ροή ειδήσεων

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο Θανάσης Αναπολιτάνος

Μεγάλη απώλεια για την κοινωνία της Ρόδου ο θάνατος του Θανάση Αναπολιτάνου, που σήμερα τα ξημερώματα έχασε τη μάχη που 'εδινε επί δέκα και πλέον χρόνια με τον καρκίνο...

Η είδηση του θανάτου του "πάγωσε" την κοινωνία της Ρόδου που χάνει ένα χαρισματικό και πολύπλευρο άνθρωπο, στέλεχος του ΣΥΝ, με μεγάλη παρουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση, ιδρυτή και ψυχή του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου της Μεσογείου, όπου είχε αφιερωθεί με όλες του τις δυνάμεις τα τελευταία χρόνια.

Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του Έλλη Παρασκευά και σε όλους τους οικείους του.

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 3:30μ.μ από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.

ΣΥΡΙΖΑ: Μας αφήνει βαριά κληρονομιά

Αφοσιωμένος και ακούραστος αγωνιστής της ζωής, της δημοκρατίας, των δικαιωμάτων, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος, των ιδεών και των αξιών της αριστεράς. Ο Θανάσης Αναπολιτάνος θα μείνει στη μνήμη των συντρόφων του και όλων με σεβασμό και εκτίμηση.
Αφήνει σε όλους εμάς τη βαριά κληρονομιά να συνεχίσουμε τους αγώνες που έδωσε για τον τόπο και την κοινωνία.
Οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ της Δωδεκανήσου εκφράζουν στην οικογένειά του θερμά συλλυπητήρια.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου για τον Θανάση Αναπολιτάνο

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης στο άκουσμα του θανάτου του Θανάση Αναπολιτάνου προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Μοιάζει οξύμωρο, περίεργο, παράδοξο, κάτι σαν ψέμα όταν μαθαίνεις ότι ο Θανάσης Αναπολιτάνος “έφυγε από τη ζωή”. Αυτός που την έζησε με όλη τη δύναμη της ψυχής του.
Με τις χαρές και τις απογοητεύσεις της, με αγώνες, με πείσμα και πίστη σε ιδανικά, με ένα διάπλατο χαμόγελο, λατρεύοντας όσους δέθηκαν μαζί του, που τον συντρόφευσαν, που έγιναν φίλοι του, με όσους ονειρεύτηκε και με όσους τραγούδησε μαζί, με όσους τον ακολούθησαν στο Αντιπυρηνικό…
Να είναι ελαφρύ το χώμα της Ρόδου που αγάπησε και τον αγάπησε. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Έλλη και στην οικογένειά του».

Δήμαρχος Ρόδου: Μεγάλη η απώλεια του Θ. Αναπολιτάνου

Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς, μετά το άκουσμα της θλιβερής είδησης για τον θάνατο του Θανάση Αναπολιτάνου, εξέφρασε τη βαθιά λύπη του και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι με τον Θανάση Αναπολιτάνο γνωριζόταν και συνδεόταν από παλιά, αφού, ως συνάδελφοι σε επαγγελματικό επίπεδο (μηχανικοί και οι δύο) συνυπήρξαν στο ΤΕΕ, ενώ η ανάμιξη και των δύο στα κοινά τους έφερε κοντά και σε παράλληλες θέσεις μάχης για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Πρόσθεσε ακόμη τα εξής:
«Ο Θανάσης Αναπολιτάνος υπήρξε ένας πολύ καλός επαγγελματίας που συνέβαλε αποφασιστικά στην επιτυχή δράση της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης του Δήμου Ροδίων από τη θέση του προϊσταμένου της εν λόγω υπηρεσίας. Αλλά πολύ περισσότερο υπήρξε ενεργός πολίτης και ένθερμος μαχητής για τις ιδέες του και τα ιδανικά του. Τόσο από τη θέση του νομαρχιακού συμβούλου και του επικεφαλής παρατάξεως του νομαρχιακού συμβουλίου, όσο, πολύ περισσότερο, από την προεδρία του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου, του οποίου υπήρξε κύριος εμπνευστής και ιδρυτικό στέλεχος, έδωσε πολλές μάχες για την ειρήνη, τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη, τον αφοπλισμό και τη συνεργασία ανάμεσα στους λαούς, έχοντας πάντα σταθερή στάση εναντίον κάθε μορφής ολοκληρωτισμού, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας. Δυστυχώς, την τελευταία και πιο προσωπική του μάχη, αυτή εναντίον της αρρώστιας του, δεν μπόρεσε να την κερδίσει.
Η απώλεια είναι μεγάλη για τη Ρόδο, για την οικογένειά του, για τους φίλους του και για όλους τους συναγωνιστές του.
Θα μείνει στην καρδιά μας ανεξίτηλη η μνήμη του»

To Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο της Μεσογείου

Το ΔΣ του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου πληροφορήθηκε με οδύνη το θάνατο του αγαπητού μέλους του Θανάση Αναπολιτάνου. Ο Θανάσης Αναπολιτάνος υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Παρατηρητηρίου, επί σειρά ετών πρόεδρος του και μέχρι το θάνατό του δραστήριος αγωνιστής υπέρ της ειρήνης και κατά της οποιασδήποτε χρήσης της πυρηνικής ενέργειας.

Το ΔΣ του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου θα παραστεί στην νεκρώσιμη ακολουθία και στη μνήμη του και αντί στεφάνου θα καταθέσει χρηματική ενίσχυση υπέρ του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δωδεκανήσου.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Η Κοσμητεία της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την είδηση του θανάτου του Αναπολιτάνου Θανάση συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 8 Ιανουαρίου 2013 και εξέδωσε το παρακάτω

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Κοσμητεία της Σ.Α.Ε. του Πανεπιστημίου Αιγαίου εκφράζει την βαθύτατη λύπης της στην οικογένεια του Θανάση Αναπολιτάνου για την απώλεια του. Ο Θανάσης Αναπολιτάνος, ιδρυτής του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου της Μεσογείου και μέχρι πρόσφατα Πρόεδρός του, συνέδεσε την μακρόχρονη παραμονή του στη Ρόδο που αγάπησε με τα δημοκρατικά κινήματα του ροδιακού λαού και με τα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού. Τα τελευταία χρόνια η πολύπλευρη δραστηριότητά του επικεντρώθηκε, κατά κύριο λόγο, στην εδραίωση του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου της Μεσογείου με το οποίο, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, το Πανεπιστήμιό μας είχε συνάψει Πρωτόκολλο Συνεργασίας.
Η Κοσμητεία αποφάσισε να κατατεθεί στεφάνι για τον εκλιπόντα και να παραστεί ο Κοσμήτορας στην τελετή ενταφιασμού του αγαπητού μας συνεργάτη Θανάση Αναπολιτάνου.

Από την Κοσμητεία της
Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών
του Πανεπιστημίου Αιγαίου

ΤΕΕ: Δυσαναπλήρωτη η απώλειά του

Η Δ.Ε. του ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου με βαθιά οδύνη πληροφορήθηκε το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του συναδέλφου Πολιτικού Μηχανικού Θανάση Αναπολιτάνου.
Ο Θανάσης διακρίθηκε για την αγωνιστικότητα του, το ήθος του, την επιστημονική του κατάρτιση, για το γεγονός ότι η στάση ζωής του συμβάδιζε με τις ιδέες και τα πιστεύω του.
Ο Θανάσης καταξιώθηκε στην τοπική κοινωνία με την πολύπλευρη πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική προσφορά του και τους αγώνες του μέσα από το ΤΕΕ, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο της Μεσογείου. Υπήρξε μέχρι τέλους , ένας ενεργός πολίτης και συνεπής μαχητής των ιδανικών του.
Ο Θανάσης θα μείνει στη μνήμη όλων μας για τους αγώνες του και την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο. Η απώλεια του είναι δυσαναπλήρωτη.
Η ΔΕ του ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου, σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε, αποφάσισε τα ακόλουθα:
1. Να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο Έλλη και τα παιδιά του .
2. Αντί στεφάνου, να κατατεθεί χρηματικό ποσό στο Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο της Μεσογείου.
3. Στην κηδεία του να παραβρεθεί το σύνολο των μελών της Δ.Ε. του ΤΕΕ.
4. Να δημοσιευτεί το παρόν στα τοπικά ΜΜΕ.

Για τη Δ.Ε. ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου

Ο Πρόεδρος
Ιάκωβος Γρύλλης

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/1/13 17:33

    ΑΝΑΠΑΥΣΟΥ ΕΝ ΕΘΡΗΝΗ ΚΑΛΕ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΕ .ΧΑΡΗΚΑΜΕ ΠΟΥ ΣΕ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ
    ΜΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ,ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΚΛΙΣΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ
    (ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΘΗΚΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *