ροή ειδήσεων

Flydeals: Έσκασε η φούσκα της Hellas Airlines!

"Έσκασε η φούσκα της Hellas Airlines!" φέρει τίτλο χθεσινή δημοσίευση στην ιστοσελίδα flydeals που παρέχει συμβουλές για ταξίδια με αεροπλάνο. Αναλυτικά....
Η Hellas Airlines όπως αποδείχθηκε μόνο αεροπορική εταιρεία δεν είναι. Είναι μια Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης που ιδρύθηκε με κεφάλαιο 4.500 ευρώ και μοναδικό ιδιοκτήτη τον πρόεδρο της εταιρείας κ. Ραλάκη. Τα μεγαλεπίβολα σχέδια της εταιρείας δεν είχαν κανένα οικονομικό υπόβαθρο. Όλοι αναρωτιούνται πλέον αν τα πολυάριθμα δελτία τύπου και οι εξαγγελίες του κ. Ραλάκη γίνονταν με σκοπό να βρεθεί κάποιος επενδυτής που να χρηματοδοτήσει όλο το εγχείρημα από το μηδέν, ή ακόμα χειρότερα αν η εταιρεία ήταν εξαρχής καταδικασμένη να κλείσει, βάσει σχεδίου.

Εξαπάτηση των εργαζομένων στην εταιρεία

Δεν θα υπήρχε σοβαρό θέμα για να ασχοληθούμε αν η Hellas Airlines είχε παραμείνει στις εξαγγελίες και τα δελτία τύπου. Τα πράγματα άρχισαν να σοβαρεύουν όταν προσλήφθηκε πολυάριθμο προσωπικό για να στελεχώσει την «αεροπορική εταιρεία». Η πρόσληψη των υπαλλήλων της εταιρείας ήταν κάπως άτυπη, πείσθηκαν όμως ότι όλα θα άλλαζαν σε λίγο καιρό. Ο καιρός περνούσε, εργάζονταν σκληρά προετοιμάζοντας τα πρώτα βήματα της εταιρείας, όμως μέχρι και σήμερα δεν έχουν πληρωθεί ούτε ένα ευρώ.


Πολλοί από τους υπαλλήλους είχαν μετακομίσει στο Βόλο από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Ο εφιάλτης της ανεργίας και η ελπίδα για μόνιμη εργασία σε μια ανερχόμενη εταιρεία τους έσπρωξε μέχρι το Βόλο όπου αναγκάστηκαν να νοικιάσουν κατάλυμα. Όλο αυτό το διάστημα που δεν μισθοδοτούνταν, ήταν υποχρεωμένοι να πληρώνουν αυξημένα έξοδα διαβίωσης όντας μακρυά από το σπίτι τους καθώς και το ενοίκιο του καταλύματος.

Καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας

Οι άνθρωποι έφτασαν σε απόγνωση, από τη μια δεν φάνηκαν ποτέ τα αεροπλάνα που υποσχόταν από μέρα σε μέρα ότι θα έρθουν ο κ. Ραλάκης, από την άλλη, -σύμφωνα με μαρτυρίες- τους προέβαλε σαν δικαιολογία ότι δεν θα πληρωθούν επειδή δεν βρέθηκε επενδυτής. Πριν από λίγες ημέρες, οι εργαζόμενοι το πήραν απόφαση ότι υφίστανται εμπαιγμό από τον εργοδότη τους και σταμάτησαν πλέον να εργάζονται για την Hellas Airlines. Τώρα μελετούν τις επόμενες κινήσεις τους, αρχικά σκέφτονται να ξεκινήσουν με καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας.

Εταιρεία φάντασμα η Hellas Airlines

Η Hellas Airlines αυτή τη στιγμή μοιάζει με εταιρεία φάντασμα. Δεν απαντάει κανείς στα τηλέφωνα, δεν υπάρχει κανένας υπεύθυνος και ο πρόεδρος της εταιρείας δεν εμφανίζεται πουθενά δημοσίως. Η Hellas Airlines, η αεροπορική εταιρεία που θα μεταμόρφωνε το Βόλο σε τουριστικό κέντρο της Ελλάδας, ήταν φούσκα που έσκασε.

flydeals.gr

Από την πλευρά της η HellasAirlines, την προηγούμενη εβδομάδα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Με μεγάλη μου τιμή θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους και υποστηρικτές αυτού του μεγάλου έργου που συνεχίζεται, παρά την καθυστέρηση της έναρξης των πτήσεων. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να είμαστε εντός του χρονοδιαγράμματος μας για 15 Ιανουαρίου 2013, λόγω πολλών τεχνικών, νομικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, των οποίων η εταιρεία πρέπει να εκπληρώσει βάση των νομοθετικών κανόνων για να πάρει την άδεια της. Οι εργασίες των στελεχών της εταιρείας σε Βόλο και Αθήνα συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς, ώστε να βρεθούμε στον αέρα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Με όλη μου την αγάπη θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθένα σας προσωπικά για την υποστήριξη σας σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα. Η Hellas Airlines έχει σκοπό να πετάξει πολύ σύντομα. Προσωπικά θα ήθελα να σας βεβαιώσω ότι η αεροπορική εταιρεία μας συνεχίζει την προετοιμασία της ασταμάτητα.

Εύχομαι η καινούρια χρονιά να φέρει επιτυχίες σε όλους μας. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την υποστήριξή σας.

Μετά τιμής

Βασίλης Ραλάκης

Πρόεδρος Hellas Airlines

almyrosinfo.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/2/13 08:31

    Επειδη το υποκειμενο αυτο, ειχε βαλει μεσα στους κατα φανατασιαν προορισμους και την Ροδο, ο τοπικος τυπος και τα μπλογκ αναδημοσιευαν τις αρλουμπες που ανακοινωνε αφιλτραριστα, και χωρις ελεγχο.
    Λιγη προσοχη σε αυτα.
    Η επομενη φουσκα αεροπορικη ειναι ηδη στα σκαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/2/13 08:52

    απορώ πως δεν έχει παρέμβει ακόμα εισαγγελέας. Ο ανθρωπος-φούσκα εξαπατησε πολύ κόσμο που πίστεψε ότι βρήκε την επαγγελματική ευκαιρία της ζωής του. Άλλοι μετακομήσανε απο άλλες πόλεις προς το Βόλο και τόσο καιρό δουλεψανε-ή περιμεναν να δουλεψουν- αμισθί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *