ροή ειδήσεων

Δικαιώνεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο με την πρόταση της Επιτροπής Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δικαιώνεται με τον πλέον ουσιαστικό τρόπο το ηλεκτρονικό τσιγάρο, σύμφωνα με τις προτεινόμενες διατάξεις της Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Υγείας για τα προϊόντα καπνού, γεγονός που...
ικανοποιεί τόσο τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου, όσο κι εκείνους που επιλέγουν αντί του παραδοσιακού τσιγάρου, αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο καπνίσματος.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ) κ. Δημήτρης Πετρόπουλος, σχολιάζοντας αυτές τις κυοφορούμενες αλλαγές, δεν κρύβει την ικανοποίησή του: «Επικροτούμε απόλυτα την πρόθεση της ΕΕ να θεσμοθετήσει κανόνες για το κάπνισμα και να διασφαλίσει την υγεία των πολιτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναγνωρίζοντας στην ουσία τη χρησιμότητα του ηλεκτρονικού τσιγάρου για την μείωση της βλάβης από το κάπνισμα», υπογραμμίζει, αλλά δεν παραλείπει συγχρόνως να ασκήσει και κριτική στις διατάξεις της Οδηγίας που: «Ενώ κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, το «λάθος» στο επιτρεπόμενο ποσοστό περιεκτικότητας σε νικοτίνη των ηλεκτρονικών τσιγάρων, θα οδηγήσει περισσότερους από 120.000 Έλληνες χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου, πίσω στα παραδοσιακά τσιγάρα, ακυρώνοντας έτσι την προσπάθεια περιορισμού του επιβλαβούς καπνίσματος».

«Το ‘λάθος’ χρειάζεται άμεσα διόρθωση, γιατί αδυνατούμε να πιστέψουμε πως είναι στις όποιες προθέσεις της Επιτροπής η ακύρωση της προσπάθειας μείωσης του καπνίσματος, μιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει και στη χώρα μας, με τον αριθμό των Ελλήνων που έχουν επιλέξει το ηλεκτρονικό τσιγάρο να υπερβαίνει τις 200.000, μη επιβαρύνοντας τον οργανισμό τους με καπνό και πίσσα» καταλήγει ο κ. Πετρόπουλος.

πηγή:kerdos.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *