ροή ειδήσεων

Συμβουλές για ασφαλές “σερφάρισμα” για παιδιά και γονείς

Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Safer Internet Day) καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Βιβιάν Ρέντινγκ και γιορτάζεται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο...

Στην Ελλάδα η ημέρα αυτή διοργανώνεται από τη δράση saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Το διαδίκτυο εκτός από ανεξάντλητη πηγή πληροφόρησης αποτελεί κι ένα από τα δημοφιλέστερα μέσα ψυχαγωγίας και επικοινωνίας μεταξύ των νέων. Η χρήση του όμως πολλές φορές εγκυμονεί κινδύνους ιδιαίτερα όταν γίνεται κατάχρηση από άτομα στην παιδική και εφηβική ηλικία.

Μερικές οδηγίες που μπορούν να φανούν χρήσιμες για ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο είναι οι εξής:

- Αποφεύγετε να διαχέετε τα προσωπικά σας στοιχεία (στοιχεία ταυτότητας, τηλεφωνικοί αριθμοί κλπ) σε ιστοσελίδες

- Διατηρείτε μια κριτική άποψη και συμπεριφορά απέναντι σε αυτά που συναντάτε

- Σε περίπτωση συνομιλίας με κάποιο άτομο που σας κάνει να νιώθετε άβολα, διακόψτε τη συνομιλία και αναφέρετε το συμβάν σε κάποιον που εμπιστεύεστε (πχ γονείς – εκπαιδευτικοί)

- Οι γονείς που έχουν παιδιά που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο θα πρέπει να τοποθετούν τον υπολογιστή σε έναν κεντρικό κοινόχρηστο χώρο του σπιτιού ώστε να τα επιβλέπουν

- Οι ενήλικες θα πρέπει να εγκαταστήσουν ειδικά λογισμικά φίλτρα τα οποία θα «μπλοκάρουν» την πρόσβαση σε σελίδες που δεν εγκρίνουν για τα παιδιά τους

Στα πλαίσια αυτά η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ημαθίας συμβάλει στην ενεργοποίηση και εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής με στόχο την προστασία της οικογένειας και του παιδιού, αλλά και την υπεύθυνη πληροφόρηση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινότητας.

Η Συμβουλευτική Υπηρεσία Ψυχικής Υγείας στο τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Π.Ε. Ημαθίας είναι στελεχωμένη από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς οι οποίοι παρέχουν συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε θέματα που σχετίζονται με την προσωπική και κοινωνική ζωή παιδιών και ενηλίκων καθώς επίσης και με προβλήματα ενδοοικογενειακά ή άλλα που αφορούν την ανατροφή και την ανάπτυξη των παιδιών.

Για την υλοποίηση των ανωτέρω προγραμμάτων πραγματοποιείται και συνεργασία με άλλες δομές, τις κρατικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, την τοπική αυτοδιοίκηση και τις πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτών.
kathemera.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *