ροή ειδήσεων

3 χιλ. ευρώ σε πολίτη για 5ετή καθυστέρηση έκδοσης δικαστικής απόφασης

Το ποσό των 3.000 ευρώ επιδίκασε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών σε πολίτη, για την ηθική βλάβη που υπέστη επειδή τα δικαστήρια καθυστέρησαν πάνω από πέντε χρόνια να εκδώσουν απόφαση επί της προσφυγής που είχε καταθέσει, για τη μη...

πρόσληψή του στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) μετά από σχετικό διαγωνισμό.
Ο μηνυτής κατέθεσε το Δεκέμβριο του 2006 στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή κατά του σχετικού διαγωνισμού πρόσληψης οδηγών στην ΕΑΒ, από τον οποίο έμεινε εκτός. Η εκδίκαση της υπόθεσης του προσδιορίστηκε αρχικά στο ΣτΕ για τις 5.2.2009, αλλά αναβλήθηκε 4 φορές, καθώς το ΑΣΕΠ δεν έστελνε τα σχετικά έγγραφα λόγω έλλειψης νομικής υπηρεσίας, παρά τις έγγραφες οχλήσεις της αρμόδιας εισηγήτριας της υπόθεσης.

Μετά την ψήφιση του νόμου 3900/2010, λόγω αλλαγής αρμοδιότητας της ύλης των δικαστηρίων, η υπόθεση μεταφέρθηκε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών. Εκδικάστηκε στις 16.12.2011 και η απόφαση δημοσιεύθηκε στις 29.2.2012 και θεωρήθηκε στις 26.6.2012.

Ο μηνυτής διεκδικούσε από το Δημόσιο, σύμφωνα με το Ν. 4055/2012 και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το ποσό των 35.000 ευρώ για την υλική και ηθική βλάβη που υπέστη λόγω της υπέρβασης της εύλογης διάρκειας της δίκης του. Το Δημόσιο πρότεινε να επιδικαστεί στον προσφεύγοντα το ποσό των 300 ευρώ.

Το Διοικητικό Εφετείο με την υπ΄ αριθμ. 1/2013 απόφασή του έκρινε ότι πράγματι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση της σχετικής απόφασης του οδηγού, η οποία του προκάλεσε ηθική βλάβη, και του επιδίκασε το ποσό των 3.000 ευρώ, το οποίο πρέπει να καταβληθεί από το υπουργείο Οικονομικών ως εκπρόσωπο του Ελληνικού Δημοσίου.
Πηγή: ΑΠΕ


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *