ροή ειδήσεων

Πάνω από 1 εκατ. οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα το 2013

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα εξέρχεται από το τούνελ της κρίσης, που εισήλθε τα τελευταία χρόνια, εξέπεμψε τόσο η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη όσο και φορείς του κλάδου του τουρισμού...
από το βήμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο και η Γενική Γραμματεία Τύπου, με αφορμή τη φιλοξενία στην Ελλάδα αρχισυντακτών και συντακτών μεγάλων περιφερειακών μέσων ενημέρωσης της Ρωσίας.

Όπως τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη, η Ελλάδα στήριξε, με την παρουσία της, όλες τις διεθνείς διοργανώσεις που αφορούν τον Τουρισμό και υλοποιήθηκαν τα τελευταία δέκα έτη σε ρωσικό έδαφος, τόσο σε επίπεδο υπουργείου Τουρισμού και ΕΟΤ, όσο και σε επίπεδο των Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων που συμμετείχαν σε αυτές.

Η Ελληνορωσική συνεργασία στον τομέα του Τουρισμού, όπως είπε η υπουργός Τουρισμού, κρίνεται επιτυχής, κερδοφόρα και με ιδιαίτερη δυναμική που αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς για τις τουριστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στις δύο χώρες.

Σε ό,τι αφορά τα τουριστικά μεγέθη, μέσα σε μια τετραετία τριπλασιάστηκε ο αριθμός των Ρώσων επισκεπτών στην Ελλάδα (το 2009: 275.000, το 2010: 400.000, το 2011: 740.000, το 2012: 834.000) γεγονός εξαιρετικά σημαντικό, σε χρονιές δύσκολες και κρίσιμες για τη χώρα μας, όπως χαρακτηριστικά τόνισε η υπουργός.

Μάλιστα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος του Ρωσικού επιμελητηρίου, και μέλος του Ξενοδοχειακού επιμελητηρίου, όσο και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος εκτίμησε ότι το 2013 ο αριθμός των Ρώσων που θα αφιχθούν στην Ελλάδα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο.

Ο κ. Αγγελόπουλος υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά, η ώθηση του τουριστικού ρεύματος θα δοθεί από την ενδοχώρα της Ρωσίας και συγκεκριμένα από περιοχές πλούσιες όπως αυτή της Καζάν και Ροστώφ.


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/3/13 18:40

    α ωραια ,τωρα ησυχασα οχι τιποτα αλλο αλλα γιατι ανησυχουσα ,
    οτι θα εμενα στα 500 € μισθο,οτι δεν θα επαιρνα ουτε ανεργια και οτι θα πληρωνα τα χαρατσια ,τους φορους και ολα τα κερατιατικα των λαμογιων που κυβερνανε και μου φορτωσανε
    και τα επομενα χρονια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *