επικαιρότητα

«Πράσινο φως» για χιλιάδες προσλήψεις συμβασιούχων στους Δήμους

Δίνεται το «πράσινο φως» για χιλιάδες προσλήψεις προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και για συμβάσεις μίσθωσης έργου στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ)...
Με βάση τις διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄256/31.12.2012) παρέχεται η δυνατότητα να μπορούν να συναφθούν έως 31-12-2013 και, εν συνεχεία να υλοποιηθούν, συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και μίσθωσης έργου, βάσει αιτημάτων των ΟΤΑ και των νομικών τους προσώπων, για τα οποία έχει δοθεί έγκριση από την Επιτροπή της 33/2006 ΠΥΣ (Πραξη Υπουργικού Συμβουλίου), όπως ισχύει, έως 31-12-2012.

Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης /Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών (αριθμ. Πρωτ. Οικ. 532) το οποίο ενημερώνει επί των διατάξεων της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Σύμφωνα με το tovima.gr, η ρύθμιση για τις συμβάσεις στους ΟΤΑ, κρίθηκε απαραίτητη, όπως τονίζεται από το υπουργείο Εσωτερικών, λόγω της καθυστέρησης που σημειώθηκε το 2012 στη χορήγηση εγκρίσεων πρόσληψης συμβασιούχων από την Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006. Η καθυστέρηση ήταν απόρροια της διεξαγωγής δύο εθνικών εκλογών και των αντίστοιχων προεκλογικών περιόδων, κατά τις οποίες δεν επιτρέπονταν οι προσλήψεις ούτε οι προπαρασκευαστικές αυτών ενέργειες (αποστολή αιτημάτων από τους φορείς, χορήγηση εγκρίσεων κ.λπ.).

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ανοίγει έτσι ο δρόμος για να προκηρύξουν οι Δήμοι θέσεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (8μηνες, 9μηνες, 10μηνες, 11μηνες) και συμβάσεις μίσθωσης έργου ενώ δίνεται η δυνατότητα προσλήψεων συμβασιούχων , με εποπτεία της διαδικασίας από τον ΑΣΕΠ.
Πηγή: newpost.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

 1. Ανώνυμος8/1/13, 6:42 μ.μ.

  ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ. ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΑΛΛΗ. ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ. ΜΕ ΠΟΣΕΣ ΦΟΥΧΤΕΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος8/1/13, 10:29 μ.μ.

   δεν είνει καθόλου ανώμαλοι. Οι μόνιμοι δεν ειναι του χεριού τους και κάνουν και απεργίες. Οι ορισμένου χρόνου είναι ψηφαλάκια,τους πληρώνουν όποτε θέλουν και βάζουν και τους δικού τους.

   Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: αυτη η ΔΕΗ αν δεν τα κάψει ολα δεν θα ησυχασει κάθε πρωί τα ίδια κόβετε το ρεύμα και σε ένα δευτερόλεπτο ερχεται

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά