ροή ειδήσεων

Ρυθμίζονται περισσότερα από 100.000 «κόκκινα» δάνεια αγροτών

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για 100.000 «κόκκινα» δάνεια αγροτών θα περιλαμβάνει σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Πρόκειται για τη νομοθεσία περί ασφάλειας τροφίμων....
Πρόκειται για ένα σχέδιο που θα λυτρώσει αρκετούς αγρότες που λόγω υπερήμερων δανείων κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους. Το σχέδιο θα προβλέπει υποθήκη έως το 120% της αξίας του δανείου, την ώρα που τα ισχύοντα μέχρι σήμερα προβλέπουν πολλαπλάσια αξία από εκείνη της πραγματικής αξίας των εκτάσεων γης. Ακόμα δε κι αν η υποθήκη έχει εγγραφεί σε περισσότερα από ένα αγροτικά ακίνητα, με το νέο νόμο θα περιορίζεται στο ακίνητο ή τα ακίνητα που καλύπτουν το 120% της αξίας του δανείου και όχι παραπάνω.

Επίσης, οι οφειλές θα πρέπει να εξοφλούνται από τον αγρότη εφάπαξ. Ωστόσο, σε περίπτωση που ο αγρότης αδυνατεί να πράξει κάτι τέτοιο, τότε η οφειλή του θα μετατρέπεται σε δάνειο χρόνου αποπληρωμής πέντε έως δέκα ετών με επιτόκιο 5%. Ο χρόνος αποπληρωμής θα εξαρτάται από το ύψος της οφειλής και από την εκτιμώμενη αξία του υποθηκευμένου ακινήτου.

Η δε τράπεζα αποκτά το δικαίωμα να απαιτήσει εκμίσθωση του σχετικού ακινήτου και εκχώρηση του μισθώματος στην ίδια μέχρι να εξοφληθεί το δάνειο. Η εκμίσθωση θα διαρκεί τρία χρόνια.

Τα δάνεια αυτά αφορούν οφειλές προς την ΑΤΕ και στο σύνολό τους ανέρχονται στο ύψος του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Η ρύθμιση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ενίσχυσης της αγροτικής ανάπτυξης. Έχουν προηγηθεί κινήσεις για δημιουργία ρευστότητας στον αγροτικό κόσμο, επιστροφή του μισού του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου και αποζημιώσεις ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ προς τους αγρότες. Επιπλέον, αναμένεται να ενταχθούν οι αγρότες στο νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ, αρκεί να προσαρμοστεί το ωράριο ποτίσματος των καλλιεργειών.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *