επικαιρότητα

ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ Ή ΠΡΟΒΟΚΑΡΟΥΝ; Φοβούνται να εξοπλίσουν τους πολίτες - Αναβλήθηκε άσκηση εφέδρων της Εθνοφρουράς

Η εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο νησί και η αγανάκτηση των πολιτών για την συμπαιγνία, τρόίκας-κυβέρνησης Αναστασιάδη και Αθήνας...

οδηγεί στη αναβολή των προγραμματισμένων ασκήσεων της Εθνοφρουράς που ειχαν προγραμματιστεί να γίνουν 26 και 29 Μαρτίου. Οι έφεδροι-εθνοφύλακες θα πρέπει να παρουσιαστούν αλλά θα αποδεσμευτούν μία ώρα μετά την παρουσίασή τους.

Τι σημαίνει αυτό: Φοβούνται να εξοπλίσουν τους πολίτες θεωρώντας ότι μπορεί να υπάρξει χρήση των όπλων κατά των νέων προδοτών της Κύπρου! Ήδη το χθεσινό επεισόδιο με το κάψιμο της γερμανικής σημαίας αππό εθνοφύλακες έχει σημάνει συναγερμό στο στρατηγείο της Εθνοφυλακής και έχει αυξηθεί η επιτήρηση των αποθηκών οπλισμού!

Ή τουλάχιστον αυτό θέλουν να δείξουν, πιθανώς εκφοβίζοντας τον κόσμο ότι πάμε σε καταστάσεις ανωμαλίας και να δεχθεί τις επιταγές της Γερμανίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, ύστερα από απόφαση του Υπουργού Φώτη Φωτίου και της σύμφωνης γνώμης του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, λόγω της κατάστασης και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τα γνωστά γεγονότα που προέκυψαν από την οικονομική κρίση και δήθεν για την διευκόλυνση των εφέδρων και εθνοφυλάκων, "δεν θα διεξαχθούν οι προγραμματισμένες ασκήσεις της εφεδρείας - εθνοφυλακής από την Τρίτη 26 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εμπλεκόμενοι έφεδροι και εθνοφύλακες οφείλουν να παρουσιαστούν κανονικά στις μονάδες τους, στους χώρους, στις ημερομηνίες και ώρες όπως καθορίζονται στα Φύλλα Ατομικής Πρόσκλησης (ΦΑΠ) για επιστρατευτική τακτοποίηση και στην συνέχεια θα αποδεσμευτούν μια ώρα μετά την παρουσίαση τους.

Η πραγματικότητα βέβαια απέχει πολύ από την "διευκόλυνση" των εφέδρων και εθνοφυλάκων. Αν αυτή την στιγμή οι πολίτες εξοπλιστούν και πάρουν το νόμο στα χέρια τους (είναι τελείως διαφορετικα τα δεδομένα στην μικρή κοινωνία της Κύπρου απ'ότι στην ένα μεγάλο κράτος) μπορεί να επαναληφθεί αυτό που έγινε το 1974 με το πραξικόπημα του Σαμψών που και τότε είχε την στηριξη των Αθηνών (κατ'αναλογία πρόκειται για το ίδιο ακριβώς πράγμα, μόνο που τότε η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί το 40% του νησιού ενώ τώρα χάνεται το υπόλοιπο 60% του νησιού όχι ως χερσαία απώλεια, αλλά ως κρατική οντότητα): Δηλαδή να υπάρξει λαϊκό κίνημα και βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης μειοδοσίας του Ν.Αναστασιάδη.

Αυτό τουλάχιστον αφήνεται να εννοηθεί από την κυπριακή κυβέρνηση με αυτή την κίνηση...

|Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο στοιχείο που δείχνει όιτ κάποιοι ανησυχούν για τις αντιδράσεις των πολιτών. Πέρα από τα αυξημένα μέτρα φύλαξης των αποθηκών οπλισμού έχει αυξηθεί η "αόρατη εσωτερική επιτήρηση" κάποιων μονάδων που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα...

Το ότι πρόκειται για προβοκατόρικη κίνηση είναι κάτι παραπάνω από σαφές
defencenet.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ο καθηγητής που μιλησε στην εκπομπη " Επιλογες" της ΕΡΤ 1 για την δολοφονία της Ελενης, είναι το λιγότερο που μπορώ να πω αχάριστος. Η Κοινωνία της Ρόδου ποναει και το βλέπουμε καθημερινά σε συζητήσεις μεταξυ μας αλλά και στα ΜΚΔ. Τα λόγια του προσβάλουν τον Ροδιακη λαό.

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά