επικαιρότητα

Περισσότεροι τουρίστες θα έρθουν φέτος στην Ελλάδα

Η χώρα μας επανέρχεται δυναμικά στο θέμα του τουρισμού και όπως καταγράφεται από τα θετικά μηνύματα που έρχονται από την έκθεση του Βερολίνου, το 2013 θα είναι μια καλή τουριστική χρονιά για....
την Ελλάδα.

Θα αυξηθούν οι κρατήσεις φέτος το καλοκαίρι

Η επιθυμία των Ευρωπαίων καταναλωτών για διακοπές στη θάλασσα, σε κοντινές αποστάσεις από τη χώρα τους και με λογικό κόστος βοηθά την αναβίωση της τουριστικής ζήτησης σε μια χώρα που μάχεται την ύφεση και την κρίση χρέους.

Ο Doerte Nordbeck από τον όμιλο έρευνας αγοράς GfK έδειξε, σε μια παρουσίαση που έκανε στην έκθεση ΙΤΒ, ότι οι κρατήσεις για την Ελλάδα από τη Βρετανία, τη Γερμανία και τις Κάτω Χώρες παρουσιάζουν αύξηση 10% για το ερχόμενο καλοκαίρι.
Το εισόδημα από τον τουρισμό, την κύρια πηγή οικονομικής δραστηριότητας της Ελλάδας, παρουσίασε πτώση 4.6% (9.89 δις Ευρώ) από τον Ιανουάριο έως το Νοέμβριο του 2012, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το Alltours, τέταρτο μεγαλύτερο τουριστικό πρακτορείο στη Γερμανία, δήλωσε πως οι κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 30% για το τρέχον έτος, φέρνοντας καλά νέα σε μια χώρα όπου ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περίπου το ένα πέμπτο της παραγωγής και μία στις πέντε θέσεις εργασίας.
«Η τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει την κρίση των τελευταίων δύο χρόνων και είναι τώρα πίσω στην κορυφή», δήλωσε ο κ. Willi Verhuven, Διευθύνων Σύμβουλος του γερμανικού Tour Operator "Alltours" και συμπλήρωσε οτι η εταιρεία παρατήρησε ένα κύμα κρατήσεων από σταθερούς πελάτες, οι οποίοι είχαν αποκλείσει την Ελλάδα υπέρ των άλλων τουριστικώνn προορισμών.

Η TUI Travel (ο μεγαλύτερος Tour Operator της Ευρώπης), επίσης διαβλέπει από τις κρατήσεις της γερμανικής μονάδας του επιστροφή προς την Ελλάδα σε ποσοστό άνω του 4%. Οι κρατήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο σημειώνουν επίσης έντονη αύξηση, σημείωσε ένας εκπρόσωπος.

Συνάνηση της Ο. Κεφαλογιάννη με τον Χ. Φούχτελ

Το ενδιαφέρον της γερμανικής αγοράς για το ελληνικό τουριστικό προϊόν καθώς και για την ανάπτυξη τουριστικών επενδυτικών σχεδίων που σχετίζονται με τη χώρα μας, βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων που πραγματοποίησε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη στο Βερολίνο στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην έκθεση ITB.
Όπως δήλωσε η υπουργός «υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για τον ελληνικό τουρισμό, διαπιστώνουμε αυξητικές τάσεις και κυρίως διεύρυνση της εκτίμησης για το τουριστικό προϊόν της χώρας μας. Η έκθεση του Βερολίνου μας μεταφέρει θετική εικόνα που ενθαρρύνει τις προβλέψεις μας ότι το 2013 θα είναι μια καλή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα».
Η σύνδεση της τουριστικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, ήταν ένα από τα βασικά θέματα που συζήτησαν η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη με τον γερμανό υφυπουργό Εργασίας κ. Χανς Φούχτελ.

Όπως επισημάνθηκε το πιλοτικό πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί και σύντομα θα εισέρθει σε φάση υλοποίησης. Συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ Ελλάδας Γερμανίας σε θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης των νέων και ανέργων στον τουριστικό κλάδο.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Φούχτελ θα έλθει στην Αθήνα περί τα τέλη Μαρτίου προκειμένου να υπογραφεί σχετική συμφωνία. Κατά την συνάντηση διαπιστώθηκε ότι μπορούν να αναληφθούν κοινές δράσεις που αφορούν: στις τουριστικές επενδύσεις στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τουρισμό, στις διαδικασίες αναβάθμισης της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών, στην εφαρμογή νέας τεχνολογίας σε όλο το εύρος των τουριστικών υπηρεσιών.
Η κυρία Κεφαλογιάννη παρουσίασε στον κ. Φούχτελ την μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης στον τομέα δημιουργίας υποδομών, παροχής διευκολύνσεων σε επενδύσεις, και τους άξονες του νέου αναπτυξιακού προγράμματος της κυβέρνησης. Επίσης η υπουργός επισήμανε στον υπουργό γερμανό Εργασίας ότι η Ελλάδα επενδύει στην εξωστρέφεια, τον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα, την πρωτογενή παραγωγή.

Ο. Κεφαλογιάννη: «Ο τουρισμός φέτος αναπτύσσεται βάσει στρατηγικού σχεδίου»

Η κυρία Κεφαλογιάννη συναντήθηκε στο Βερολίνο με τον κ. Friedrich Joussen CEO της TUI καθώς και με εκπροσώπους άλλων διεθνών τουριστικών πρακτορείων. Στις συναντήσεις αυτές οι συνομιλητές της εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την ελληνική αγορά και ανάφεραν ότι το παραδοσιακό τουριστικό ενδιαφέρον των γερμανών για την Ελλάδα φέτος είναι ιδιαιτέρως αυξημένο που σημαίνει ότι αυτό θα καταγραφεί και στις αφίξεις που θα σημειωθούν με την εξέλιξη της τουριστικής σεζόν.

Η υπουργός μετέφερε στους συνομιλητές της ότι ο ελληνικός τουρισμός πλέον αναπτύσσεται βάσει στρατηγικού σχεδίου με στόχο να αναδιαρθρωθεί το εθνικό τουριστικό προϊόν, μέσα από την αναβάθμιση των υπηρεσιών, των διαδικασιών, και του επικοινωνιακού μοντέλου προβολής.
Την αυξητική αυτή τάση ανάφεραν στην υπουργό και οι εκπρόσωποι των ελληνικών τουριστικών φορέων που επισκέφθηκαν την ΙΤΒ και συζήτησαν σε επιχειρηματικό επίπεδο με ομολόγους τους. Σημειώνεται ότι η κυρία Κεφαλογιάννη παράθεσε χθες ομιλία σε εκδήλωση με θέμα: «Η Ελλάδα στο μονοπάτι της ανάπτυξης. Εξωστρέφεια-τουρισμός-επενδύσεις», την οποία διοργάνωσε το Ίδρυμα Konrad Adenauer και ο ΕΟΤ.

Ο Γ. Φούχτελ και η Ο. Κεφαλογιάννη στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ενίσχυση του Ελληνικού τουρισμού με έμφαση στον Κρητικό τουρισμό έδειξε ο Γερμανός υφυπουργός Χανς Γιόακιμ Φούχτελ.

Ο κ.Φούχτελ επισκέφθηκε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης παρουσία της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και στελεχών των διευθύνσεων τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης.

Μάλιστα έμεινε για αρκετή ώρα στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης όπου πήρε φυλλάδια, παρακολούθησε video με τις ομορφιές του νησιού, και συνομίλησε με την Υπουργό αλλά και τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο κ. Φούχτελ εκφράστηκε με θερμά λόγια για την Ελλάδα και το νησί μας και μάλιστα ανέφερε ότι θα προωθήσει με κάθε τρόπο την Ελληνογερμανική φιλία και την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην χώρα μας. Όπως είπε ,το επόμενο διάστημα θα δρομολογήσει την άφιξη στην Κρήτη 7 γκρουπ των 20 ατόμων από το χώρο του πολιτισμού που θα προωθήσουν την Ελληνογερμανική φιλία και παράλληλα θα ενισχύσουν την εικόνα της Κρήτης ,που είναι ένας ασφαλής και ποιοτικός τουριστικός προορισμός.

Στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο που ολοκληρώνεται την Κυριακή 10 Μαρτίου η Ελλάδα και η Περιφέρεια Κρήτης λαμβάνει αισιόδοξα μηνύματα για τις φετινές αφίξεις τουριστών από την Γερμανία.
leaks.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης