ροή ειδήσεων

Οργή για τα φτηνά χέρια στα ξενοδοχεία - Ξένοι δουλεύουν για 300 ευρώ

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των συνδικαλιστικών φορέων της Κρήτης αναφορικά με το το φαινόμενο των φτηνών ξένων εργατικών χεριών που...
αναμένεται να θεριέψει και την φετινή τουριστική σεζον. Ήδη σε έντυπα πανελλήνιας εμβέλειας κυκλοφορούν αγγελίες από νόμιμα γραφεία ευρέσεως εργασίας από τη Ρουμανία που διαφημίζουν φτηνό εργατικό προσωπικό με μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 300 ευρώ ...

Το φαινόμενο πλέον έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις με τα ξενοδοχεία και στην Κρήτη να προχωρούν σε απολύσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων που θεωρούνται ακριβοι και να τους αντικαθιστούν με νεαρούς σπουδαστές από το εξωτερικό που κάνουν την πρακτική τους είτε με αλλοδαπούς που εργάζονται με πολύ χαμηλότερο μεροκάματο και πολλές φορές χωρίς να έχουν ασφαλιστεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ξενοδοχειακός όμιλος που διατηρεί πολυτελείς μονάδες στο νησί και μέσα σε μερικές ημέρες απέλυσε χωρίς αιτία 12 εργαζομένους. Το ζήτημα έχει απασχολήσει επανηλλειμμένως τόσο το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου όσο και τους συνδικαλιστές του τουριστικού κλάδου που κάνουν λόγο για πλήρη απαξίωση του Έλληνα εργαζόμενου. Η κατάσταση για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους με χρόνια και εμπειρία στο επάγγελμα είναι τραγική με τους περισσότερους να βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία με τους ανέργους στο νσηί τα τελευταία δυο χρόνια να έχουν ξεπεράσει τους 12.000.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/3/13 09:56

    Οι ίδιοι οι ξενοδόχοι εκδίδουν πλαστά χαρτιά για τους υποτιθέμενους Ρουμάνους σπουδαστές, είναι άτομα άστεγα, δίχως μέλλον στην Ρουμανια (λες και δεν έχουμε Έλληνες στην ίδια κατάσταση) έρχονται εδώ και τους κρατάνε τα διαβατήρια μέχρι το τέλος τις σεζόν για να μην την κοπανήσουν, εκτος και αν τους συλλάβουν για παρανομίες όπως και έχει τύχει αρκετές φορες άλλωστε, και να τους απελάσουν. Εκτος από τα 300 τους δίνουν τροφή και στέγη δωρεάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/3/13 14:41

    Φιλαράκο δεν έρχονται ρουμανοι για 300ευρω.τόσα περνουν στην ρουμανία.πολωνεζοι εσθονοι ούγγροι ήρθαν πέρυσι στα ξενοδοχεία στη ρόδο.ουρές με τα λεοφωρεια.ρώτα τους οδηγούς να σου πούνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/3/13 17:33

    Τσέχοι και Σλοβένοι σε Κολύμπια και Φαληράκι τόσα χρόνια και οι Έλληνες στα αζήτητα ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ και ο Σαμαράς αρχίδια έκανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/3/13 23:21

    συμπληρωστε κ τα ΤΡΙΑΝΤΑ μεσα....ΟΛΑ τα ξενοδοχεια το 80% τουε εργατικου δυναμικου ειναι ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος10/3/13 00:45

    Τι λέτε ρε παιδιά, αυτά συμβαίνουν μόνο στην Κρήτη. Εδώ στη Ρόδο οι καλόι μας ξενοδόχοι απασχολούν μόνο Έλληνες. Βέβαια παίζει ρόλο και το ότι οι αρμόδιες αρχές στη Ρόδο κάνουν καλά τη δουλιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος10/3/13 17:31

    ΕΓΩ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΞΕΝ/ΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ 120 ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΙΝΑΜΕ 20. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΛΕΤΩΝΟΙ, ΠΟΙΑ 300 ΕΥΡΩ? 420-450 ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΕΣ .ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΤΡΩΝΕ ΜΕΣΑ ΑΣΕ ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕΘΥΣΜΕΝΕΣ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΨΥΧΑΓΩΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΜΑΣ ......ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΑ ΞΕΝ/ΧΕΙΑ.......ΚΡΙΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος10/3/13 21:10

    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΛΔ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ? ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΕΙΜΕΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΜΕ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΕΦΟΣΟΝ ΟΜΩΣ ΠΕΙΣΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΑΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΛΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΧΗ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.
    ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ Ε/Ε ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗΣ, ΣΥΝΕΠΩΣ ΜΗΝ ΚΑΤΑΦΕΥΓΕΤΕ ΕΙΣ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Κ.ΛΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/3/13 22:17

      Ενώ έχεις υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών; Όσες φορές έβαλα στην επιχείρησή μου αλλοδαπούς, το μετάνιωσα. Μόνο Έλληνες.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος11/3/13 13:13

    ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΓΙΑ ΠΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ? ΟΤΑΝ ΒΑΖΕΤΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΔΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΠΟΤΑ?ΕΧΕΤΑΙ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΞΝ/ΧΕΙΩΝ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ.ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.ΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΤΙ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΑ ΕΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ.ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ.ΝΤΡΟΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος11/3/13 13:30

    KALA TA LES FILE ! ALLA ALLO ROYMANA ALLO ELLHNIDA.........DEN PROSFEROYN IDIES YPHRESIES!!!!!!!!!!!!!!!!O KAUENAS APO AYTOYS EXEI KAI MIA KAI DYO.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος11/3/13 21:04

    ΣΩΣΤΟ ΚΙ ΑΥΤΟ.ΕΧΩ ΔΕΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΡΟΥΜΑΝΕΣ ΣΤΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ.....ΑΝΤΡΑΣ ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΞΕΦΤΥΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *