ροή ειδήσεων

Κατακόρυφη πτώση στις λιανικές πωλήσεις

Μεγάλη πτώση 16,4% κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις τον Ιανουάριο, εκπέμποντας σήμα κινδύνου για την προοπτική ανάκαμψης της εμπορικής δραστηριότητας και των δημοσίων εσόδων...

Στα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή για τον όγκο των λιανικών πωλήσεων τον Ιανουάριο αποτυπώνονται διψήφιες μειώσεις σχεδόν σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες, ακόμη και στα σούπερ - μάρκετ που είδαν τις πωλήσεις τους να κατακρημνίζονται κατά 14,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Μεγάλη πτώση 19% καταγράφηκε στην κατηγορία των καυσίμων, κατά 12,7% υποχώρησαν οι πωλήσεις τροφίμων - ποτών και καπνού, κατά 18,4% στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, κατά 18,1% στα καταστήματα επίπλων και ειδών οικιακού εξοπλισμού και κατά 7,3% στα πολυκαταστήματα. Σε μέσα επίπεδα τον Ιανουάριο ο όγκος των λιανικών πωλήσεων μειώθηκε κατά 16,4%, έναντι μείωσης 10,2% που είχε καταγραφεί τον Ιανουάριο του 2012.

Οι λιανικές πωλήσεις βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση τουλάχιστον την τελευταία διετία με ότι αυτό συνεπάγεται για τα «λουκέτα» στις επιχειρήσεις και την απώλεια πολλών θέσεων εργασίας, υπό το βάρος της καθίζησης της εγχώριας κατανάλωσης εξαιτίας της ανεργίας και των μεγάλων περικοπών σε μισθούς και σε συντάξεις: Πέρσι σε μέσα επίπεδα η μείωση τους ήταν 12,2%, διερύνοντας τις απώλειες σε σχέση με το 2011, χρονιά κατά την οποία καταγράφηκε υποχώρηση 10,2% σε μέσα επίπεδα.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *