ροή ειδήσεων

Τουρκική τράπεζα δίνει δάνεια σε Έλληνες αγρότες και επιχειρηματίες

H «Ζιραάτ» έχει υποκαταστήματα σε Αθήνα, Ξάνθη, Κομοτηνή και Ρόδο
Πρόταση για παροχή δανείων, σε πρώτη φάση συνολικού ύψους 40-50 εκατομμυρίων ευρώ, από την τουρκική κρατική τράπεζα «Ζιραάτ» σε Έλληνες αγρότες και επιχειρηματίες... κατέθεσε προφορικώς και γραπτώς η Τουρκία, μέσω του πρεσβευτή της στην Αθήνα, αναφέρει στο σημερινό της κύριο θέμα η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ».

Η τράπεζα έχει υποκαταστήματα στην Αθήνα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και τη Ρόδο. Σύμφωνα με την εφημερίδα «θετικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις για την πρόταση», ενώ στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «ως πολιτική περιοχή έχει επιλεγεί η Δυτική Θράκη, όπου θα γίνουν δεκτές οι αιτήσεις δανείων για αγρότες και επιχειρηματίες δίχως διακρίσεις».

Η «Χουριέτ» σημειώνει, επίσης, ότι ρόλο «μεσολαβητή» στα δάνεια θα αναλάβει το γραφείο Αθηνών του Αναπτυξιακού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNDP).

Ο Τούρκος πρεσβευτής στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς, έχει ήδη συζητήσει το θέμα με αξιωματούχος της UNDP. Επίσης, η τουρκική πλευρά δεν έχει αντίρρηση, στο πρόγραμμα δανειοδότησης να υπάρξει και ως συνέταιρος μια ελληνική τράπεζα.

Ο γενικός διευθυντής της τράπεζας «Ζιραάτ», Χουσεΐν Αϊντίν, μιλώντας στη «Χουριέτ» μίλησε για τα δάνεια και σημείωσε: «Εμείς συνεχίζουμε να δίνουμε δάνεια στο πλαίσιο των τραπεζικών κανόνων. Δεν μπορούμε να παράσχουμε προνομιακά δάνεια. Εάν όμως η κυβέρνησή μας μας πει ότι θα καλύψει τις ζημιές μας, τότε μπορούμε να το κάνουμε».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Διαβάζω Πρόταση για παροχή δανείων, σε πρώτη φάση συνολικού ύψους 40-50 εκατομμυρίων ευρώ, από την τουρκική κρατική τράπεζα «Ζιραάτ» σε Έλληνες αγρότες και επιχειρηματίες... κατέθεσε προφορικώς και γραπτώς η Τουρκία, μέσω του πρεσβευτή της στην Αθήνα, Χολιάζω. Το τέχνασμα αυτό είναι πολύ γνωστό το εφάρμοσε η Έυρ. Ένωση και εστέφθη με επιτυχία υπέρ των τοκογλύφων, διότι η αξία του προϊόντος δουλεύει παθητικά και δεν αρκεί να θρέψει ούτε τον ιδιοκτήτη. Οι τράπεζες εξασφαλίζουν εγγυήσεις για το ποσό και οι εταιρείες αυτές θα κονομάνε τρελά κατέχοντας στο χαρτοφυλάκιο τους χιλιάδες τίτλους ακινήτων που κάποτε ανήκαν στους απλούς μεροκαματιάρηδες Έλληνες πολίτες
    Η ιδιοκτησία θα είναι προνόμιο λίγων και εκλεκτών και η οριακή επιβίωση καθημερινός Γολγοθάς των πολλών και αδύναμων “Manos D”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβάζω Πρόταση για παροχή δανείων, σε πρώτη φάση συνολικού ύψους 40-50 εκατομμυρίων ευρώ, από την τουρκική κρατική τράπεζα «Ζιραάτ» σε Έλληνες αγρότες και επιχειρηματίες... κατέθεσε προφορικώς και γραπτώς η Τουρκία, μέσω του πρεσβευτή της στην Αθήνα, Χολιάζω. Το τέχνασμα αυτό είναι πολύ γνωστό το εφάρμοσε η Έυρ. Ένωση και εστέφθη με επιτυχία υπέρ των τοκογλύφων, διότι η αξία του προϊόντος δουλεύει παθητικά και δεν αρκεί να θρέψει ούτε τον ιδιοκτήτη. Οι τράπεζες εξασφαλίζουν εγγυήσεις για το ποσό και οι εταιρείες αυτές θα κονομάνε τρελά κατέχοντας στο χαρτοφυλάκιο τους χιλιάδες τίτλους ακινήτων που κάποτε ανήκαν στους απλούς μεροκαματιάρηδες Έλληνες πολίτες
    Η ιδιοκτησία θα είναι προνόμιο λίγων και εκλεκτών και η οριακή επιβίωση καθημερινός Γολγοθάς των πολλών και αδύναμων “Manos D”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/1/13 16:53

    ε βεβαια.....να μην καταφερει και η Τουρκια να επωφεληθει απο τους ανοητους που θα παρουν δανειο χωρις να μπορουν να το αποπληρωσουν;;;;;....αγροτες που θα καταστραφουν απο μια κακοκαιρια η απο τις χαμηλες τιμες των προιοντων...επιχειρησεις που θα πεσουν εξω.......ο πιο ευκολος τροπος να αποκτησει κανεις γη και περιουσιες σε ξενη χωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *