ροή ειδήσεων

Οριστική διακοπή σε πάνω από 50.000 συντάξεις!

Στη διακοπή περισσότερων των 50.000 συντάξεων προχωράει το υπουργείο Εργασίας, μετά την ολοκλήρωση της απογραφής στα τρία μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας. Κι όλα δείχνουν ότι μετά τις 28 Φεβρουαρίου ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί!...
Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ταμείων, στο ΙΚΑ δεν εμφανίστηκαν 11.095 δικαιούχοι, στον ΟΓΑ 12.800 και στον ΟΑΕΕ 30.000, ενώ ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η απογραφή των συνταξιούχων των Ταμείων της ΔΕΗ, της Αγροτικής και της Εθνικής Τράπεζας που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ και η προθεσμία της οποίας εκπνέει στις 31 Ιανουαρίου.

Ανώτερα στελέχη του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν ότι ο αριθμός αυτός οφείλεται κυρίως σε αμέλεια ή έλλειμμα πληροφόρησης και μετά τη διακοπή της χορήγησης των συντάξεων θα μειωθεί κατά πολύ.

Αναμένουν, όμως, τον εντοπισμό σημαντικού αριθμού παραβατών, μετά την ολοκλήρωση της απογραφής όλων των συντάξεων, που εκπνέει στις 28 Φεβρουαρίου και από την επανεξέταση των αναπηρικών συντάξεων, που συνεχίζεται.

Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι με την εφαρμογή της ενιαίας αρχής πληρωμών για όλες τις συντάξεις, τη διασταύρωση των στοιχείων με το υπουργείο Οικονομικών και την προεκτύπωση των ποσών των συντάξεων στις φορολογικές δηλώσεις, η παραβατικότητα θα εξαλειφθεί οριστικά, ενώ θα αντιμετωπισθεί και η εκτεταμένη φοροδιαφυγή που οφείλεται σε συντάξεις και επιδόματα που καταβάλλονται, αλλά δεν αναφέρονται στις φορολογικές δηλώσεις.

Σε όλες τις περιπτώσεις που, από τους ελέγχους, θα διαπιστωθεί παραβατική συμπεριφορά, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας θα αναζητήσουν τα παρανόμως καταβληθέντα ποσά από τους δικαιούχους ή τους συνδικαιούχους των λογαριασμών, καθώς και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *