ροή ειδήσεων

Δυνατό "χαρτί" ο προσκυνηματικός τουρισμός στην Ελλάδα

Την Παναγία της Τήνου επισκέπτονται κάθε χρόνο περίπου 1,5 εκατομμύριο προσκυνητές, με τεράστιο οικονομικό όφελος για το κυκλαδίτικο νησί. Σε εκατοντάδες χιλιάδες υπολογίζονται οι πιστοί που πηγαίνουν στο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου...

στην Αίγινα κάθε χρόνο, ενώ το εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας Βάστας στην Αρκαδία με τα 17 δένδρα στη σκεπή του αποτελεί μαγνήτη για χιλιάδες προσκυνητές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Tα Νέα" ο θρησκευτικός - προσκυνηματικός τουρισμός θεωρείται πλέον η πιο δυναμική μορφή ειδικού τουρισμού, ενώ ενδιαφέρον γι' αυτόν δεν εκφράζουν μόνο οι ορθόδοξοι επισκέπτες της Ελλάδας από ξένες χώρες, αλλά και τουρίστες από τη Λατινική Αμερική, την Ιαπωνία και την Κίνα. Προκειμένου να αναπτυχθεί, η Εκκλησία και το υπουργείο Τουρισμού υπέγραψαν χθες μνημόνιο συνεργασίας. Το μνημόνιο υπέγραψαν ο πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος και η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη.

Τα μνημεία της ελληνικής ορθόδοξης Εκκλησίας και κυρίως οι βυζαντινές και οι μεταβυζαντινές εκκλησίες, οι καθεδρικοί ναοί, τα ξωκλήσια και τα μοναστήρια, δείχνουν τη διασύνδεση της Τέχνης με τη θρησκευτική λατρεία, είναι τμήματα της πολιτιστικής κληρονομιάς και αποτελούν αξιόλογο πόλο έλξης επισκεπτών.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *