ροή ειδήσεων

Έσπασε η απεργία της ΠΝΟ [ΒΙΝΤΕΟ]

Κανονικά αναχωρούν από το πρωί τα πλοία, τη στιγμή που στο λιμάνι βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και του Λιμενικού, ενώ το ΠΑΜΕ απέκλεισε κεντρικούς δρόμους του Πειραιά, παρουσία της γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα...
Οι ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ,των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης και του λιμενικού αποχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά, αφού πρώτα περιφρούρησαν την φόρτωση πλοίων στον προβλήτα Ε1 του λιμανιού, πίσω από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Οι αστυνομικοί επέβλεψαν τη φόρτωση των πλοίων Blue Star, Νάξος, Πάρος και Ιθάκη τα οποία θα αναχώρησαν για Κυκλάδες στις 7:00 και 7:30. Φορτώθηκε και το Blue Star 2 προκειμένου να αποπλεύσει για Κω και Ρόδο.

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των ναυτικών στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν δυνάμεις της αστυνομίας στουςς προβλήτες Ε1 και Ε2 προκειμένου να κυλήσει ομαλά η διαδικασία της επίδοσης των φύλλων πορείας, να φορτωθούν χωρίς προβλήματα τα πλοία και να αποπλεύσουν από το λιμάνι. Αφού έλυσαν κάβους τα πρώτα πλοία οι ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ αποχώρησαν -στις 6:30 το πρωί- και στο λιμάνι παραμένουν λιμενικοί.

Η στάση των ναυτεργατών

Οι ναυτεργάτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί της Τετάρτης στο ίδιο σημείο, ενώ υποστηρίζουν πως το λιμάνι στρατοκρατείται και υποστηρίζουν πως ο κεντρικός λιμενάρχης πειραιά έλυσε τους κάβους τα πλοία. Μάλιστα όταν οι ναυτεργάτες τον ρώτησαν γιατί το κάνει αυτό, εκείνος τους απάντησε πως έχει τέτοιες εντολές.

Μεγάλη πορεία πραγματοποίησαν χιλιάδες μέλη του ΠΑΜΕ προς το υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο βρίσκεται στην Ακτή Βασιλειάδη, στην Πύλη Ε1 του λιμανιού. Oι απεργοί βρέθηκαν στην Πύλη Ε2, ενώ άντρες των αστυνομικών και λιμενικών δυνάμεων τους απέκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στο υπουργείο, με μια κλούβα.

Ο υπουργός από τη μεριά του θέλησε να κατέβει στο σημείο, να μιλήσει μαζί τους και να πάρει ο ίδιος το ψήφισμά τους, κάτι που όμως το αρνήθηκαν. Οι διαδηλωτές ανακοίνωσαν από τα μεγάφωνα πως η πορεία θα συνεχίσει προς τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, όπου και έληξε.

Νωρίτερα στο σημείο βρέθηκε και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία τόνισε τα εξής: «Το πιστόλι στον κρόταφο των ναυτεργατών το έβαλε η κυβέρνηση, τις σφαίρες έδωσαν οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι ιδιοκτήτες των μεγάλων επιχειρήσεων. Η απάντηση πρέπει να είναι η επιστράτευση του λαού, για να ανατρέψει αυτήν την πολιτική κι όχι μόνο την κυβέρνηση», δήλωσε η κ. Παπαρήγα.

Η ΠΝΟ αποφάσισε:
Να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι μαζί με το εργατικό κέντρο και την την ΓΣΕΕ
Θα πραγματοποιήσουν πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας
Στις 20 Φλεβάρη θα κατέβουν σε 24ωρη απεργία στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ
Θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις όταν κατατεθεί το νομοσχέδιο

Η κυβέρνηση αποφάσισε πολιτική επιστράτευση

Ωστόσο ανοιχτός σε διάλογο με τους ναυτεργάτες δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, μια ημέρα μετά από την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση. «Η πόρτα μου είναι ανοιχτή να έρθουν να συζητήσουμε, ακόμη και σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Σε άλλες δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega o υπουργός τόνισε ότι «οι συνέπειες της ύφεσης δεν θεραπεύονται ούτε με κραυγές ούτε με συνθήματα» και επανέλαβε ότι «εξαντλήθηκε ο διάλογος». «Εύχομαι και ελπίζω να περάσουμε στη νομιμότητα», πρόσθεσε.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/2/13 17:33

    ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ TΙΣ BLUE STAR ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΤΙΣ 19.30 ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *