ροή ειδήσεων

Διαβάστε το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τη λίστα Λαγκάρντ

Εντυπωσιακά στοιχεία για τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τα ποσά, τα φυσικά πρόσωπα και τις εταιρίες που περιλαμβάνει η λίστα Λαγκάρντ αναδύει...

το πρώτο πόρισμα του ΣΔΟΕ που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr.

Συγκεκριμένα, πέραν της πραγματογνωμοσύνης που έφθασε στην προανακριτική από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και το ΣΔΟΕ απέστειλε το πρώτο πόρισμα με «Διαπιστώσεις σύγκρισης των δεδομένων που περιλαμβάνονται εντός του USB με τα δεδομένα του CD» το οποίο καταλήγει ότι πέραν της αφαίρεσης των τριών προσώπων που συνδέονται συγγενικά με τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου δεν υπάρχουν άλλες διαφοροποιήσεις.

Στην ουσία, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έβαλαν κάτω τα στοιχεία για τους καταθέτες που περιλαμβάνει το αλλοιωμένο USB και αυτά που περιλαμβάνει το αυθεντικό CD που έστειλαν πρόσφατα οι γαλλικές αρχές. Από την αντιπαραβολή προέκυψε ότι πλην των 3 αρχείων που ανήκουν στα ξαδέρφια του πρώην υπουργού στα υπόλοιπα «2.059 αρχεία των δύο αποθηκευτικών μέσων από την επακόλουθη αντιπαραβολή μεμονωμένα σε ένα προς ένα αλλά και στο σύνολο των εξαχθέντων χρηματικών ποσών δεν προέκυψαν διαφορές στοιχείων επί των 2 ελεγχόμενων μέσων αποθήκευσης».

Πέραν αυτών, από τους συγκριτικούς πίνακες και τα στοιχεία των ερευνών προκύπτει ότι από τους 2.062 τραπεζικούς λογαριασμούς:

- Οι 1.816 ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα και οι 246 σε εταιρίες.

Σχετικά με τα φυσικά πρόσωπα:
- Οι 1.750 έχουν ταυτοποιηθεί ενώ 66 παραμένουν άγνωστοι. Επιπορσθέτως 65 φυσικά πρόσωπα έχουν διπλή εμφάνιση στην λίστα και 2 εμφανίζονται 3 φορές. Υπο αυτά τα δεδομένα υπάρχουν 1.681 «μοναδικοί αριθμοί ΑΦΜ φυσικών προσώπων»

Σχετικά με τις εταιρίες:
- Υπάρχουν 43 εταιρίες «με ΑΦΜ εντός Ελλάδας ανα αντίστοιχο αρχείο exel» από αυτές 3 εταιρίες εμφανίζονται από 2 φορές.
- Για 165 εταιρίες δεν έχει εντοπιστεί το ΑΦΜ όμως «έχουν συσχετιστεί με φυσικά πρόσωπα της λίστας». Παρά ταύτα 38 εταιρίες δεν έχουν ούτε ΑΦΜ ούτε έχουν συσχετιστεί με φυσικά πρόσωπα.
Επίσης σύμφωνα με το πόρισμα από τους 2.062 τραπεζικούς λογαριασμούς οι 1.136 είναι κενοί και οι 926 με χρηματικά ποσά σε δολάρια εντός της περιόδου Νοέμβριος 2005 έως Φεβρουάριος 2007. Τονίζεται δε ότι σε 1.240 ανέρχεται « το πλήθος κωδικών σχετιζόμενων προφίλ με χρηματικά ποσά που απομονώθηκαν από τα ως άνω στοιχεία και 582 είναι το πλήθος μοναδικών κωδικών σχετιζόμενων προφίλ με χρηματικά ποσά».

Αναφορικά με τα εντοπισθέντα χρηματικά ποσά: σε 4.511.378.828 δολάρια ανέρχεται το γενικό σύνολο των μέγιστων ποσών κινήσεων και σε 3.290.644.545 δολάρια το σύνολο μοναδικών τιμών στα μέγιστα ποσά κινήσεων. Να σημειωθεί ότι μεταξύ των συνολικών ποσών που υπολογίζονται από την πρόσθεση στα σε USB και σε CD εντοπίζονται διαφορές και οφείλονται στο γεγονός ότι στο USB δεν περιλαμβάνονται οι τραπεζικές καταθέσεις των συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου.
Πηγή: protothema.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *