ροή ειδήσεων

Στοίχημα στο Internet: Αυτές είναι οι 24 εταιρείες που λειτουργούν "νόμιμα" στην Ελλάδα!

Αναγκασμένοι να κλείσουν την πρόσβαση των Ελλήνων παικτών στις ιστοσελίδες τους είναι από σήμερα οι ισχυρότεροι όμιλοι της αγοράς Διαδικτυακού Στοιχηματισμού, καθώς απειλούνται...
με διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.
Με σοβαρές διοικητικές κυρώσεις και υψηλά πρόστιμα απειλούνται και όσοι διαφημίζουν τις σχετικές υπηρεσίες, αλλά και οι εταιρείες παροχής πρόσβασης στο Διαδίκτυο που δεν έχουν κόψει την πρόσβαση στις ιστοσελίδες των μη «αδειοδοτημένων» εταιρειών στοιχηματισμού.
Η εφαρμογή του περυσινού νόμου για τα τυχερά παιχνίδια, που επιτρέπει τη λειτουργία στην ελληνική αγορά μόνο 24 εταιρειών οι οποίες είχαν καταθέσει σχετικές αιτήσεις στο υπουργείο Οικονομικών τον Δεκέμβριο του 2011, έχει ήδη οδηγήσει στην έξοδο μεγάλους «παίκτες» όπως η William Hill (ο μεγαλύτερος όμιλος στοιχηματισμού της Βρετανίας) και η Betfair, ενώ τον ίδιο δρόμο παίρνουν και οι υπόλοιποι.
Ο νόμος προέβλεπε πως οι εταιρείες που επιθυμούσαν να νομιμοποιήσουν την παρουσία τους έπρεπε να καταθέσουν σχετική αίτηση και να καταβάλουν κάποιο ποσό ανάλογα με τον τζίρο τους.
Στη συνέχεια, το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρούσε σε διαδικασία αδειοδότησης, η οποία δεν έχει ακόμα ξεκινήσει. Οι ισχυροί όμιλοι υποστηρίζουν πως δεν κατέθεσαν αιτήσειςγιατί ήταν ασαφές το ποσό που θα πλήρωναν στο ελληνικό δημόσιο και τονίζουν πως οι περισσότεροι από όσους προχώρησαν τις σχετικές διαδικασίες έχουν μηδενικό τζίρο.
Παρά τις παρεμβάσεις των εταιρειών και των ενώσεων που τις εκπροσωπούν στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες, η κυβέρνηση ήταν ανένδοτη και προχώρησε στην εφαρμογή του νόμου. Ειδικά σε μια περίοδο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η πώληση του ΟΠΑΠ, δεν επιθυμούσε να ανακατέψει την τράπουλα.
Όπως και η διοίκηση της Betfair, έτσι και η πλευρά της William Hill υποστηρίζει πως «υπάρχουν σοβαρά ζητήματα με τη νομιμότητα και τη δυνατότητα επιβολής των συγκεκριμένων μέτρων».
Όμως, προτίμησε να φύγει γιατί οι ισχυροί του χώρου δε θέλουν μπλέξουν στα δικαστήρια σε μια περίοδο που διεκδικούν αντίστοιχες άδειες σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Δυστυχώς, η αγορά δεν έχει εναλλακτική λύση από την έναρξη δικαστικών προσφυγών τόσο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και στα ελληνικά δικαστήρια», αναφέρει στην επιστολή του ο επικεφαλής της RGA (της ομοσπονδίας που εκπροσωπεί τους ισχυρότερους ομίλους) Clive Hawkswood προς τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) Ευγ. Γιαννακόπουλο.
Προς το παρόν, οι εταιρείες κρατούν χαμηλούς τόνους και η RGA έχει αναλάβει να βγάλει το φίδι από την τρύπα, όπως δείχνουν και οι απανωτές προσφυγές στις Βρυξέλλες.

Οι 24 εταιρείες που μπορούν να λειτουργούν νόμιμα από σήμερα είναι:
1. CASH POINT (MALTA) LIMITED
2. PADDY POWER P.I.C.
3. KINGMAKER LIMITED
4. SPORTING ODOS LIMITED
5. REBELS GAMINE LTD
6. ON LINE AMUSEMENT SOLUTIONS LIMITED
7. SILVER LINK LIMITED
8. LUCKY STREAM LIMITED
9. DIAMOND LINK LIMITED
10. PERSONAL EXCHANGE INTERNATIONAL LIMITED C30759
11. YEZ GAMING LTD
12. AS IMG KASIINOD
13. GLB GmbH
14. MERIDIAN GAMING LIMITED
15. STS SPORTWETTEN GmbH
16. ELDORADO SPORTWETTEN GmbH
17. MAGIC SERVICES LIMITED
18. ON LINE AMUSEMENT SOLUTIONS NV
19. LOVE 2 CELEBRATE EΠE
20. LOGFLEX EΠΕ
21. DOMS CARS EΠΕ
22. DOMS HOLDINGS EΠΕ
23. Β2Β GAMING SERVICES MALTA LIMITED
24. GAMBLING MALTA LIMITED

euro2day.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *