ροή ειδήσεων

Καθηλώνονται τα αεροσκάφη Μπόινγκ 787 σε όλο τον κόσμο

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) απαγόρευσε σήμερα τις πτήσεις των αεροσκαφών Μπόινγκ 787 σε όλο τον κόσμο, από μια σειρά προβλημάτων που παρουσιάσθηκαν στα συγκεκριμένα αεροπλάνα, κυρίως...
στην Ιαπωνία. Ωστόσο, η αμερικανική κατασκευάστρια εταιρία διαβεβαιώνει για την ασφάλειά τους.

Νωρίτερα, οι χιλιανές και ινδικές αεροπορικές αρχές είχαν ακολουθήσει τις συστάσεις της FAA, καθώς και το παράδειγμα της Ιαπωνίας, καθηλώνοντας τα συγκεκριμένα Μπόινγκ, όμως η FAA αποφάσισε τελικά να διευρύνει την απαγόρευση. Η αιτία της απαγόρευσης είναι ένα ακόμα περιστατικό, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, που σχετίζεται με πρόβλημα στην μπαταρία και ανάγκασε ένα από τα επιβατικά αεροπλάνα Μπόινγκ 787 Dreamliner της All Nippon Airways να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Ιαπωνία.

Όπως ανέφερε η FAA, οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να αποδείξουν ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, στις οποίες εντοπίστηκε το πρόβλημα, είναι ασφαλής προτού επιτραπεί στα νέα αεροσκάφη της Μπόινγκ να πραγματοποιήσουν και πάλι πτήσεις. Η FAA θα συνεργαστεί με την Μπόινγκ και τις αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να αναπτύξουν ένα σχέδιο διορθωτικών ενεργειών.

Ο παγκόσμιος στόλος των περίπου 50 Μπόινγκ 787, τα 24 από τα οποία εκμεταλλεύονται ιαπωνικές εταιρείες, καθηλώθηκε έτσι επ' αόριστον. "Είναι μια ασυνήθιστη απόφαση", δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής υπηρεσίας αεροπορικής ασφάλειας (AESA), υπογραμμίζοντας πως μόνο η χώρα κατασκευής του αεροσκάφους μπορεί να λάβει μια τέτοια απόφαση σε παγκόσμιο επίπεδο.

H All Nippon Airways ανακοίνωσε σήμερα ότι η μπαταρία ιόντων λιθίου που παρουσίασε βλάβη και ανάγκασε το Μπόινγκ 787 να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση χθες στην Ιαπωνία, είχε τοποθετηθεί πρόσφατα εξαιτίας του προβλήματος που είχε παρουσιαστεί στην αρχική μπαταρία στα τέλη του περασμένου έτους. "Ο φυσιολογικός χρόνος αντικατάστασης της μπαταρίας αυτού του τύπου είναι μια φορά κάθε δυο χρόνια", πρόσθεσε.

Οι μπαταρίες του Μπόινγκ Dreamliner κατασκευάζονται από την ιαπωνική GS Yuasa και ενσωματώνονται σε ένα ηλεκτρικό σύστημα της γαλλικής εταιρίας Thales. Οι αρχές ερευνούν για να διαπιστώσουν εάν η ίδια η μπαταρία είναι προβληματική ή εάν η βλάβη οφείλεται στον τρόπο καλωδίωσής της. Οι έρευνες μπορεί να διαρκέσουν πολλές εβδομάδες, με δεδομένη την πολυπλοκότητα του συστήματος στο οποίο είναι ενσωματωμένο το στοιχείο αυτό και το γεγονός ότι εμπλέκονται διάφορες επιχειρήσεις, ανακοίνωσε η GS Yuasa.
Πηγή: ΑΜΠΕ


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *