ροή ειδήσεων

Wall Street Journal: Η άλλοτε γεμάτη ζωή πλατεία Ομονοίας, είναι το κέντρο της ελληνικής απελπισίας!

«Η κάποτε-ζωντανή πλατεία είναι το κέντρο της ελληνικής απελπισίας» είναι ο τίτλος εκτενούς δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής έκδοσης της Wall Street Journal για την πλατεία Ομονοίας....
«Η πλατεία Ομονοίας ήταν κάποτε μια ζωντανή πλατεία, η καρδιά του εμπορίου, ενώ τώρα έχει μεταβληθεί σε ένα εθνικό σύμβολο απελπισίας και κοινωνικής κατάρρευσης, περιτριγυρισμένη από εγκαταλελειμμένα κτήρια, άδεια καταστήματα, εμπόρους ναρκωτικών, ναρκομανείς και ιερόδουλες» αναφέρει η εφημερίδα.

Το δημοσίευμα περιγράφει την παρακμή της πλατείας, σημειώνοντας:

«Το βάθος της αστικής αποσύνθεσης δείχνει την πολυπλοκότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα και αποτελεί προειδοποίηση για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που πλήττονται από την κρίση.

"Ήταν η δική μας Times Square, και τώρα μοιάζει με τη Βαγδάτη", αναφέρει ο Γιάννης Πολίτης, ιδιοκτήτης ενός μικρού ξενοδοχείου κοντά στην Ομόνοια.

Με την αστυνομία να προσπαθεί να ελέγξει το χάος, έχουν ξεσπάσει συγκρούσεις μεταξύ ακροδεξιών και παράνομων μεταναστών καθώς και αναρχικών οι οποίοι υποστηρίζουν ότι πολεμούν τον φασισμό και θέλουν να προστατέψουν τους αλλοδαπούς.

Αστυνομικοί σε περιπολίες με μοτοσικλέτες και πεζοί, συχνά σταματούν και ελέγχουν μετανάστες, κυρίως από την νότια Ασία και την Αφρική.

"Είναι επικίνδυνο. Φοβόμαστε τις ασθένειες", είπε ένας 19χρονος αστυνομικός από τη βόρεια Ελλάδα, που βρίσκεται εδώ και τέσσερις μήνες στην Αθήνα. "Σοκαρίστηκα. Δεν είχα δει πριν παρόμοιες καταστάσεις. Η χρήση ναρκωτικών είναι τρομερή", προσθέτει».

Παράλληλα, θλιβερές είναι και πάλι οι καταγγελλόμενες αστυνομικές αυθαιρεσίες εις βάρος μεταναστών. Σε άνδρες της ΕΛΑΣ χρεώνονται κλοπές χρημάτων και κινητών από μετανάστες και συμπεριφορές ευτελισμού εις βάρος τους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι μετανάστες χαρακτηρίζουν τους αστυνομικούς «αρπακτικά». Ένας 24χρονος από το Μπαγκλαντές είπε ότι συχνά οι αστυνομικοί κλωτσούν την πόρτα του μικρού δωματίου που μοιράζεται με επτά μετανάστες και αρπάζουν ό,τι χρήματα βρίσκουν. «Μερικές φορές επίσης, κλέβουν κινητά τηλέφωνα», πρόσθεσε ο 24χρονος.

Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα, φιλοξενεί και δηλώσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Χρήστου Μανούρα, ο οποίος αναφέρει πως "δεν έχουμε το μαγικό ραβδί να το κουνήσουμε και να γίνουν όλα, παντού και πάντα σωστά. Αλλά έχει σημειωθεί πρόοδος στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης. Η εισροή έχει μειωθεί".

"Κύριο μέλημά μας είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων και των πολιτικών δικαιωμάτων των ανθρώπων στην Ελλάδα, ανεξαρτήτου χρώματος", τονίζει.

«Η πλατεία Ομονοίας ήταν παραδοσιακός τόπος συνάντησης για όσους επισκέπτονταν την Αθήνα από άλλα μέρη της Ελλάδας. Σήμερα, το βάθος της αστικής αποσύνθεσης δείχνει το περίπλοκο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα» καταλήγει το δημοσίευμα.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *