ροή ειδήσεων

Ο καλύτερος Έλληνας εργοδότης, πρόεδρος στο ΤΑΙΠΕΔ

Όποια πέτρα και να σηκώσεις, από κάτω τον Στέλιο Σταυρίδη θα βρεις. Ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είναι μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες προσωπικότητες του ελληνικού business κι ένας ιδεολόγος - θεωρητικός της επιχειρηματικότητας. Ένας γνήσιος φιλελεύθερος που...

δεν διστάζει και να συγκρουστεί για τις απόψεις του, όπως για παράδειγμα όταν ήταν υποψήφιος με το κόμμα της Δράσης στις εκλογές της 6ης Μάη (πρώτος στο επικρατείας) και on air διαφώνησε με τον Πέτρο Τατσόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί μάλιστα εξαιτίας αυτής της ιδεολογικής του προσήλωσης στη συρρίκνωση του Κράτους, είναι που λένε πως δεν γινόταν να υπάρξει καλύτερη επιλογή από τον κ. Σταυρίδη για τα ηνία του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο Στέλιος Σταυρίδης δεν είναι ο συμβατικός businessman που μερικοί φαντάζονται. Δεν πρόκειται να τον βρει κανείς να καπνίζει του πούρο του και να στρογγυλοκάθεται σε μια πανάκριβη πολυθρόνα μετρώντας τα λεφτά του. Είναι ένας ακτιβιστής της ίδιας της ζωής, ένας άνθρωπος με πάθος σε ό,τι αναλαμβάνει, ένας ταγός του χρήματος μεν με μεγάλη όμως αγάπη για αυτό που πολλές επιχειρήσεις μέσα στην κρίση έχουν ξεχάσει. Τους εργαζόμενους του. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η εταιρεία του, η γνωστή κατασκευάστρια πισινών Piscines Ideales επί σειρά ετών βραβεύεται κάθε χρόνο για το καλύτερο εργασιακό της περιβάλλον στον θεσμό Best workplaces. Τι κάνει όμως τόσο ξεχωριστό τον Στέλιο Σταυρίδη; Αν τον δει κανείς στον τρόπο λειτουργίας του με τους υπαλλήλους του θα καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει η φράση «το αφεντικό τρελάθηκε». Είναι ο άνθρωπος που μέχρι και σφουγγαρίστρα μπορεί να πάρει για να ελαφρύνει την καθαρίστρια. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα «δράσης» του. Τα βοηθήματα στους εργαζόμενους του είναι διαρκή, ο ίδιος πληρώνει χρήματα από την τσέπη του για να επιμορφώνει όχι μόνο τους εργαζόμενους του αλλά και τα παιδιά τους. Έχει παντρέψει τους μισούς του εργαζόμενους, όχι γιατί σκεπτόταν την πολιτική αλλά επειδή το ενδοεταιρικό έθιμο «έτσι το θέλει» ενώ σε κάθε γάμο δανείζει το αυτοκίνητό του στις νύφες. Η λέξη απόλυση είναι άγνωστη στην Piscines Ideals όμως ταυτόχρονα και η λέξη τεμπελιά είναι επίσης άγνωστη καθώς οι εργαζόμενου του Στέλιου Σταυρίδη τιμούν το άτυπο συμβόλαιο με τον εργοδότη τους. Κι αν τα παραπάνω δεν σας έχουν πείσει πάμε και παρακάτω. Θυμάστε την ταινία «η κόρη μου η σοσιαλίστρια» που η Βουγιουκλάκη ως «προχώ» εργοδότρια διοργάνωνε εκδρομές για τους εργάτες; Ε κι αυτό το κάνει ο Στέλιος Σταυρίδης όχι μόνο για όσους δουλεύουν σε αυτόν αλλά και για τις οικογένειές τους. Κι όταν λέμε εκδρομές δεν αναφερόμαστε σε αυτές που γίνονται στο Ζούμπερι η τον Μαραθώνα αλλά στο εξωτερικό. Ο ακτιβισμός όμως του Στέλιου Σταυρίδη δεν μένει μόνο στα εργασιακά. Είναι από τους επιχειρηματίες εκείνους που πάντοτε είναι ευαισθητοποιημένοι στο πως θα πάει μπροστά η κοινωνία και που συμμετέχει σε ανάλογα όργανα δημόσιου προβληματισμού. Δεν είναι τυχαίο πως ο Στέλιος Σταυρίδης είναι πρόεδρος του Δ.Σ. της Λέσχης Επιχειρηματικότητας. Η τελευταία, με την ενεργό συμμετοχή των μελών της, κατόρθωσε να εξελιχθεί σε ένα σημαντικό θεσμό για την ανάπτυξη, την ενίσχυση και τη διάδοση του επιχειρείν.

Μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες
Ο Στέλιος Σταυρίδης είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος του Πολυτεχνείου Ζυρίχης, με μεταπτυχιακές σπουδές σε Business Administration και Οικονομικά. Μιλάει 5 γλώσσες και έχει διοικήσει μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, όπως η Κλωστοϋφαντουργία «Αιγαίον», τα Τσιμέντα Ηρακλής-Lafarge, τα Ελληνικά Πετρέλαια και τα Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου. Από όλες αυτές τις θέσεις πέρασε πάντοτε με μεγάλη επιτυχία δίχως σκιές και αφήνοντας έργο σημαντικό. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η πλούσια καριέρα του περιλαμβάνει επίσης εκτενή διεθνή δραστηριότητα στη Σαουδική Αραβία, το Κάιρο, το Μαϊάμι, τη Γενεύη, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες. Το 1991 ίδρυσε και διοικεί την Piscines Ideales, την μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής πισίνων στην Ευρώπη. Υπό την ηγεσία του, η Piscines Ideales έχει αναδειχθεί ως εταιρεία πρότυπο στην άσκηση επιχειρηματικότητας και ξεχωρίζει για την εταιρική κοινωνική της ευθύνη. Έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις, όπως: Βραβεία για το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη το 2009 (εταιρίες έως 500 άτομα), και το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα επί τρία συναπτά έτη (2007 έως 2009), Βραβείο Best Franchise Workplace το 2009, Βραβείο Οικολογικού προϊόντος το 2008 (υπό την αιγίδα της Ε.Ε.), Βραβεία Superbrand ( 2006 έως 2010), Βραβεία για τις επιδόσεις της εταιρείας στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (CRIndex) το 2009 και 2010, καθώς και Βραβεία Επιχειρηματικής Ηθικής (European Business Ethics Network) επί τρία συναπτά έτη (2008 έως 2010). Η Piscines Ideales αναγνωρίστηκε για την επιχειρηματική της αριστεία, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Μοντέλο Επιχειρηματικής Αριστείας (EFQM) για τα έτη 2005 έως 2008.

Είναι επίσης ιδρυτής της Ideales Resort που κατασκεύασε και νοικιάζει 11 πολυτελείς βίλλες στην Κεφαλονιά. Ο Στέλιος Σταυρίδης εκτός της Λέσχης Επιχειρηματικοτητας είναι, Αντιπρόεδρος της ΕΕΔΕ, Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου και του ΕΒΕΑ. Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου του EuroCommerce, Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εργοδοτών, που αντιπροσωπεύει 6 εκατομμύρια επιχειρήσεις του εμπορίου, οι οποίες απασχολούν 31 εκατομμύρια υπαλλήλους. Διετέλεσε, επίσης, μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Α’ Αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Είναι Πρόεδρος της Αντιγραφειοκρατικής Κίνησης, που στόχο έχει τη μείωση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς στην Ελλάδα. Ο ίδιος δηλώνει ότι είναι αποφασισμένος να προάγει την επιχειρηματικότητα και αφοσιωμένος με πάθος στη διαμόρφωση της νέας γενιάς, είναι συχνά ομιλητής σε Πανεπιστήμια και Κολλέγια. Η εταιρεία του παρά την κρίση εξακολουθεί και κατέχει ηγετικό μερίδιο στην πώληση και συντήρηση πισινών αντέχοντας στις συνθήκες της σημερινής αγοράς και κυνηγώντας την ανάπτυξη και στο εξωτερικό.
πηγή


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/3/13 17:12

    μπραβο σας κ.σταυριδη ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/3/13 21:05

    MAKARI O ANTHROPOS NA KANEI DOULEIA.ANTROPOUS THS AGORAS THELEI O TOPOS MAS KAI OXI TA DIAFORA KOMMATOSKYLA TOU KERATA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/3/13 23:02

    Αυτός ο τόπος χρειάζεται πατριώτες επιχειρηματίες.....αλλά όταν στα κρατη της Ευρώπης και την Αμερικήη οι επιχειρηματίες σκεφτονται τι δομές να δημιουργήσουν στις εταιρίες τους ώστε να έχουν πιο ευχαριστημένους κ αποδοτικούς εργαζομένους..οι δικοί μας σκέφτονται πως να μας κλεψουν κανένα ενσημο, και πως να πάρουν επιδοτήσεις από το κράτος για τον υπάλληλο που ούτως η άλλως χρειαζόταν να απασχολήσουν.....ετσι ανάπτυξη;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/3/13 12:10

    Διαβάστε εδώ να ξεστραβωθείτε και μετά ας πει ο καθένας τη μαλακία του.
    http://www.inews.gr/0/sto-taiped-o-anthropos-pou-edose-tin-aget-stin-koza-nostra.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *