ροή ειδήσεων

Τέλος οι δόσεις για το ΦΠΑ. Κατασχεση σε όποιον χρωστάει.

Οσοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες επιμένουν να μην υποβάλλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ θα έρχονται αντιμέτωποι με μπλόκο κατασχέσεων. Με ειδική διάταξη την οποία...
ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών θα καλεί τους υπόχρεους να υποβάλλουν την περιοδική τους δήλωση στις 20 κάθε τρίτου μήνα καταβάλλοντας τουλάχιστον 10 ευρώ.

Αφού υποβάλουν τη δήλωση θα έχουν περιθώριο 10 ημερών να αποδώσουν το σύνολο του ΦΠΑ που οφείλουν, χωρίς δόσεις. Αν δεν εξοφλήσουν τον φόρο εγκαίρως και η οφειλή καταστεί ληξιπρόθεσμη, θα επιβάλλονται κατασχέσεις με προτεραιότητα τις καταθέσεις. Αν δεν υποβάλλουν καθόλου δήλωση, με προσωρινό έλεγχο εξπρες θα βεβαιώνεται ο φόρος και οι προβλεπόμενες προσαυξήσεις και εάν δεν εξοφλείται εφάπαξ, χωρίς δυνατότητα συμβιβασμού δόσεων, θα επιβάλλονται και πάλι κατασχέσεις.

Η ρύθμιση να εξοφλάται ο ΦΠΑ σε τρεις δόσεις καθιερώθηκε το καλοκαίρι του 2011 ως ανάσα ρευστότητας στις επιχειρήσεις και στους επιτηδευματίες. Για να γίνει δεκτή η δήλωση ο υπόχρεος πρέπει να καταβάλει το 40% της οφειλής και το υπόλοιπο σε δύο μηνιαίες δόσεις με μηνιαία προσαύξηση 2%.
πηγή


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *