ροή ειδήσεων

Δώδεκα νεκροί λόγω γρίπης στην Ελλάδα

Αργά αλλά σταθερά μακραίνει η λίστα με τα θύματα της γρίπης στη χώρα μας. Συνολικά, μέχρι και σήμερα 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω επιπλοκών που παρουσίασαν μετά τη νόσησή τους με γρίπη... Κανείς από τους ασθενείς, παρότι ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου καθώς έπασχαν από σοβαρά νοσήματα, δεν είχε λάβει το αντιγριπικό εμβόλιο.

Παράλληλα, 41 άτομα έχει χρειαστεί να νοσηλευτούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από τους 12 νεκρούς λόγω γρίπης οι 11 είναι άνδρες. Στην πλειονότητά τους πρόκειται για άτομα ηλικίας άνω των 50 χρόνων. Υπάρχουν ωστόσο και δύο άνδρες ηλικίας 34 και 38 χρόνων αντιστοίχως, οι οποίοι κατέληξαν σε νοσοκομεία της Κέρκυρας και της Αλεξανδρούπολης τις περασμένες ημέρες.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις τα θύματα της γρίπης είχαν προσβληθεί από το πανδημικό στέλεχος. Τα επιδημιολογικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ άλλωστε δείχνουν ότι ο τύπος Α(Η3Ν2)) είναι διαδομένος στην κοινότητα αλλά ο Α(Η1Ν1) στέλνει τους ασθενείς στις ΜΕΘ.

Σε έξαρση η γρίπη και στην Ευρώπη
Αυξημένη δραστηριότητα καταγράφεται και σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (European Centre Disease Control, ECDC). Με εξαίρεση τη Βρετανία και την Πολωνία, οι άλλες χώρες πλήττονται από το κύμα της γρίπης.
Μάλιστα, η πιο υψηλή δραστηριότητα αναφέρεται στο Λουξεμβούργο, ενώ στο κόκκινο βρίσκεται η γρίπη και στο Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Σουηδία, το Λουξεμβούργο.

Το κυρίαρχο στέλεχος στις περισσότερες χώρες είναι το λεγόμενο πανδημικό, δηλαδή Α(Η1Ν1). Ωστόσο, στη Γερμανία και τη Δανία επικρατούν και τα δύο στελέχη, δηλαδή και Α(Η1Ν1) και Α(Η3Ν2), ενώ στην Ελλάδα κυρίαρχο στέλεχος είναι το Α(Η3Ν2).

Πηγή: protothema.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *