ροή ειδήσεων

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ: Οι άνθρωποι καίγονταν κι αυτοί κλείδωσαν τις πόρτες για να μην φύγουν και δεν πληρώσουν! [ΒΙΝΤΕΟ]

Ανείπωτος θρήνος στη Βραζιλία
Το γλέντι που είχαν στήσει οι πελάτες διάσημου κλαμπ στην πόλη Σάντα Μαρία της Βραζιλίας, μετατράπηκε σε πάρτι θανάτου. 233 ψυχές χάθηκαν μες στην κόλαση φωτιάς και 110 άτομα τραυματίστηκαν. Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο...
Οι επιζώντες περιέγραψαν την προσπάθειά τους να βγουν από το κλαμπ «Kiss». Εκτός από τις μεταλλικές μπάρες που εγκλώβισαν το πλήθος μέσα στο κέντρο, πολλοί παγιδεύτηκαν όταν προσπάθησαν να βγουν από τις τουαλέτες που ήταν κοντά στην έξοδο, θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα καταφέρουν να βγουν στο δρόμο.

Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες Βραζιλιάνων φοιτητών που κατάφεραν να διασωθούν, οι άντρες που ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια του κλαμπ είχαν μπλοκάρει την έξοδο και δεν επέτρεπαν στους νεαρούς να βγουν, επειδή θεωρούσαν ότι μεταξύ των θαμώνων είχε ξεσπάσει καβγάς και ότι με αφορμή την συμπλοκής θέλησαν να φύγουν χωρίς να πληρώσουν...

Σοκάρουν οι μαρτυρίες πυροσβεστών αλλά και όσων κατάφεραν να γλιτώσουν από την πύρινη κόλαση στο νυχτερινό κέντρο «Kiss». Ένας από τους διασωθέντες είπε στο BBC πως ήταν ό,τι χειρότερο έχει δει στην ζωή του.
Ο Μάθιους Μπορλότο ήταν ένα από τους τυχερούς.



«Μέσα στον πανικό έχασα την φίλη μου. Εν συνεχεία, ένα κορίτσι πέθανε στα χέρια μου. Ενιωσα την καρδιά μου να σταματά να κτυπά», δήλωσε συντετριμμένος στην τοπική τηλεόραση.
Η κατάσταση που επικρατούσε στο νυχτερινό κέντρο έμοιαζε με ταινία τρόμου. Τα κινητά κτυπούσαν διαρκώς όμως οι ιδιοκτήτες τους κείτονταν νεκροί στο πάτωμα της αίθουσας.

Την ώρα που η Βραζιλία θρηνεί τα παιδιά της, οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν πριν από λίγο ότι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες, για τον πύρινο εφιάλτη ευθύνεται το επονομαζόμενο μηχάνημα «Sputnik», το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως για τα πυροτεχνήματα. Στο νυχτερινό κέντρο όπου διασκέδαζαν εκατοντάδες άτομα, γινόταν ο χορός των πρωτοετών του ομοσπονδιακού πανεπιστημίου UFSM.

Ένας από τους ιδιοκτήτες του κέντρου φέρεται να δήλωσε ότι η άδεια πυρασφάλειάς του είχε λήξει πέρυσι και ήταν στην διαδικασία της ανανέωσης. Η κυβέρνηση της Βραζιλίας κήρυξε τριήμερο πένθος για τα θύματα της πυρκαγιάς.

Η φωτιά ξέσπασε όταν μέλος συγκροτήματος που έπαιζε εκείνη στην ώρα στο κέντρο Kiss άναψε ένα πυροτέχνημα στη σκηνή, όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο «Globo, σπινθήρες ήρθαν σε επαφή με το υλικό της ηχομόνωσης που υπήρχε στο ταβάνι και το κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες.



Τα περισσότερα θύματα πέθαναν από ασφυξία ενώ άλλα ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου. Οι αρχές ερευνούν καταγγελίες ότι πολλά από τα θύματα δεν κατάφεραν να διαφύγουν από τη μοναδική έξοδο κινδύνου που υπήρχε.
Η πρόεδρος της χώρας, Ντιλμα Ρουσεφ η οποία συμμετείχε στην διάσκεψη κορυφής της Ε.Ε και της Κοινότητας Χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραιβικής στο Σαντιάγκο της Χιλής, επέστρεψε εσπευσμένα στην πατρίδα της και επισκέφθηκε όσους νοσηλεύονται. Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση θα κάνει οτιδήποτε είναι δυνατό για να βοηθήσει τους τραυματίες και τις οικογένειες των θυμάτων.

Παράλληλα, η Βραζιλία ματαίωσε μία τελετή που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στην Μπραζίλια για τις 500 μέρες μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *