ροή ειδήσεων

Ο ψευτο-πρίγκιπας της Αλβανίας ζητά επανεκτίμηση των συνόρων του 1913

Μιλά για «Τσαμουριά» και «Μεγάλη Αλβανία»
Με την ευκαιρία του νέου έτους 2013, ο πρίγκιπας Λέκα, εγγονός του βασιλιά της Αλβανίας Αχμέτ Ζώγου, πέραν των καθιερωμένων ευχών έκανε και κάποιες πολιτικές δηλώσεις οι οποίες πέρασαν στα ψηλά γράμματα…
Μεταξύ άλλων ο πρίγκιπας της Αλβανίας είπε ότι θα πρέπει να επανεκτιμηθεί η χάραξη των συνόρων του 1913. «Εκτός από τα επιτεύγματα του αλβανικού λαού, μας απομένει ακόμα πολύς δρόμος μέχρι να πραγματοποιήσουμε τις φιλοδοξίες των πατριωτών της Αναγέννησης για την Εθνική Επανένωση. Παντού στα εθνικά αλβανικά εδάφη ο αλβανικός παράγοντας έχει γίνει πιο σημαντικός, μάλιστα γίνεται πιο αποφασιστικός και χαίρει της υποστήριξης των φυσικών συμμάχων μας. Πρέπει να μάθουμε να προσπερνούμε τις πολιτικές και τις περιφερειακές διαφορές, καθώς και τα μικροπολιτικά συμφέροντα, για να δώσουμε προτεραιότητα στα μακροπρόθεσμα σχέδια του έθνους και του λαού. Η ιστορία δεν ήταν πάντα υπέρ μας. Η χάραξη των συνόρων το 1913 θα πρέπει να αξιολογηθεί εκ νέου σε εύθετο χρόνο και μέσω της ειρηνικής οδού. Αυτό δεν σημαίνει την παθητική στάση του αλβανικού λαού, αντιθέτως. Με την αύξηση του πολιτικο-οικονομικού, κοινωνικού και δημοκρατικού επιπέδου παντού όπου βρίσκονται οι Αλβανοί, η είσοδος στην Ευρώπη θα μας βρει ένα έθνος πιο ευήμερο, πιο ισχυρό, πιο αξιοπρεπές, πιο έτοιμο και πιο αξιόπιστο για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου ονείρου. Αδιαμφισβήτητα σε αυτή την δύσκολη διαδικασία η βασιλική οικογένεια θα έχει τον δικό της αναντικατάστατο ρόλο ως σύμβολο εθνικής ενότητας. Εμείς θα υποστηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς και κάθε κίνηση για την προστασία των δικαιωμάτων των Αλβανών όπου κι αν βρίσκονται, στην Αλβανία, στο Κοσσυφοπέδιο, στην πΓΔΜ, στο Μαυροβούνιο, στην Τσαμουριά, στην Κοιλάδα του Πρέσεβου και στα άλλα εθνικά εδάφη», δήλωσε ο ψευτο-πρίγκιπας της Αλβανίας.

Ο παππούς του πάντως, ο Βασιλιάς της Αλβανίας, Αχμέτ Ζώγου είχε εντελώς αντίθετη άποψη απ’ αυτόν, καθώς αποκαλούσε το βασίλειο της Αλβανίας «εγγονή» της Ελλάδος και υποστήριζε πως μας συνδέουν τόσοι δεσμοί ιστορικοί. Μάλιστα έχει ομολογήσει πως «πράγματι μέσα εις το βασίλειον των Αλβανών υπάρχουν και μέρη ελληνικά. Όπως η Κορυτσά, η Χειμάρρα, η Δρόβιανη, το Αργυρόκαστρον εν μέρει και μερικά άλλα ακόμη».
πηγή:aftonomi.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/1/13 01:28

    ΠΕΣΤΑ ΠΡΙΓΚΙΠΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/1/13 01:46

    ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ, ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΡΩΝΕ .....ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ.....

    ΑΛΛΑ ΔΕΙΑΒΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ: ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ, ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ

    1)Συνελήφθησαν αλλοδαποί που διακινούσαν ναρκωτικά στην Αττική

    Δύο αλλοδαποί αλβανικής καταγωγής συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας στο Ίλιον, για κατοχή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.

    Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, μετά από αξιοποίηση πληροφορίας για αλλοδαπούς που εισάγουν μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης από την Αλβανία και τις διακινούν περαιτέρω σε άλλους μικροεμπόρους, εντόπισαν τους ανωτέρω δράστες και τους συνέλαβαν.

    Κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 31.500- γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και έξι κινητά τηλέφωνα.

    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


    2) Συνελήφθη αλλοδαπός για τη διάρρηξη της οικείας του δημάρχου ΚέρκυραςΠροβολή φωτογραφίας

    Αλβανικής καταγωγής ήταν ο δράστης της ληστείας που έγινε την περασμένη Πέμπτη, στην οικεία του δημάρχου Κέρκυρας.

    Ο δράστης μαζί με ακόμη δυο συνεργούς αφαίρεσαν χρήματα αλλά και άλλα αντικείμενα.

    Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας για την ταυτοποίηση των συνεργών του κατηγορουμένου, βρίσκεται σε εξέλιξη.

    3)ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΡΟΔΙΑΚΗ ΕΙΧΕ 2 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ, Η ΠΡΩΤΗ ΓΙΑ ΜΑΣΤΡΟΠΕΙΑ, ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΙΧΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΣΥΛΗΨΗ ΚΛΕΦΤΗ ΟΙΚΙΑΣ, ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΜΟΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥΣ,,,ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑ....
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΑΤΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *