ροή ειδήσεων

Άνεργοι Έλληνες πιλότοι πάνε Τουρκία

Πιλότοι οι οποίοι έμειναν άνεργοι στην Ελλάδα λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης , άρχισαν να αναζητούν δουλειά στην Τουρκία, γράφουν σήμερα τουρκικά ΜΜΕ....

Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι πολλοί Έλληνες πολίτες επιλέγουν την Αττάλεια για να εργαστούν σε διάφορους τομείς και πρώτα σε αυτόν του τουρισμού.Μόνο την Αττάλεια ζήτησαν να εργαστούν περισσότεροι από 10 πιλότοι . Ενώ αυξήθηκε ο αριθμός των αιτημάτων στην Διεύθυνση Αλλοδαπών της Ασφάλειας της Αττάλειας από τις χώρες της ΕΕ, για άδεια εργασίας, ο αριθμός εκείνων που αποτάθηκαν μόνο από την Ελλάδα για τους τομείς τουρισμού και αεροπορίας έφθασαν τα 35 άτομα.

Στο θέμα αναφέρονται η Μilliyet ( έκδοση Μεσογείου) στην πρώτη σελίδα και με τον τίτλο « Η Αττάλεια πόρτα για ψωμί στους Έλληνες πιλότους», η Hurriyet ( έκδοση Μεσογείου) με τον τίτλο « Οι Έλληνες πιλότοι έρχονται για δουλειά», ενώ η Cumhuriyet και η Aksam ( εκδόσεις Μεσογείου) έχουν τίτλο « Το ψωμί των Ελλήνων πιλότων, στην Αττάλεια».

31 Έλληνες στις Τουρκικές Αερογραμμές

Πάντως πριν λίγες εβδομάδες θέμα για τους - συγκριτικά λίγους- Έλληνες πιλότους που έχουν αρχίσει να δουλεύουν στον εθνικό αερομεταφορέα της Τουρκίας, THY, επιχείρησε να δημιουργήσει στην Τουρκία ένας απόστρατος υποναύαρχος κατηγορώντας τους ότι είναι ...πράκτορες! Πρόκειται για τον υποναύαρχου ε.α. Turker Erturk που είχε παραιτηθεί το 2011 διαμαρτυρόμενος για τις συλλήψεις αξιωματικών για την ''Βαριοπούλα'' κλπ.

Στο θέμα της στελέχωσης των τουρκικών αερογραμμών απάντησε ή ίδια η εταιρία THY λέγοντας ότι το 48% των πιλότων της έχουν στρατιωτικό παρελθόν (τουρκικό εννοείται!).Η THY αναφέρει ότι απασχολεί 2.378 πιλότους, εκ των οποίων 295 είναι αλλοδαποί και μόνο 31 εξ αυτών είναι Έλληνες.
onalert.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *