ροή ειδήσεων

Αύξηση κρατήσεων από Γερμανία, Αυστρία, Ρωσία, Πολωνία

Αύξηση των κρατήσεων κατά 10% προς τους Ελληνικούς προορισμούς καταγράφει ο γερμανικός τουριστικός όμιλος Alltours, όπως επισημαίνει... ο πρόεδρος του Ομίλου Βίλι Φερχούφεν.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle ο πρόεδρος του Ομίλου Βίλι Φερχούφεν τόνισε ότι ιδιαίτερα μεγάλη είναι η αύξηση των κρατήσεων για τη Ρόδο, την Κρήτη, τη Σάμο, τις Κυκλάδες και τη Θάσο.

«Το επιχειρηματικό κομμάτι που αφορά στην Ελλάδα κερδίζει πάλι έδαφος.

Το Αιγαίο συνιστά έναν από τους πιο όμορφους τουριστικούς προορισμούς και αυτό εκτιμάται από τους τουρίστες», διευκρινίζει ο πρόεδρος της Alltours και προσθέτει ότι «παραδοσιακοί λάτρεις της Ελλάδας που τα τελευταία δύο χρόνια την απέφυγαν λόγω της κρίσης, τώρα επιστρέφουν».

«Πολλοί τουρίστες που επισκέπτονται τα ταξιδιωτικά μας γραφεία, λένε ότι τους λείπει ο συνδυασμός φύσης, πολιτισμού, καλού σέρβις και ήλιου», επισημαίνει ο Φερχόφεν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Alltours θεαματική είναι η αύξηση των κρατήσεων για τη Ρόδο, που υπερβαίνει το 25% αλλά και για την Κρήτη που κινείται στο 15%. Ο πρόεδρος του γερμανικού τουριστικού ομίλου σημειώνει επίσης ότι έχουν αυξηθεί και οι λεγόμενες «ατομικές κρατήσεις» προς τις Κυκλάδες, τη Σάμο και τη Θάσο.

Την ίδια ώρα μεγάλη αύξηση κρατήσεων προς την Ελλάδα παρατηρείται και από τους Αυστριακούς με 35% αύξηση των κρατήσεων προς την Ελλάδα.

Την Ελλάδα επισκέπτονται κάθε χρόνο περίπου 500 χιλιάδες Αυστριακοί (σύνολο πληθυσμού: 8,33 εκατομμύρια).

Την ίδια ώρα μεγάλη αύξηση παρατηρείται και στις κρατήσεις Ρώσων τουριστών προς την Ελλάδα

Υπολογίζεται ότι φέτος πάνω από ένα εκατομμύριο θα επιλέξουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

O αντιπρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού της Ρωσίας Γιούρι Μπαρζίκιμ, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει περισσότερους Ρώσους τουρίστες. Ο ίδιος επεσήμανε και τις δυσκολίες που υπάρχουν στην έκδοση τουριστικής βίζας, ζητώντας περισσότερες βίζες και πολλαπλών εισόδων.

Ο Ρώσος αντιπρόεδρος θεωρεί επιβεβλημένη την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου της χώρας μας για τους συμπατριώτες του που θέλουν να επισκεφτούν την Ελλάδα.

Αύξηση 15,3% παρουσιάζουν οι κρατήσεις προς τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς και από την Πολωνία σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Πολωνών Tour Operators τα οποία και αφορούν κρατήσεις σε charters έως και τις αρχές Φεβρουαρίου.

Οι προορισμοί που προτιμούνται είναι το Ηράκλειο, τα Χανιά, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Κως, και η Ζάκυνθος.

Ο συνολικός αριθμός των Πολωνών, οι οποίοι και ταξιδεύουν στο εξωτερικό σε ετήσια βάση, ανέρχεται μεταξύ 1,7 και 1,9 εκατ. ατόμων, ενώ το 70% περίπου εξ αυτών (μεταξύ 1,2 και 1,4 εκατ. ατόμων) ταξιδεύουν στο εξωτερικό με σκοπό τον τουρισμό.
newmoney.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *