επικαιρότητα

Διεθνής διάκριση για Έλληνες φοιτητές

Με το βραβείο της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας στο διεθνή διαγωνισμό Εμπορικής Διαμεσολάβησης που διεξήχθη στο Παρίσι τιμήθηκε η Νομική Σχολή Αθηνών.Στο διεθνή διαγωνισμό, διοργανωτής του οποίου ήταν το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο, συμμετείχαν...
περισσότεροι από 500 φοιτητές, 100 επαγγελματίες διαμεσολαβητές και 66 πανεπιστήμια από 31 χώρες από όλο τον κόσμο.

Αντικείμενο του διαγωνισμού ήταν η προσομοίωση διαμεσολάβησης – διαπραγμάτευσης επί υποθέσεων αστικής εμπορικής φύσεως.

Χρειάστηκαν, σύμφωνα με το «Έθνος», πέντε ημέρες εξαντλητικών διαμεσολαβήσεων, με την ελληνική ομάδα να αναλαμβάνει τέσσερις διαφορετικές υποθέσεις.

Κάθε ομάδα εκπροσωπούσε μία από τις δύο «αντίδικες» εταιρείες, οι οποίες προκειμένου να επιλύσουν τη μεταξύ τους διαφορά προσέφυγαν στη διαμεσολάβηση υπό τους όρους του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Σε κάθε γύρο, η ομάδα των φοιτητών συμμετείχε με δύο εκπροσώπους της ως διαπραγματευόμενα μέρη, ενώ τη διαδικασία διηύθυνε ένας έμπειρος επαγγελματίας διαμεσολαβητής.

Η ελληνική ομάδα απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από τους κριτές, τόσο για την προετοιμασία της όσο και για την ετοιμότητά της να αντιδρά με οξυδέρκεια και αυτοπεποίθηση στα ανακύπτοντα ζητήματα.

Στην ομάδα που απέσπασε τις καλύτερες κριτικές ήταν οι Φαίδωνας Βαρέσης (3ο έτος), Χλόη Ιορσανίδου (4ο έτος), Ειρήνη Κικαρέα (3ο έτος) και Αθανάσιος Τασόπουλος (3ο έτος) υπό την εποπτεία του επίκουρου καθηγητή Αστικού Δικαίου και διαπιστευμένου διαμεσολαβητή από το Chartered Institute of Arbitrators Αντωνίου Καραμπατζού, ενώ υπήρξε και η συνδρομή του Απόστολου Γιαννακούλια, LL.M (NYU), δικηγόρου Αθηνών και επίσης διαπιστευμένου από το Chartered Institute of Arbitrators.

Parapona-Rodou

Σχόλια

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης