ροή ειδήσεων

Reuters: Κύπρος, μικρό νησί, μεγάλο πρόβλημα

Eκτενή αναφορά στην οικονομική κατάσταση της Κύπρου κάνει σε δημοσίευμα του το πρακτορείο Reuters, με τίτλο «Κύπρος: Μικρό νησί, μεγάλο πρόβλημα. Πώς η Κύπρος προβληματίζει την Ευρωζώνη». Σύμφωνα με το δημοσίευμα ...
«εκεί που οι ευρωπαίοι ηγέτες πίστευαν ότι είχαν καταφέρει να ξεπεράσουν την τρίχρονη οικονομική κρίση που έπληξε την Ευρώπη, ξαφνικά προέκυψε το πρόβλημα της Κύπρου».

Αν και πρόκειται για ένα φαινομενικά μικρό πρόβλημα, εντούτοις δεν μπορεί να αγνοηθεί, αναφέρει το πρακτορείο. Ενώ, προσθέτει, το μέγεθος της κυπριακής οικονομίας αποτιμάται σε 18 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο, καθιστώντας την οικονομία της Κύπρου την τρίτη μικρότερη οικονομία της ευρωζώνης, τα προβλήματα που δημιουργεί είναι από τα πιο περίπλοκα που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη, καθώς συνδυάζουν στοιχεία από Ελλάδα, Ισπανία και Ιρλανδία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των αναλυτών, συνεχίζει το δημοσίευμα, η χώρα χρειάζεται 17,5 δισεκατομμύρια ευρώ για να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της, συμπεριλαμβανομένων των 10 δισ. ευρώ για τον τραπεζικό της τομέα και έως 7,5 δισ. ευρώ για τις γενικές λειτουργίες της Κυβέρνησης και την εξυπηρέτηση του χρέους.

Αν και το ποσό είναι μικρό σε ονομαστικούς όρους, εντούτοις αυτό αντιστοιχεί σχεδόν στο 100% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας, καθιστώντας το πακέτο διάσωσης της Κύπρου το δεύτερο μεγαλύτερο στην ευρωζώνη μετά της Ελλάδας και κατά σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερο από αυτό που χορηγήθηκε στην Πορτογαλία το 2011.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, αναφέρει το πρακτορείο, ότι η Ευρωζώνη διαθέτει τα χρήματα για να βοηθήσει την Κύπρο. Το ερώτημα, όμως, που τίθεται, προσθέτει, είναι κατά πόσον η Κύπρος θα καταφέρει ποτέ να αποπληρώσει αυτά τα χρήματα, από τη στιγμή που το πακέτο διάσωσης δεν είναι βιώσιμο.



Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/5/13 10:21

    With havin so much written content do you ever run into any issues of plagorism or copyright infringement?

    My site has a lot of completely unique content I've either authored myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the web without my agreement. Do you know any ways to help prevent content from being stolen? I'd
    truly appreciate it.

    Feel free to surf to my web blog - http://idolmaster2.paramnesiac.net/index.php?title=Learning_To_Play_The_Chords_With_The_Right_Package

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *