ροή ειδήσεων

«Εκτελούν» τους φτωχούς, διαλύουν τη μεσαία τάξη και εξαιρούν τα σκάφη αναψυχής!

Γράφουν, σβήνουν και ξαναγράφουν στο οικονομικό επιτελείο. Οι προχειρότητες του υπουργείου Οικονομικών οδήγησαν σε προκλητικές... κωλοτούμπες...
Συνεχές αλλά και...

προκλητικό είναι το «ράβε- ξήλωνε» του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τις φορολογικές διατάξεις, που προωθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Έτσι, μετά από τις τροποποιήσεις και διευκρινίσεις επί του φορολογικού που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε αλλαγές στις φορολογικές διατάξεις, που έβαλε εμβόλιμες στο κυρωτικό πολυνομοσχέδιο...

Ειδικότερα, αποσύρθηκε κατ' αρχήν η διάταξη για φόρο πολυτελείας 10% επί του προβλεπόμενου τεκμηρίου στα σκάφη αναψυχής, καθώς όπως υποστηρίζουν τα συναρμόδια υπουργεία, θα επιβληθεί Τέλος πλεύσης και παραμονής σκαφών με πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας.Λες και τα ΙΧ δεν πληρώνουν ήδη τέλη κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι με τροπολογία που είχε περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο προβλέπονταν η επιβολή έκτακτης εισφοράς 5-10% μεταξύ άλλων σε κατόχους ΙΧ αυτοκινήτων καθώς και σκαφών αναψυχής, πισινών κα.

Στο πεδίο της ναυτιλίας επήλθε μια ακόμα αλλαγή ή μάλλον διευκρίνιση στη διάταξη περί φόρου στο ναυτιλιακό συνάλλαγμα. Έτσι με πρόσθετη διάταξη, διευκρινίστηκε ότι ο σχετικός φόρος αφορά μόνο σε ναυλομεσιτικά γραφεία και όχι στη ποντοπόρο ναυτιλία.

Αποσύρθηκε επίσης ολόκληρο το άρθρο για επιβολή συμπληρωματικού φόρου για περιπτώσεις φοροδιαφυγής, όπως η ανακριβής καταχώρηση στα βιβλία, η μη έκδοση στοιχείων, η παραβίαση ταμειακών μηχανών, η έκδοση- λήψη εικονικών τιμολογίων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το άρθρο θα ενσωματωθεί στο πλέγμα διατάξεων που θα φέρει το οικονομικό επιτελείο με το νομοσχέδιο για τη Φοροδιαφυγή.
πηγή


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *