επικαιρότητα

Toύρκος αντιπρόεδρος: Εσείς φταίτε για τη Χάλκη

Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης δεν λειτούργησε για πολιτικούς λόγους, κυρίως λόγω της «μη φιλικής στάσης της ελληνικής κυβέρνησης έναντι των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης», δήλωσε...
ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής Κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.
Το πρακτορείο «ΑΝΑΤΟΛΗ» μεταδίδει ότι ο κ. Αρίντς προσέθεσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα για την ανακούφιση της μειονότητας της Δυτικής Θράκη, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η Τουρκία πρέπει να μείνει αδρανής έως ότου κινητοποιηθεί η Ελλάδα».
Ο κ. Αρίντς υπογράμμισε ότι οι μειονότητες απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα στην Τουρκία και ότι η ανάγκη της ορθόδοξης κοινότητας για κληρικούς αποτελεί μέρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της.
Τέλος, ο κ. Αρίντς κάλεσε όλες τις μειονότητες που αναγκάστηκαν να φύγουν από την Τουρκία «εξαιτίας λαθών των αρχών» να επιστρέψουν. Η συνύπαρξη διαφορετικών πολιτιστικών, θρησκευτικών και εθνοτικών μειονοτήτων, συνιστά πλούτο για τη χώρα, υποστήριξε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, στην αρμοδιότητα του οποίου βρίσκονται οι μειονότητες και προσέθεσε ότι « η τουρκική κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να επιλυθούν τα προβλήματα των θρησκευτικών μειονοτήτων».
Πηγή: ΑΜΠΕ

Parapona-Rodou

Σχόλια

S M S

Αντιδήμαρχο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ θα έχουμε;
Αρε που είσαι Χατζή... με τον Γιαννακάκη ;;;

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης