ροή ειδήσεων

Τι μπορεί να πάθει ένα παιδί που βλέπει συνέχεια τηλεόραση

Τι μπορεί να π πάθει ένα παιδί που βλέπει πολύ συχνά τηλεόραση σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Νέας Ζηλανδίας;
H αναφορά δεν γίνεται στο τι παθαίνει ένα παιδί... όταν βλέπει τηλεόραση από σωματικής απόψεως, αλλά πως μπορεί να αλλάξει η συμπεριφορά του. Διαβάστε τι μπορεί να πάθουν όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και οι έφηβοι από την πολύ τηλεόραση.

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα του πανεπιστημίου του Οτάγκο της Νέας Ζηλανδίας, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής «Pediatrics», τα παιδιά αλλά και οι έφηβοι που βλέπουν συνεχώς τηλεόραση μπορεί κάποια στιγμή να εκδηλώσουν βίαιες συμπεριφορές, να γίνουν αντικοινωνικοί, επιθετικοί, εριστικοί, ενώ στην μελέτη δεν αποκλείουν και την εκδήλωση εγκληματικής συμπεριφοράς.

Η ομάδα των επιστημόνων με επικεφαλής τον καθηγητή Μπομπ Χάνκοξ του Τμήματος Προληπτικής και Κοινωνικής Ιατρικής, μελέτησε περισσότερα από 1.000 παιδιά ηλικίας πέντε έως 15 ετών, που είχαν γεννηθεί τις χρονιές 1972 και 73.

Όσα από αυτά τα παιδιά παρακολουθούσαν περισσότερη τηλεόραση, είχαν αυξημένη πιθανότητα να εμφανίσουν αργότερα αντικοινωνική προσωπικότητα ακόμη και να καταδικαστούν για κάποια εγκληματική πράξη που θα έκαναν μέχρι να φτάσουν 26 ετών. Μάλιστα οι επιστήμονες τόνισαν ότι, ο κίνδυνος αυτός αυξανόταν κατά 30% με κάθε παραπάνω ώρα που ως παιδιά περνούσαν μπροστά στην τηλεόραση μέσα στην ημέρα.

Η έρευνα διευκρίνισε ότι η παραβατική συμπεριφορά αφορά τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια που βλέπουν συνέχεια τηλεόραση και μάλιστα πρόκειται για έναν παράγοντα (η παρακολούθηση τηλεόρασης δηλαδή) ανεξάρτητο, που δεν σχετίζεται με την οικογένεια την οικονομική κατάσταση των γονέων, τον γονικό έλεγχο κ.α.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Χάνκοξ: «Τα παιδιά που παρακολουθούν πολλή τηλεόραση, είναι πιθανότερο στη συνέχεια να εκδηλώσουν αντικοινωνική συμπεριφορά. Μολονότι δεν υποστηρίζουμε ότι η τηλεόραση προκαλεί όλη την αντικοινωνική συμπεριφορά, τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι η μείωση του χρόνου παρακολούθησης τηλεόρασης μπορεί να μειώσει τα ποσοστά αυτής της αντικοινωνικής συμπεριφοράς».

Πάντως η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συστήνει στους γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά τους να βλέπουν τηλεόραση περισσότερο από 120 λεπτά τη μέρα. Και προτρέπουν η παρακολούθηση της τηλεόρασης να αφορά ποιοτικά προγράμματα ή ντοκιμαντέρ.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/2/13 17:16

    Τωρα ας κανουν και μια ερευνα στο τι μπορει να παθει ενας Ελληνας οταν βλεπει συνεχεια στα καναλια τουρκικες σειρες,οπως και στο τι μπορει να παθει ενας τηλεθεατης στην Ελλαδα οταν απο το πρωι ως το βραδυ τα παπαγαλακια της τηλεορασης τον βομβαρδιζουν με απειλες και ψεμματα των εργοδοτων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/2/13 14:13

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.
    ΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ , ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΑΖΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ,ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΒΙΑΙΟ ΟΠΩΣ ΚΑΡΑΤΕ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ),ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΘΕΑΤΡΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΑΓΕΙΕΣ, ΞΩΤΙΚΑ, ΝΕΡΑΙΔΕΣ,ΨΕΥΤΟΗΡΩΕΣ ΤΥΠΟΥ ΜΠΑΤΜΑΝ ΚΑΙ ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΚΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΥΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ, ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ''ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ''ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ! ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΩΕΣ ΝΕΡΑΙΔΟΥΛΕΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ''ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ'' ΤΗΣ ''ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ''. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΧΩΡΗΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ. ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΘΕΑΤΡΚΙΑ ΜΕ ΞΩΤΙΚΑ , ΝΕΡΑΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΖΩΑΚΙΑ Ή ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ; ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ AYTA TA BAZEI;ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ. ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ......ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ. ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΓ(ΠΑΝΕΛΛΗΝΕΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ-ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *