ροή ειδήσεων

Στην Ελλάδα συνελήφθη για παράνομο τηλεοπτικό σταθμό, στο Λας Βέγκας αναγνωρίζεται ως καινοτόμος.

Σε τακτική δικάσιμο παραπέμφθηκε την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου ο Χρήστος Βαλασέλλης ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη με την κατηγορία της παράνομης εκπομπής τηλεοπτικού προγράμματος... στη Μυτιλήνη, μαζί με τον Μανώλη Γιαννακέλο που είναι επίσης κατηγορούμενος για παραχώρηση του χώρου. 

Ο κ. Βαλασέλλης λειτουργούσε πειραματικά ένα νέο λογισμικό με την επωνυμία Jayzee, το οποίο μάλιστα θα παρουσίαζε ο ίδιος στη διεθνή τεχνολογική έκθεση για Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο Λας Βέγκας, τον ερχόμενο Απρίλιο. Μια ανώνυμη καταγγελία όμως στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) την ενεργοποίησε άμεσα με αποτέλεσμα τη σύλληψη του Χρήστου Βαλασέλλη και την κατάσχεση του λογισμικού.

Μαζί με τον Χρήστο Βαλασέλλη συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης της ''Τηλεόρασης Μυτιλήνης'', Μανόλης Γιαννακέλος, επειδή είχε παραχωρήσει στον κ. Βαλασέλλη τον οικίσκο εκπομπής του τηλεοπτικού του σταθμού όπου και γίνονταν οι πειραματισμοί του νέου λογισμικού.

Οι δύο οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών ο οποίος του παρέπεμψε να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου ζήτησαν όμως αναβολή και η υπόθεση μετατέθηκε σε τακτική δικάσιμο.

Μας αντιμετώπισαν σαν ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου

''Ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν τεχνολογική ανάπτυξη το κράτος του αντιμετωπίζει σαν ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου'' δήλωσε μιλώντας στο ''LR'' ο Χρήστος Βαλασέλλης.

Ο ίδιος εξήγησε ότι μέσα από την δοκιμαστική λειτουργία του μουσικού τηλεοπτικού σταθμού ο οποίος μεταδιδόταν ψηφιακά προσπάθησε ν’ αναπτύξει μια νέα τεχνολογία.

''Θα μπορούσαν νέα ψηφιακά κανάλια να μεταδώσουν πρόγραμμα high definition στο ένα 1/ 50 του κόστους. Με λίγα λόγια το project που δούλευα είχε σαν στόχο να δώσει τη δυνατότητα να βγάλει κάποιος ροή τηλεοπτικού καναλιού από ένα απλό υπολογιστή.

Συνεχίζω την έρευνα δεν σταματώ. Απλά όλες αυτές οι εξελίξεις με πηγαίνουν πίσω. Είχα σκοπό να παρουσιάσω τη δουλειά μου σε έκθεση νέων τεχνολογιών τον Απρίλιο στο Las Vegas'' τόνισε ο ίδιος.

Δούλευα σε άδεια συχνότητα και έκανα την έρευνά μου

Λίγα χρόνια μετά την το άδοξο τέλος του μουσικού τηλεοπτικού σταθμού Rage που είχε ξεκινήσει και πάλι ο Χρήστος Βαλασέλλης, βλέπει την ιστορία να επαναλαμβάνεται με τον Jayzee.

''…Μόνο που αυτή τη φορά βρέθηκα στα κρατητήρια.- μας λέει ο ίδιος. Τον προηγούμενο σταθμό τον έκλεισα μόνος μου, όταν είδα ότι είχα ν’ αντιμετωπίζω ένα σωρό προβλήματα. Δεν ενόχλησα κανένα. Σε μια άδεια συχνότητα, δούλευα έκανα την έρευνά μου''.

Όσο για το αν θα σκεφτόταν ν’ ανοίξει ξανά το Jayzee ο Χρήστος Βαλασέλλης μας είπε ''Όχι, δεν μπαίνω στη διαδικασία να το ξανανοίξω πλέον . Δεν σταματάω την έρευνα αλλά δεν θ’ανοίξω ξανά κανάλι''.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Μανώλης Γιαννακέλος εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι πέρασε μια μέρα κρατούμενος, για την παραχώρηση του χώρου. ''Έχω παραχωρήσει χώρο για εγκατάσταση μηχανημάτων αναμετάδοσης στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική. Εκείνοι άραγε έχουν τις νόμιμες άδειες;'' τόνισε χαρακτηριστικά

Το δελτίο τύπου της Αστυνομίας

''Σύλληψη δύο ημεδαπών για παράβαση της νομοθεσίας ''περί ραδιοσταθμών''.

Την 12-02-2013 το βράδυ, συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, δύο ημεδαποί, ηλικίας 63 και 39 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας ''περί ραδιοσταθμών''.

Ειδικότερα, ο 39χρονος εντοπίστηκε τη στιγμή που αναμετέδιδε με ειδικά μηχανήματα, από κτηριακή εγκατάσταση ιδιοκτησίας του 63χρονου, στην ανωτέρω περιοχή, πρόγραμμα ψηφιακού τηλεοπτικού σταθμού, χωρίς την απαιτούμενη άδεια από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.''

Το πρόγραμμα

Ας σημειωθεί ότι ο Χρήστος Βαλασέλλης είναι γνωστός παγκόσμια για μια άλλη εφαρμογή αυτοματισμού για ραδιόφωνα, τον Jazler. Μια καινοτομία που έχει φτάσει σε ραδιόφωνα όλου του κόσμου. Το πρόγραμμα αυτό έχει γίνει το δεύτερο πιο δημοφιλές στο είδος του παγκόσμια ανάμεσα σε 100 αντίστοιχα προγράμματα.

''Στις πρώτες θέσεις είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αγγλία, η Γαλλία, ενώ το πρόγραμμα έχουν αγοράσει πανεπιστημιακά ραδιόφωνα, το Βατικανό που το χρησιμοποιεί σε αποστολές στην Αφρική, ακόμα και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, που το χρησιμοποιεί στις ανθρωπιστικές του αποστολές''λέει ο κ. Βαλασέλλης για τον Jazler.

πηγή: lesvosreport.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *