Την πρωτιά της Ελλάδας μεταξύ των 17 κρατών της ευρωζώνης στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων καταγράφει το...EuroPlusMonitor που συντάσσουν από κοινού το Lisbon Council και η Berenberg Bank.
Η Ελλάδα συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία σε μεταρρυθμίσεις που αφορούν τα δημοσιονομικά, τη σχέση εξαγωγών-εισαγωγών αλλά και το εργατικό κόστος.
Ακολουθούν η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, ενώ η Γαλλία βρίσκεται στη 13η θέση και κάτω από τον μέσο όρο των «17». Μάλιστα επισημαίνεται σχετικά ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει αμέσως σε μεταρρυθμίσεις.
Ξεχωριστή αναφορά γίνεται για την Ιταλία η οποία, σύμφωνα με την έκθεση, καλύπτει το χαμένο έδαφος και καταλαμβάνει την όγδοη θέση.
Όπως αναφέρεται στο EuroPlusMonitor η ευρωζώνη βρίσκεται στον σωστό δρόμο και αν τα κράτη μέλη συνεχίσουν την ίδια πορεία η κρίση του ευρώ θα αποτελεί σε μεγάλο βαθμό παρελθόν έως τα τέλη του 2013.
Αναφέρει ακόμη ότι οι ισχυρές χώρες και η ΕΚΤ πρέπει να είναι έτοιμες ώστε να συνδράμουν τα αδύναμα κράτη εφόσον απαιτηθεί.
Πηγή: euro2day.gr
Parapona-Rodou
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς να τις υιοθετούμε.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές και η ταυτότητα τους είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.