επικαιρότητα

Toύρκος αντιπρόεδρος: Εσείς φταίτε για τη Χάλκη

Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης δεν λειτούργησε για πολιτικούς λόγους, κυρίως λόγω της «μη φιλικής στάσης της ελληνικής κυβέρνησης έναντι των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης», δήλωσε...
ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής Κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.
Το πρακτορείο «ΑΝΑΤΟΛΗ» μεταδίδει ότι ο κ. Αρίντς προσέθεσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα για την ανακούφιση της μειονότητας της Δυτικής Θράκη, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η Τουρκία πρέπει να μείνει αδρανής έως ότου κινητοποιηθεί η Ελλάδα».
Ο κ. Αρίντς υπογράμμισε ότι οι μειονότητες απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα στην Τουρκία και ότι η ανάγκη της ορθόδοξης κοινότητας για κληρικούς αποτελεί μέρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της.
Τέλος, ο κ. Αρίντς κάλεσε όλες τις μειονότητες που αναγκάστηκαν να φύγουν από την Τουρκία «εξαιτίας λαθών των αρχών» να επιστρέψουν. Η συνύπαρξη διαφορετικών πολιτιστικών, θρησκευτικών και εθνοτικών μειονοτήτων, συνιστά πλούτο για τη χώρα, υποστήριξε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, στην αρμοδιότητα του οποίου βρίσκονται οι μειονότητες και προσέθεσε ότι « η τουρκική κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να επιλυθούν τα προβλήματα των θρησκευτικών μειονοτήτων».
Πηγή: ΑΜΠΕ

Parapona-Rodou

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα στην ομάδα και χρονια πολλά... αναρωτιέμαι γιατί τα φώτα από Ρόδο προς Ιαλυσό είναι σβηστά τοσες νυχτες τώρα... υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;; Γιατί με την αποψινή νεροποντή η οδήγηση ήταν πολύ πιο δύσκολη σε θεοσκότεινο δρόμο άρα και επικίνδυνη!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά