ροή ειδήσεων

Διαβάστε πως φανταζόμασταν το 2013 δέκα χρόνια πριν και τι να περιμένουμε για το μακρινό 2023...

Δεν είναι εύκολο να προβλέψεις το μέλλον, αλλά αυτό δεν σταμάτησε κανέναν από το να προσπαθήσει, ειδικά τους συντάκτες του Wired, που κοιτάζουν τα πράγματα που φανταζόμασταν για το 2013 δέκα χρόνια πριν και προσπαθούν να κάνουν τις προβλέψεις τους για το 2023.
Δέκα χρόνια πριν...
το Wired διακήρυττε τολμηρά πως θα ζούμε με κινητά τηλέφωνα στους καρπούς μας, γυαλιά όρασης με ηλεκτρονικές πληροφορίες της Google και συσκευές που θα δοκίμαζαν το φαγητό για μας. Απ'ότι φαίνεται, τα "θαύματα" που οραματίζονταν οι συντάκτες το 2003, αποδείχθηκαν πολύ κοντά στο τι έχουμε δει. Προέβλεψαν ακόμα και το iPhone, κατά μία έννοια.

Για παράδειγμα, το Wired είχε προβλέψει πως η Apple, η εταιρεία που έφερε επανάσταση στις φορητές συσκευές θα έχει κυκλοφορήσει το 2013 μια συσκευή χειρός που θα φοριέται στον καρπό και θα συνδυάζει τις λειτουργίες του iPad, ασύρματο ίντερνετ και φυσικά iPhone. Το 2013, η Apple όντως έχει κυκλοφορήσει τηλέφωνο και μάλιστα με το όνομα iPhone, όπως είχε προβλεφθεί, αλλά έπεσε λίγο έξω στη μορφή.

Για το 2023; Προφανώς μια συσκευή χειρός δεν έχει μια αρκετά μεγάλη οθόνη για να εμφανίζει πολλά δεδομένα, ούτε βολεύει ιδιαίτερα για την εισαγωγή δεδομένων. Οπότε η μόνη λύση είναι μια οθόνη με μεταβαλλόμενο μέγεθος, που θα μπορεί να διπλώνει και να ξεδιπλώνει ανάλογα με την θέληση του χρήστη.

Το Wired είχε επίσης προβλέψει το 2003 ειδικές ωτοασπίδες οι οποίες θα σταματούν μεν θορύβους έτσι ώστε να κοιμόμαστε ήσυχοι, αλλά θα αφήνουν συγκεκριμένες συχνότητες να περάσουν, έτσι ώστε να μπορούμε να ακούμε το ξυπνητήρι. Για την ώρα, δεν έχουμε κάτι παρόμοιο, αν και υπάρχει μια συσκευή που λειτουργεί με μπαταρία και καλύπτει στοχευμένα τον ήχο του ροχαλητού, αλλά δεν βοηθάει να ακούμε το ξυπνητήρι. Για το 2023, προβλέπεται ότι οι ωτοασπίδες θα μπορούσαν να μας ξυπνάνε με δονήσεις, όπως επίσης και να μπορούν να αναλύσουν την ποιότητα του ύπνου μας, έτσι ώστε να μας ξυπνάνε την κατάλληλη στιγμή.

Δέκα χρόνια πριν, είχαν προβλεφθεί γυαλιά-οθόνες που θα επέτρεπαν σε αθλητές να μπορούν να βλέπουν τα δεδομένα που χρειάζονται έτσι ώστε να μη χρειάζεται να αποσπάται η προσοχή τους. Μια επιστραγαλίδα θα κρατάει αρχείο με την ταχύτητα, την θερμοκρασία και άλλα βασικά δεδομένα που χρειάζεται ένας αθλητής, και θα τα μεταδίδει ασύρματα στα γυαλιά, όπου θα εμφανίζονται. Το 2013, έχουμε όντως γυαλιά σκι που μπορούν να εμφανίσουν δεδομένα όπως αποστάσεις και υψομετρικές αναλύσεις, ενώ επιτρέπουν ακόμα και ανάγνωση μηνυμάτων όπως κατηφορίζετε την πλαγιά. Αλλά για να μπορέσουν να λειτουργήσουν καλά, πρέπει να συνδεθούν με άλλες συσκευές όπως το iPhone, μέσω bluetooth. Για το 2023, οι συντάκτες του Wired αποφάσισαν πως δεν είναι αρκετό να μπορείς να διαβάζεις τα δεδομένα που χρειάζεσαι, αλλά να μπορεί η συσκευή να στα διαβάζει με φωνητικές εντολές. Όσο για την έξτρα συσκευή που χρειάζεται τώρα; Ξεχάστε το. Τα πάντα θα είναι ενσωματωμένα.

Τέλος, είχε προβλεφθεί το 2003, πως δέκα χρόνια μετά, τα γυαλιά ηλίου θα ήταν απλά είδος για συλλέκτες και ότι θα προστατεύαμε τα μάτια μας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου με φακούς επαφής. Το 2013, αν και υπάρχουν φακοί επαφής που αλλάζουν χρώμα με υπέρυθρη ακτινοβολία, δεν υπάρχουν ακόμα φακοί που να μπορούν να κάνουν την ίδια δουλειά με τα γυαλιά ηλίου. "Εντάξει, η ιδέα ήταν χαζή", παραδέχεται το Wired και αποσύρει το φιλόδοξο σχέδιο από τις προβλέψεις του 2023.
πηγή: Wired.com

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *