ροή ειδήσεων

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Προς την κυρία Μόνικα Βέστερεν και κύριο Γιάνε Ποτότσνικ
Αξιότιμοι κύριοι που «διαφεντεύετε» τις τύχες των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έδραξα την ευκαιρία από ένα δημοσίευμα περί …..

[νέα παραπομπής της χώρας μας (Ελλάς) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, στην οποία περιλαμβάνεται και η επιβολή του εξαιρετικά υψηλού αλλά καθ’ όλα δικαιολογημένου προστίμου. Η εκτίμηση για το ποσό που θα κληθεί να πληρώσει η χώρα μας προκύπτει από την καταμέτρηση των ελληνικών Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπολόγισε σε 396 τις χωματερές, οι οποίες είτε συνεχίζουν να δέχονται σκουπίδια είτε δεν έχουν αποκατασταθεί. Για κάθε χωματερή που παραμένει ανοιχτή η χώρα μας καλείται να καταβάλλει πρόστιμο 32.000 ευρώ την ημέρα].

Επειδή στο προοίμιο του ….

ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

«Η Ένωση, έχοντας επίγνωση της πνευματικής και ηθικής κληρονομιάς της, εδράζεται στις αδιαίρετες και οικουμενικές αξίες της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, της ελευθερίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης· ερείδεται στις αρχές της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Η Ένωση τοποθετεί τον άνθρωπο στην καρδιά της δράσης της, καθιερώνοντας την ιθαγένεια της Ένωσης και δημιουργώντας ένα χώρο ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης»

Αναφέρετε ότι ….

«Η Ένωση τοποθετεί τον άνθρωπο στην καρδιά της δράσης της, καθιερώνοντας την ιθαγένεια της Ένωσης και δημιουργώντας ένα χώρο ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης»

Αναφερόμενος στα περί «κράτους δικαίου» - αν εννοούμε την ίδια έννοια- θα ήθελα να σας ζητήσω την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ώστε το πρόστιμο να μην το επιβαρύνεται ο απλός λαός αλλά ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (δες κυβέρνηση) του κάθε κράτους, οι οποίοι εισπράττουν μόνο τα οφέλη τα οποία απορρέουν των αξιωμάτων τους ( υψηλότατες απολαβές σχεδόν αφορολόγητες, γεύματα με χαβιάρι, σαμπάνια και αστακούς, πολυτελείς διαμονές στα ακριβότερα ξενοδοχεία κτλ) και καμία από τις τιμωρίες οι οποίες τους πρέπουν από τις παραλείψεις και τις αστοχίες τους, καθώς τα εν λόγω πρόστιμα επιβαρύνουν μόνον τους πολίτες είτε με μορφή νέων φόρων εξαθλίωσης, είτε με την υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου και της «αξιοπρέπειάς» του και ποτέ τους πραγματικούς υπεύθυνους. Με τον τρόπο με τον οποίον επιβάλετε τα πρόστιμα αυτά δεν τιμωρείτε σε καμία των περιπτώσεων «τον γάιδαρο αλλά το σαμάρι».

Μετά τιμής Ορφανίδης Δημήτριος

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *