ροή ειδήσεων

Ιταλοί θέλουν να νοικιάσουν τη βραχονησίδα Αλιμνιά

Οι εκπρόσωποι ιταλικού επενδυτικού ομίλου επισκέφτηκαν το νησί της Χάλκης και ο νομικός σύμβουλος του ομίλου, ζήτησε να συναντηθεί με τον δήμαρχο κ. Μιχ. Πατρό. Σύμφωνα με... τον «Βηματοδότη», του είπε: «Πες μας πόσα θέλεις να μας ενοικιάσεις για 50 χρόνια τη βραχονησίδα Αλιμνιά», και έβγαλε στο τραπέζι ένα μπλοκ επιταγών.

Ο δήμαρχος εδώ και καιρό επιχειρεί να αξιοποιήσει τη βραχονησίδα (με επιφάνεια 7,4 τ. χλμ. και μήκος ακτών 21 χλμ.), η οποία σήμερα είναι ακατοίκητη, αλλά σε αυτήν δεσπόζει το μεσαιωνικό κάστρο που κτίστηκε το 1475 από τους Ιωαννίτες Ιππότες, πλην όμως η γραφειοκρατία, όπως λέει, τον εμποδίζει.

Πέρυσι το καλοκαίρι έμειναν για δύο ημέρες στην πανέμορφη αυτή βραχονησίδα ο πρίγκιπας Κάρολος μαζί με την Καμίλα, στη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου χρησιμοποιήθηκε ως ορμητήριο υποβρυχίων και οι ανασκαφές έβγαλαν στο φως και ρωμαϊκούς τάφους.

Η Αλιμνιά ανήκει διοικητικά στο νησί της Χάλκης. Η μόνη διέξοδος λέει ο Δήμαρχος για να επιζήσει το νησί είναι να νοικιάσει τις βραχονησίδες του. Έτσι έστειλε μία τετρασέλιδη επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά και στον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα με την οποία τους ζητεί να απελευθερωθούν γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε να έρθουν οι επενδυτές, όχι μόνον για τη βραχονησίδα, αλλά και για την περιοχή Κάνια (δίπλα στο λιμάνι), για την οποία επίσης ενδιαφέρονται Ιταλοί και Βρετανοί που έχουν, όπως λένε, «ζεστό χρήμα». Ο δήμαρχος σκοπεύει να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την ενοικίαση της βραχονησίδας.
Πηγή: Βηματοδότης


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *