ροή ειδήσεων

ΣΔΟΕ: Κάνει φύλλο και φτερό 6.000 τραπεζικούς λογαριασμούς

Παράλληλα, ερευνώνται 9.620 υποθέσεις που αφορούν φοροδιαφυγή, αδικαιολόγητες δαπάνες σε Δήμους και Κοινότητες, παράνομη διαχείριση δημοσίου χρήματος, διαφορές φορολογικών δηλώσεων.
Σε μαζικό άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών προχωρά...
το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος προκειμένου να εντοπίσει περιπτώσεις φοροδιαφυγής και να επιβάλει τα ανάλογα πρόστιμα. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το ΣΔΟΕ συνολικά σε όλη την επικράτεια έχει ζητήσει το άνοιγμα 6.000 λογαριασμών σε Τράπεζες, που αφορούν έρευνες για φοροδιαφυγή, διαφθορά, παράνομο πλουτισμό και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Παράλληλα, ερευνώνται 9.620 υποθέσεις που αφορούν φοροδιαφυγή, αδικαιολόγητες δαπάνες σε Δήμους και Κοινότητες, παράνομη διαχείριση δημοσίου χρήματος, διαφορές φορολογικών δηλώσεων και καταθέσεων ή εξαγωγής χρηματικών κεφαλαίων και διοικητικές συνδρομές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών έχουν διαταχθεί περισσότερες από 1.039 Εισαγγελικές Παραγγελίες,για διενέργεια ελέγχων και διεκπεραιώνονται 43 Διοικητικές συνδρομές.

Σύμφωνα με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, το Γενικό Επιχειρησιακό Σχέδιο του Σ.Δ.Ο.Ε. για το 2012 υλοποιήθηκε και από τα στοιχεία του ενδεκάμηνου Ιανουαρίου - Νοεμβρίου παρουσιάζουν κάλυψη στόχων κατά 113%.
Εξάλλου, το Σ.Δ.Ο.Ε. στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος ελέγχων έτους 2012, πραγματοποίησε κατά τις εορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, 3.262 ελέγχους στην αγορά, τα διόδια και τα λιμάνια της χώρας, τους χειμερινούς προορισμούς, τα κέντρα διασκέδασης, καφετέριες και εστιατόρια.

Οι εμφανείς έλεγχοι στην αγορά είχαν ως αποτέλεσμα η παραβατικότητα να μην υπερβεί το 5%, καθόσον οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου εξέδωσαν τις προβλεπόμενες από το νόμο αποδείξεις λιανικής πώλησης.
Η παραβατικότητα διακίνησης αγαθών στο εθνικό δίκτυο κυμάνθηκε κάτω του 5% και διασφαλίστηκε η ποιότητα των προϊόντων και η εγχώρια παραγωγή αγαθών.

Στους ελέγχους των επιχειρήσεων εστίασης, διασκέδασης και χειμερινών σπορ, διαπιστώθηκε ότι 354 επιχειρήσεις δεν εξέδωσαν αποδείξεις προς τους πελάτες τους και γι' αυτό καταλογίσθηκαν 1516 παραβάσεις.

Στο πλαίσια των ελέγχων για φοροδιαφυγή, η Π.Δ. Σ.Δ.Ο.Ε. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, αποκάλυψε ότι δύο φαρμακεία στην Αθήνα λειτουργούσαν ως κέντρα έκδοσης εικονικών τιμολογίων ή συγκάλυψης έκνομων πράξεων που ζημίωναν τα ασφαλιστικά ταμεία με έκδοση ανακριβών στοιχείων προκειμένου να διευκολυνθεί η εικονική συνταγογράφηση με πανάκριβα φάρμακα, χωρίς αυτά να φθάνουν στους ασθενείς αλλά το δημόσιο να πληρώνει. Το ύψος των προστίμων που καταλογίσθηκαν ανέρχονται στα 2.500.000 ευρώ.

Παράλληλα, ελέγχονται από τις Π.Δ ΣΔΟΕ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και Π.Δ. Σ.Δ.Ο.Ε. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ πέντε σημαντικές υποθέσεις αγροτών στην περιοχή Θηβών και Ζαχάρως Ηλείας, γιατί εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 5.000.000 ευρώ και έλαβαν πλαστά τιμολόγια ύψους 900.000 ευρώ, ενώ στην Κρεμαστή Ρόδου, η Π.Δ. Σ.Δ.Ο.Ε. Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ, καταλόγισε πρόστιμα 2.340.000 ευρώ για λαθρεμπόριο ποτών.

Στην Αττική, τρεις επιχειρήσεις εμπορίας χρωμάτων και τεχνικών έργων έλαβαν 250 πλαστά τιμολόγια ύψους 2.200.000 ευρώ. Τρεις άλλες επιχειρήσεις επισκευής πλοίων, μία εμπορίας οικοδομικών υλικών και μία ηλεκτρικών έργων εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 20.000.000 ευρώ.
planet-greece


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/1/13 22:25

    Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Ροδίων...Το έλα να δεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *