επικαιρότητα

Προβόπουλος: έχουμε διανύσει το 70% της διαδρομής

Για την πορεία της οικονομίας και την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος....
Στην ερώτηση του κ. Παπούλια «τι κάνουν οι τράπεζες» ο κ. Προβόπουλος απάντησε πως «οι τράπεζες επηρεάζονται από το γενικότερο κλίμα. Και επειδή περιέγραψα ένα κλίμα πιο θετικό για τη χώρα, θα ήθελα να πω ότι και οι τράπεζες βρίσκονται σε μια θετική πορεία».

Ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας στη σύντομη συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μπροστά στις κάμερες ανέφερε πως «είναι σημαντικό ότι οι καταθέσεις επιστρέφουν. Τον Φεβρουάριο επέστρεψαν περί τα δύο, ίσως και λίγο παραπάνω, δισεκατομμύρια ευρώ, ένας ικανοποιητικός αριθμός. Από τον Ιούνιο και μετά έχουν επιστρέψει περίπου 16-17 δις και αυτό είναι θετικό».

Μιλώντας γενικότερα για την πορεία της οικονομίας ο κ. Προβόπουλος τόνισε πως τα πράγματα εξακολουθούν να είναι δύσκολα, διατυπώνοντας, ωστόσο,την άποψη ότι «έχουμε διανύσει ένα 70% της διαδρομής. Μας απομένει όμως ακόμα ένα 30%. Αλλά, όπως ξέρετε, στον μαραθώνιο – και παλαιά ήσασταν και αθλητής από ότι ξέρω – το τελευταίο κομμάτι είναι και το πιο δύσκολο και το πιο εξαντλητικό».

«Νομίζω ότι έχουμε πετύχει μια μεγάλη πρόοδο σε τρεις κρίσιμους τομείς: Ο ένας είναι η δημοσιονομική εξυγίανση, ο δεύτερος είναι η ανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητος. Και επίσης, μεγάλη πρόοδος έχει επιτευχθεί στον τραπεζικό τομέα», κατέληξε ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας.
πηγή


Parapona-Rodou

Σχόλια

S M S

Αναγνώστης: γελανε και οι πετρες με την απαγορευση στα σχολεια σήμερα... καλύτερη μερα δεν γινόνατε

M M S

M M S

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης