ροή ειδήσεων

Πρόκληση: “Ελληνικές εδαφικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο” βλέπουν οι Αμερικάνοι

Προκλητικό άρθρο της Wall Street Journal μιλάει για εδαφικές διεκδικήσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο...

“Η Ελλάδα επανέλαβε τις εδαφικές της διεκδικήσεις στο Αιγαίο, όπου η χώρα ευελπιστεί να βρει μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου –ένα σχέδιο, όμως, που μπορεί να πυροδοτήσει αντιπαράθεση με την Τουρκία”, γράφει η Wall Street Journal σε ένα άρθρο το οποίο φιλοξενήθηκε στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας.

Όπως γράφει η Wall Street Journal, "αυτήν την εβδομάδα, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα κατά τη συνάντησή του με τον τούρκο ομόλογό του στην Κωνσταντινούπολη, όπου ζήτησε από την Τουρκία να σεβαστεί τα δικαιώματα της Ελλάδας, όπως αυτά απορρέουν από την διεθνή νομοθεσία. Η Άγκυρα, η οποία μέχρι τώρα ισχυρίζονταν ότι τα ενεργειακά αποθέματα ανήκουν στην Τουρκία και προειδοποιεί για σχεδόν 20 χρόνια ότι η όποια προσπάθεια για χάραξη νέων συνόρων θα οδηγήσει σε πόλεμο, ζητά τώρα περαιτέρω διάλογο.”

Το ΥΠ.ΕΞ. χρησιμοποιεί τις διαδικασίες των Ηνωμένων Εθνών με απώτερο στόχο την διεθνή αναγνώριση για την αποκλειστική χρήση της ζώνης των 200 ναυτικών μιλίων, έχοντας ως βάση των ισχυρισμών του, την υπογραφή της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, την οποία η Τουρκία δεν έχει υπογράψει.

Για την Ελλάδα, σχολιάζει η Wall Street Journal, το στοίχημα είναι τεράστιο. Αν αποδειχθεί ότι υπάρχουν τα εκτιμώμενα αποθέματα υδρογονανθράκων ύψους 100 δισ. δολαρίων, αυτό θα ελάφρυνε το χρέος της χώρας και θα καθιστούσε την Ελλάδα έναν σημαντικό προμηθευτή ενέργειας για την Ευρώπη, η οποία επιθυμεί να μειώσει την εξάρτησή της από τη Ρωσία.

Οι Αμερικάνοι προσπαθούν πάση θυσία να παραμείνει η Ελλάδα ένα ακόμη προτεκτοράτο τους. Βασίζονται στη σύμμαχό τους τουρκία, η οποία δεν έχει υπογράψει τις διεθνείς συμβάσεις για το δίκαιο της θάλασσας και πιέζουν με κάθε τρόπο για συνεκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων του Αιγαίου.

Ο Σαμαράς διέπραξε εθνικό έγκλημα σύροντας τη χώρα μας σε διάλογο με τους τούρκους. Οποιαδήποτε συζήτηση για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο αρχιπέλαγος αποτελεί συνειδητή προδοσία.
Πηγή


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *