ροή ειδήσεων

«Ιμάμηδες» το σχέδιο της Τουρκίας για «Μοντέλο Θράκης» και στη Ρόδο

Αυστηρό μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Τουρκικό Προξενείο με την στάση που κράτησε στο θέμα της τροπολογίας για τους «Ιμάμηδες». Εντύπωση προκαλεί πάντως η απόφαση να γίνει δεκτή η τροπολογία...
αφού οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί κατά την συνάντηση τους αποφάσισαν να αφήσουν για αργότερα την συγκεκριμένη διάταξη.

Ο πρωθυπουργός ήταν αποφασισμένος να ξεκόψει μια και καλή τα περίεργα παιχνίδια του Τουρκικού Προξενείου σε βάρος της Ελλάδας αλλά και της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας ωστόσο αρχικά υποχώρησε υπό την πίεση του Φώτη Κουβέλη.

Οι παρασκηνιακές παρεμβάσεις του Τούρκου Πρόξενου αλλά και οι προκλητικές δηλώσεις του, ότι δεν θα εφαρμοστεί τέτοια διάταξη όσο ζει, σήμαναν συναγερμό στο Μαξίμου και οδήγησαν τον Αντώνη Σαμαρά να δώσει εντολή στον Υπουργό Παιδείας να κάνει δεκτή την τροπολογία.

Επιβεβαιώθηκαν τα όσα έγραφε νωρίτερα το newpost.gr το εν λόγω ζήτημα είναι πρωτοφανές καθώς μετά από την παρασκηνιακή παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου οι μειονοτικοί βουλευτές και πολιτευτές της Θράκης επέβαλαν στα κόμματα τους να μην δεχθούν τροπολογία που ρυθμίζει το θέμα των ιμάμηδων. Για ακόμα μια φορά μπήκε το θέμα ποιος αποφασίζει για τη Θράκη; Ποιος αποφασίζει για τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης; Ποιος αποφασίζει να παραδώσει τους θρησκευτικούς λειτουργούς της μειονότητας στον πλήρη έλεγχο των ψευδομουφτήδων και του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής; Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που εφαρμόζει τη Σαρία!

Παράλληλα φουντώνουν οι κινήσεις που ενδυναμώνουν αποσχίστηκες τάσεις για μια «Ανεξάρτητη Θράκη» σε ένα συνολικότερο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας.

Η υπόθεση των Ιμάμηδων δεν είναι μια απλή θρησκευτική υπόθεση όπως θέλουν να μας πείσουν κάποιοι, μεταξύ αυτών και η κ. Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ. Η Τουρκία με Δούρειο Ίππο τους Ιμάμηδες έχει επιτύχει την διείσδυση με σκοπό την περιχαράκωση των μουσουλμάνων, ανεξάρτητα αν αυτοπροσδιορίζονται ως Τουρκόφωνοι.

Τα σχέδια, όμως, επεκτείνονται καθώς στόχος της Άγκυρας είναι να μεταφέρει το μοντέλο της Θράκης στο Αιγαίο την ώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ.

Το μοντέλο της Θράκης, με σκοπό να δημιουργηθούν ίδιες συνθήκες διείσδυσης στην καθημερινή ζωή των μουσουλμάνων, επιδιώκεται να εφαρμοστεί στα Δωδεκάνησα και τη Ρόδο. Παρά το γεγονός ότι το καθεστώς των μουσουλμάνων ελλήνων πολιτών της Ρόδου και της Κω δεν διέπεται από τη Συνθήκη της Λωζάνης, άρα δεν υπάρχει εκεί αναγνωρισμένη μειονότητα, κύκλοι ελεγχόμενοι από την Αγκυρα και το τουρκικό προξενείο Ρόδου προσπαθούν να επιβάλουν τετελεσμένα. Πριν από λίγο καιρό δημιουργήθηκε θέμα με αφορμή την υπόθεση του ιμάμη της Ρόδου.

Είχε ξεσπάσει σφοδρότατη αντιπαράθεση εξαιτίας της ανεξέλεγκτης δράσης τού κ. Μέτσο Ιλτέρ, ο οποίος έχει σταλεί στη Ρόδο από τον ψευδομουφτή Ξάνθης κ. Αχμέτ Μετέ για την κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των μουσουλμάνων. Ο κ. Ιλτέρ, αν και δεν αναγνωρίζεται από την ελληνική Πολιτεία, παρεμπόδιζε συστηματικά τη δραστηριότητα του επίσημου ιμάμη έχοντας την ξεκάθαρη υποστήριξη τουρκικών κύκλων.

Η στάση του οδήγησε μάλιστα σε εμπλοκή ακόμη και της δικαιοσύνης. Είναι ξεκάθαρο, πλέον πως λειτουργούν οι εγκάθετοι ψευδομουφτήδες του Τουρκικού Προξενείου. Επιλέγουν σκληροπυρηνικούς ιεροδιδάσκαλους που τις περισσότερες φορές έχουν περάσει (κατηργημένης πλέον) Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης για να διδάξουν την κοράνι αλλά κυρίως την τουρκική γλώσσα και παράλληλα την προπαγάνδα των «γερακιών| της Άγκυρας. Μετά τη χθεσινή ψήφιση της τροπολογίας το ελληνικό δημόσιο θα προσλαμβάνει και θα πληρώνει τους ιεροδιδάσκαλους για τη διδασκαλία του Κορανίου στα τεμένη της Θράκης ενώ οι μουσουλμανοπαίδες θα μπορούν να διδάσκονται το Κοράνι και στα δημόσια ελληνικά σχολεία.

Η τροπολογία είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής καθώς σύμφωνα με αυτή τα ελληνικά σχολεία θα γίνουν ελκυστικότερα για τους μουσουλμάνους. Η χθεσινή απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία να αφήσει τα παιχνίδια με τη μειονότητα. Έμπειροι διπλωμάτες εκτιμούν ότι η Άγκυρα δεν θα αφήσει αναπάντητη την κίνηση αυτή και αναμένουν με ποιον τρόπο θα εκδηλωθεί η αντίδραση.

Στα άκρα η αντιπαράθεση και η περίεργη στάση Ρεπούση και ΔΗΜΑΡ

Ο υπουργός Παιδείας, από το βήμα της Βουλής έκανε έκκληση «να είναι όλοι προσεκτικοί στα λόγια τους» με αφορμή την αντιπαράθεση που σημειώθηκε και τους βαρείς χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν ειδικώς από την Χρυσή Αυγή, κατά του βουλευτή Αχμέτ Χατζηοσμάν.

«Όποιοι μελετούν την ιστορία γνωρίζουν ότι η ανταλλαγή τέτοιων βαρέων φράσεων οδήγησε τη χώρα σε συμφορές. Θα πρέπει να διακρίνουμε ανάμεσα στον πατριωτισμό ο οποίος αδιαφιλονίκητα είναι δικαίωμα όλων και στην μισαλλοδοξία και των εθνικισμό. Θα πρέπει επίσης να χειριζόμαστε θέματα που άπτονται του εθνικού συμφέροντος και που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στις διεθνείς σχέσεις της χώρας» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Αιτιολογώντας την εκ μέρους του αποδοχή της βουλευτικής τροπολογίας, ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε πως «η επιλογή που προσφέρουμε δεν είναι μια συνολική ρύθμιση.

Υπό αυτή την έννοια δέχθηκα την συζήτηση της τροπολογίας αλλά θεωρώ ότι θέματα όπως αυτά που άπτονται του εθνικού συμφέροντος θα πρέπει όλοι να τα αντιμετωπίζουμε με νηφαλιότητα κι έναν τρόπο που δεν δημιουργεί προβλήματα». Με την τροπολογία συμφώνησαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, οι ΑΝΕΛ αλλά και η ΧΑ. Έντονες ήταν όμως και οι αντιδράσεις τόσο από τη ΔΗΜΑΡ αλλά και τον μουσουλμάνο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζή Οσμάν ο οποίος μάλιστα είχε απειλήσει με παραίτηση εάν τελικά αυτή περάσει.

«Ως βουλευτή της μειονότητας δεν ζήτησαν τη γνώμη μου. Ντρέπομαι γι’ αυτή την τροπολογία. Ούτε πήρατε τη γνώμη μου. Ποιος πήρε αυτές τις αποφάσεις; Θα κάνει τεράστια ζημιά. Θα βοηθηθούν δέκα άτομα και θα έχετε απέναντι όλη τη μειονότητα. Θα είναι βαρύ πλήγμα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Αν περάσει θα κάνει κακό στην πατρίδα μου την Ελλάδα και την περιοχή μου, τη Θράκη. Εγώ δεν βάζω την υπογραφή μου. Καλώ τα κόμματα να την καταψηφίσουν. Να την αποσύρετε» είπε χαρακτηριστικά.

Ολομέτωπη επίθεση κατά των δυνάμεων που αντιδρούν στην εν λόγω τροπολογία εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων «οι Θρακιώτες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Δεν υπάρχει καμία τρομοκρατία στους Θρακιώτες από οποιοδήποτε έμμισθο υπάλληλο της Άγκυρας. Οι Θρακιώτες και η Θράκη ενισχύεται από το σύνολο του ελληνικού λαού και θα ενισχυθεί με οποιαδήποτε θυσία. Οι προσπάθειες ανατροπής της Συνθήκης της Λωζάνης δεν θα περάσουν».

Και ζήτησε από την κυβέρνηση να κάνει δεκτή την τροπολογία των βουλευτών. Ενώ από πλευράς της Χρυσής Αυγής ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος είπε πως «αν αποσυρθεί η τροπολογία τότε πρέπει να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός».

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, η οποία ήταν αρνητική στην πρωτοβουλία αυτή, η κυρία Μαρία Ρεπούση υποστήριξε όσα ακούμε τις τελευταίες ημέρες από κύκλους του Τουρκικού Προξενείου ότι «η συγκεκριμένη τροπολογία παρεμβαίνει στα εσωτερικά μιας θρησκείας, που είναι η μουσουλμανική στη συγκεκριμένη περίπτωση, σε ό,τι αφορά το διορισμό ιεροδιδασκάλων για τα τεμένη». «Και παρεμβαίνει με έναν τρόπο μη ορθόδοξο στο διορισμό καθηγητών που θα διδάξουν το κοράνι στα σχολεία».
Πηγή: newpost.gr



Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/1/13 20:19

    ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΔΟΛΟΦΌΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΆ ΣΤΗ ΓΑΛΑΝΌΛΕΥΚΗ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΤΕ ΌΛΟΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/1/13 20:21

    ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΎ ΚΑΙ ΤΟ ΠΉΔΗΜΑ!!!!!!!
    ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ!!!!!!!
    ΣΚΑΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΆΦΟ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/1/13 00:11

    ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΦΤΑΙΝΕ Η ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/1/13 08:34

    ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΡΟΔΙΤΑΚΙΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΙΑΣΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ , ΑΜ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΙΑΣΕΙ ΚΡΙΣΗ Ε?
    ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑΥΛΑΝΔΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΓΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΕΡΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/1/13 09:27

    o ma@@@@kas milise

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/1/13 22:41

    και πολλη μαλακας ο τυπος 8:34 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *