται και κρατούνται σε ασφυκτικά γεμάτα κελιά, όπου επικρατούν άθλιες συνθήκες υγιεινής. Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζει η Διεθνής Αμνηστία για τα παιδιά που καταφθάνουν στην Ελλάδα χωρίς γονείς και συγγενείς, τα οποία οι Αρχές αρνούνται να προστατέψουν. Αναφορά γίνεται και στις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στα λεγόμενα «κέντρα υποδοχής μεταναστών».

Δραματική έξαρση ρατσιστικής βίας

Η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας στιγματίζει την έξαρση της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το Δίκτυο Καταγραφής Ρατσιστικής Βίας, το οποίο κατέγραψε τα περιστατικά βίας με ρατσιστικά κίνητρα για την περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2012, περισσότερα από τα μισά από τα συνολικά 87 περιστατικά συνδέονταν με εξτρεμιστικές ομάδας που ενεργούσαν με οργανωμένο τρόπο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις θύματα και μάρτυρες αναγνώρισαν άτομα που σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή, η οποία χαρακτηρίζεται από τη Διεθνή Αμνηστία ακροδεξιό πολιτικό κόμμα με επιθετική αντιμεταναστευτική ρητορική. Όπως σημειώνει η έκθεση, πολλά από τα θύματα δεν καταγγέλλουν τις επιθέσεις που δέχονται, φοβούμενα ότι θα συλληφθούν ή θα απελαθούν.

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί την ΕΕ να προσφέρει ισχυρότερη στήριξη στην Ελλάδα, ζητώντας μάλιστα να γίνεται πιο ισορροπημένη κατανομή των προσφύγων εντός των ευρωπαϊκών συνόρων. Αν και αναγνωρίζει την αδυναμία του ελληνικού κράτους να σηκώσει μόνο του το βάρος της προστασίας των προσφύγων, σημειώνει ότι το γεγονός αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον ξενοφοβικό λόγο ή τις ρατσιστικές επιθέσεις.

Η έκθεση καταλήγει τονίζοντας ότι «είναι καιρός η Ελλάδα και η ΕΕ να θέσουν τέρμα στις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών».
Πηγή: newsbomb.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/12/12 01:40

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/12/12 04:40

    Ντροπή σε αυτούς που υπέγραψαν τυφλά την σύμβαση ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2. Και έκαναν την Ελλάδα το στρατόπαιδο συγκέντρωσης των μουσουλμάνων μεταναστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/12/12 10:57

    Για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων ποιός θα μιλήσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/12/12 15:25

    Υποκριτες ολοι αυτοι , που δεν εχουν συνορα με εκτος ΕΕ χωρες. Μια χαρα βγαλαν την ουρα τους απ εξω. Ποιοι μαλακες υπεγραψαν το Δουβλινο ΙΙ; Τοσο αγεωγραφητοι ηταν; Δεν ηξεραν που ειναι η Ελλαδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *