ροή ειδήσεων

Ένας δημόσιος υπάλληλος 91 ετών!

Λαμβάνει κάθε χρόνο ποσά που ξεπερνούν τις 30.000 ευρώ
Αιωνόβιους υπαλλήλους διαθέτει το ελληνικό Δημόσιο την ώρα που η εξυγίανση και η ανανέωση της διοίκησης αποτελούν βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης...
και η τρόικα ζητά επιτακτικά άμεσα αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο αυτό, τον τίτλο του πλέον ηλικιωμένου δημοσίου υπαλλήλου διεκδικεί ένα στέλεχος ελληνικής δημόσιας υπηρεσίας, ηλικίας 91 ετών!

Ο εν λόγω υπάλληλος είχε διοριστεί το 1968 ως νομικός σύμβουλος στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας και αφού έχει συμπληρώσει 45 χρόνια προϋπηρεσίας, ο νομικός σύμβουλος εξακολουθεί να λαμβάνει κανονικά όχι μόνο το μισθό του, αλλά και κίνητρα απόδοσης και πριν παραγωγικότητας.

Η πραγματικά απίστευτη ιστορία, την οποία δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα ήρθε στο φως από το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, αναφορικά με το καθεστώς που επικρατεί στο ΤΕΟ.

Από τον έλεγχο προέκυψε ότι ο μαθουσάλας υπάλληλος έχει λάβει ποσά που φθάνουν ετησίως τις 30.000 ευρώ, ενώ πολλές υποθέσεις της υπηρεσίας έχουν ανατεθεί στην κόρη του η οποία είναι επίσης δικηγόρος.

Οι έλεγχοι της Επιθεώρησης αποκάλυψαν και άλλα στραβά και ανάποδα του ελληνικού Δημοσίου και επιβεβαίωσαν ότι σε πολλές υπηρεσίες κυριαρχεί η κοπάνα, το μειωμένο ωράριο (με κανονικό μισθό), αλλά και η καταβολή υπερωριών σε υπαλλήλους που δεν πατούν καν το πόδι τους στη δουλειά!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση υπαλλήλου στην TEO A.E., ο οποίος σε τρία χρόνια πήρε υπερωρίες και οδοιπορικά ύψους 21.500 ευρώ, αν και απουσίαζε συνεχώς. Το μυστικό του ήταν ότι... του χτυπούσαν την κάρτα οι συνάδελφοί του!


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *