ροή ειδήσεων

Εφιαλτικά σενάρια για την ανεργία στην Ελλάδα..... Στο 30% θα φτάσει φέτος!

Εντονότατο προβληματισμό προκαλεί η επίσημη πρόβλεψη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών για την πορεία της οικονομίας, αφού οι εκτιμάται πως το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα θα σκαρφαλώσει για τη φετινή χρονιά στο 30%...

Στην έκθεση του ΚΕΠΕ που θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, θα διατυπώνεται, όπως αναφέρει και tovima.gr, η πρόβλεψη ότι η οικονομία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της, η ύφεση θα είναι πάνω από 4,1% για το 2013 και η ανεργία θα εκτιναχθεί στο 30%.

Βάσει των στοιχείων τα έσοδα του ΙΚΑ τον Ιανουάριο συρρικνώθηκαν κατά 10% κι αντί να εισπραχθούν 1,05 δισ. ευρώ, τελικά στο ταμείο μπήκαν μόνο 900 εκατ. ευρώ.

Πτώση όμως στα έσοδα και μάλιστα μεγαλύτερη -πάνω από 15%- υπήρξε και στα έσοδα του ΟΑΕΕ, καθώς αυξάνεται ο αριθμός εμπόρων, βιοτεχνών, αυτοκινητιστών και ελεύθερων επαγγελματιών που δεν είναι σε θέση να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Και στις δυο περιπτώσεις οι επιμέρους δείκτες όπως η πτώση των εσόδων από ΦΠΑ που ανήλθε σε 17% τον περασμένο μήνα ή η αύξηση του αριθμού των ανέργων σε ποσοστό πάνω από 26% στις αρχές του έτους δείχνουν ότι η πραγματική οικονομία δέχεται ισχυρά χτυπήματα από το κύμα της ύφεσης.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *